Ζότα Σίλβα: Ένα «άγριο άλογο» που ταιριάζει απόλυτα στον Μεντιλίμπαρ

Ο Πορτογάλος «ζογκλέρ» θα δώσει πολλά στον Ολυμπιακό της νέας περιόδου και θα λύσει τα χέρια του «Μέντι».

Η επικείμενη απόκτηση του Ζότα Σίλβα φέρνει στον Ολυμπιακό έναν έτοιμο ποδοσφαιριστή, με ποιότητα που ξεχειλίζει και πολλές απαντήσεις να δώσει στα δύσκολα ερωτήματα που αντιμετώπισαν πέρυσι οι Πειραιώτες στο δημιουργικό κομμάτι.

Πέρυσι αγωνίστηκε ως δανεικός στη Μπεσίκτας (22 ματς, 5 γκολ, μία ασίστ), μετράει συνολικά στην καριέρα του 218 παιχνίδια, 49 γκολ και 24 «τελικές». Το βασικό χαρακτηριστικό του είναι ότι επιτίθεται διαρκώς στον χώρο. Παίζει με υψηλό τέμπο, ψάχνει κάθετες κινήσεις πίσω από την άμυνα και επιδιώξει να παρά γρήγορα στην περιοχή.

Πρόκειται για εξτρέμ με ταχύτητα, ευκινησία και ατελείωτη ενέργεια που διαρκώς αναζητά χώρους στο επιθετικό τρίτο. Με την μπάλα είναι καλύτερος στο κουβάλημα, παρά στο δημιουργικό σκέλος. Δεν θέλει απαραίτητα πολλές επαφές ή να οργανώσει από χαμηλά. Προτιμά υποδοχή σε κίνηση, άμεσο κουβάλημα, επίθεση κατά μέτωπο στον αντίπαλο και γρήγορη απόφαση στην τελική ενέργεια. Δεν διστάζει να σουτάρει, ενώ παράλληλα έχει σημαντική παρουσία στη δημιουργία ευκαιριών.

Χωρίς την μπάλα, βρίσκεται και το πιο σημαντικό μέρος της αξίας του. Είναι πολύ ενεργητικός στο πρέσινγκ, κυνηγά δεύτερες μπάλες και μπορεί να δώσει ένταση σε ομάδα που θέλει γρήγορη μετάβαση.

Εχει υψηλή ανασταλτική συνεισφορά για winger, στοιχείο που λατρεύει ο Μεντιλίμπαρ. Μέσα στην περιοχή έχει ένστικτο επιθετικού. Κάνει διαγώνιες κινήσεις από το ένα άκρο προς το δεύτερο δοκάρι και βρίσκεται συχνά σε θέσεις εκτέλεσης. Παρά το ύψος του (1,79), έχει αξιοσημείωτη αποτελεσματικότητα και στις εναέριες μονομαχίες.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε διάνα με έναν ποδοσφαιριστή που θα του δώσει τα στοιχεία που λείπουν και θα λύσει τα χέρια στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Η ποιότητά του δεν χωράει καμία απολύτως αμφιβολία και μένει να τη δούμε να απλώνεται στο χορτάρι, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News