«LIBERO»: Μετά τη Νιούκαστλ, οι Σαουδάραβες προσφέρουν 1 δις ευρώ για την Ίντερ!

Σύμφωνα με δημοσίευμα, οι κινέζοι ιδιοκτήτες της ιστορικής ομάδας του Μιλάνου, είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με τα νέα αφεντικά του αγγλικού συλλόγου για το μεγάλο deal.

Όπως αναφέρει η «Libero» και η είδηση κάνει το γύρο του διαδικτύου: 

«Μετά τη εντυπωσιακή είσοδο στην Premier League με την αγορά της Νιούκαστλ έναντι 350 εκ. ευρώ, που προορίζεται να ανατρέψει την ισορροπία της διεθνούς αγοράς μεταγραφών, ο διάδοχος της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας φαίνεται στην πραγματικότητα αποφασισμένος να κάνει ό,τι είναι δυνατό και για να αγοράσει την Ίντερ.

Μετά την αγορά της Νιούκαστλ, το fund Δημοσίων Επενδύσεων (PIF) είναι κοντά στην αγορά της Ίντερ για 1 δις. Οι συναντήσεις συνεχίζονται εδώ και λίγο καιρό. Τις τελευταίες εβδομάδες, έχει ήδη πραγματοποιηθεί μια μυστική συνάντηση μεταξύ του Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν και των ιδιοκτητών της ομάδας του Μιλάνου. Συγκεκριμένα, στα μέσα Σεπτεμβρίου (15/9), με αφορμή τον αγώνα του Champions League ανάμεσα στην Ίντερ και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Σύμφωνα με τη «Libero», η νέα ιδιοκτησία της Νιούκαστλ,  έχει ήδη συμφωνήσει με την οικογένεια Ζανγκ, που εδώ και καιρό είναι γνωστό ότι έχει σκοπό να προχωρήσει στην πώληση του ιστορικού συλλόγου της Ιταλίας έναντι 1 δις ευρώ. Προς το παρόν, δεν υπάρχει κάποια επιβεβαίωση ή διάψευση από τις δύο πλευρές».  

 

 

 

 

 

 O δημοσιογράφος της Libero, Φεντερίκο Στρουμόλο, που επιμελήθηκε το εν λόγω ρεπορτάζ, έγραψε στο twitter:

«Σε ό,τι αφορά το άρθρο για την Ίντερ, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι το κομμάτι δεν λέει ότι το κλαμπ σίγουρα θα πωληθεί στο σαουδαραβικό ταμείο.Δεν θέλω να ξεγελάσω κανέναν, απλά γράφω αυτό που μου έχουν πει».

 

 Από την πλευρά του ο δημοσιοργάφος της «Repubblica» Φράνκο Βάνι έγραψε στο twitter:

 

«Δεδομένου ότι λαμβάνω περισσότερα μηνύματα από ό, τι στα γενέθλιά μου, σας γράφω εδώ: δεν έχω καμία επιβεβαίωση για την προσφορά του (PIF) για την Ίντερ. Μόνο διαψεύσεις. Κυμαίνονται από «δεν υπάρχει τίποτα» έως «θα διαδοθούν φήμες για να βοηθήσουν την επίτευξη του deal». Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι αλήθεια».

 

 

 

Πρόσφατα, η ιστοσελίδα, «Il Sole 24 ore», αποκάλυψε ότι:

«Μια απόφαση του Δικαστηρίου της Ειδικής Διοικητικής Περιφέρειας της Κίνας απαιτεί από τον Στίβεν Ζανγκ και τον πατέρα του Zhang Jindong, ιδρυτή της Suning, να αποπληρώσουν χρέος 250 εκ. δολαρίων προς την χρηματοοικονομική εταιρεία Great Matrix. Ο όμιλος Suning, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν, είχε 347 εκ. έσοδα το 2018. Αλλά μόλις τρία χρόνια αργότερα, η Suning.com που ήταν χρεωμένη, διασώθηκε ουσιαστικά από τον Δήμο Shenzhen και την Alibaba, οι οποίοι αγόρασαν το 24% των μετοχών.

Χρήματα που, ωστόσο, η Suning δεν είχε χρησιμοποιήσει ώστε να αποπληρώσει τη Great Matrix και έτσι ακολούθησαν νομικές ενέργειες. Εν συνεχεία, το δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ δικαίωσε τη Matrix και οι τράπεζες θα μπορούσαν να στραφούν στα ευρωπαϊκά περιουσιακά στοιχεία του Στίβεν Ζανγκ. Αναμένονται εξελίξεις σχετικά με τον ιδιοκτήτη της Ίντερ».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News