ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τελικά (δεν) κάνει λιγότερες τελικές σε σχέση με πέρυσι;

Ο Ολυμπιακός δεν κάνει λίγες τελικές, υστερεί σε ευστοχία και ποιότητα τελικών.

Πόσο δημιουργεί ο φετινός Ολυμπιακός; Μπορεί να υπάρχει μια εντύπωση ότι η 4η… έκδοση των ερυθρολεύκων επί Πέδρο Μαρτίνς δεν είναι τόσο δημιουργική όσο οι προηγούμενες ωστόσο αυτό είναι λάθος. Τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή και με βάση τους αριθμούς. Οι πρωταθλητές, ως τώρα στο πρωτάθλημα, έχουν 68 τελικές δηλαδή μέσο όρο 13,6 ανά ματς. Μιλάμε για τα 5 πρώτα ματς του φετινού μαραθωνίου. Αυτή η επίδοση είναι καλύτερη από την περυσινή επίσης στα 5 πρώτα ματς. Πέρυσι οι Πειραιώτες είχαν 66 τελικές μετά τις πρώτες αγωνιστικές.

Πρόπερσι το νούμερο ήταν ακόμα μικρότερο, συνολικά 57 τελικές μετά από τα 5 πρώτα ματς. Μόνο την πρώτη σεζόν του Πέδρο Μαρτίνς (2018/19) ο Ολυμπιακός είχε αρκετά περισσότερες τελικές μετά από τους 5 πρώτους αγώνες. Έφτασε το… κοντέρ στις 88. Ωστόσο γενικώς εκείνη τη σεζόν οι ερυθρόλευκοι είχαν μεγάλη παραγωγή σε τελικές αλλά τους έλειπε η αποτελεσματικότητα (λόγω έλλειψης εμπειρίας) με συνέπεια να χάσουν και τον τίτλο.

Όπως και να ‘χει, είναι ξεκάθαρό ότι το ζήτημα δεν είναι (μόνο) ο αριθμός των τελικών αλλά (και) η ποιότητά τους. Στο μας με τον Ατρόμητο στην πρεμιέρα για παράδειγμα ο Ολυμπιακός είχε και πολλές αλλά και ποιοτικές τελικές αλλά η μπάλα δεν μπήκε. Αντιθέτως, κόντρα στον Παναθηναϊκό είχε σημαντικό αριθμό τελικών αλλά δεν ήταν το ίδιο σημαντικές και ποιοτικές όπως με την ομάδα του Περιστερίου.

Είναι ξεκάθαρό ότι όσο περνάει ο καιρός οι ερυθρόλευκοι θα αυξάνουν και τον αριθμό τελικών αλλά, το κυριότερο, την ποιότητά τους και θα έρθουν περισσότερα γκολ. Μαρτίνς και παίκτες έχουν αποδείξει ότι τον ξέρουν τον τρόπο…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News