Παναθηναϊκός-Πάκσι 2-2: Ο Ραστόντερ γλίτωσε τους «πράσινους» και έβαλε τέλος στο θρίλερ
Ο Παναθηναϊκός τα βρήκε σκούρα στο ΟΑΚΑ από την Πάκσι, «έπαιξε με τη φωτιά», αλλά λυτρώθηκε στο 85′ και πήρε την πρόκριση-θρίλερ. Το «χρυσό» γκολ που έστειλε τους «πράσινους» στον γ’ προκριματικό γύρο, ο Ραστόντερ
Ο Παναθηναϊκός πήγε να βγάλει τα μάτια του με τα ίδια του τα χέρια, η Πάκσι τον απείλησε και του έβαλε δύσκολα, αλλά ο Ραστόντερ έκανε τη δουλειά στο 85′ και γλίτωσε την ομάδα του από το κάζο. Το 2-2 στη ρεβάνς-θρίλερ του ΟΑΚΑ έστειλε τους «πράσινους» στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League απέναντι στην ΤΣΣΚΑ 1948.
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ματς δίχως αλλαγές και τελικά ο Φαν Ντρόνγκελεν, που αναμενόταν να ξεκινήσει βασικός, παρέμεινε στον πάγκο.
Η εικόνα του Τριφυλλιού ήταν ανησυχητική κυρίως σε ό,τι αφορά το αμυντικό κομμάτι, καθώς η Πάκσι ήταν πιο απειλητική σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που είχαν μόνο δύο καλά, αλλά άστοχα, σουτ του Αντίνο.
Η Πάκσι απείλησε από κόρνερ αρχικά, απείλησε και με σουτ και τελικά στο 35ο λεπτό, σε μία φάση που ο Παναθηναϊκός φώναξε για επιθετικό φάουλ (θυμίζουμε ότι δεν υπήρχε VAR), ο Πέτο με σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Πένια και «πάγωσε» το ΟΑΚΑ για το 0-1.
Ο Παναθηναϊκός συνήλθε γρήγορα από το σοκ και άρχισε να ανεβαίνει περισσότερο για να πατήσει την αντίπαλη περιοχή και να δημιουργήσει φάσεις. Η άμυνα της Πάκσι ήταν πολυπρόσωπη στην ανάπτυξη των «πράσινων», αλλά οι γηπεδούχοι βρήκαν την λύση από το αριστερό πόδι του Γιάγκουσιτς. Στο 44ο λεπτό ο Κροάτης με πανέμορφο σουτ από πλάγια μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στο «Γ» και ισοφάρισε το γκολ των φιλοξενούμενων.
Το δεύτερο μέρος άρχισε με διπλή ευκαιρία των γηπεδούχων, με τους Τουμπά και Ντε Φράι από κοντά, μετά από εκτέλεση φάουλ στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, να αποτυγχάνουν να σκοράρουν από κοντά.
Η Πάκσι άρχισε να παίρνει μέτρα και να πιέζει τον Παναθηναϊκό που έδειχνε ευάλωτος στην άμυνα, μη μπορώντας να αντιμετωπίσει κυρίως το ψηλό παιχνίδι των Ούγγρων.
Στο 57′ ήρθε το δεύτερο σοκ για τον Παναθηναϊκό, με τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν ξανά πάλι σε φάση που η άμυνα δεν λειτούργησε σωστά. Ο Ζέκε έστρωσε μέσα στην περιοχή και ο Γκέρφι νίκησε από κοντά τον Πένια με δυνατό σουτ.
Στο 65′ η αντίδραση του Νίστρουπ ήρθε με την είσοδο του Ραστόντερ στη θέση του Γιάγκουσιτς και σύστημα 4-4-2.
Ο Παναθηναϊκός έψαχνε το γκολ για να αποφύγει την παράταση και το κάζο, αλλά το μεγαλύτερο διάστημα αναλώθηκε σε σέντρες, δυσκολεύοντας το έργο του. Η είσοδος του Ταμπόρδα έδωσε πνοή στη μεσαία γραμμή και στη δημιουργία και η πίεση αυξήθηκε.
Στο 83′ ήρθε η απειλή από τον Ραστόντερ, χάνοντας ευκαιρία και δύο λεπτά αργότερα ήρθε η λύτρωση από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή.
Το μεταγραφικό απόκτημα του Τριφυλλιού βρέθηκε μέσα στην περιοχή και στο κατάλληλο σημείο και λύτρωσε τον Παναθηναϊκό με άψογο πλασέ για το 2-2, ανακουφίζοντας το ΟΑΚΑ.
Ο Παναθηναϊκός γλίτωσε στο τσακ την εσωστρέφεια και τη γκρίνια, γλίτωσε και την παράταση και πήρε την πρόκριση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League, εκεί όπου τον περιμένει η βουλγαρική ΤΣΣΚΑ 1948.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Πένια, Τσάπρας, Ντε Φράι, Τουμπά (61’ Φαν Ντρόνγκελεν), Κυριακόπουλος, Καμαρά, Τσέριν (76’ Τσιριβέγια), Ζαρουρί (61’ Πελίστρι), Γιάγκουσιτς (66’ Ραστόντερ), Αντίνο (76’ Ταμπόρδα), Τετέι.
ΠΑΚΣΙ: Κόβατσικ, Βας, Σαμπό, Ζέκε, Γκιόρφι (84’ Μπάλογκ), Βίντεκερ, Παπ, Λάπου (46’ Λέντζερ), Χόρβατ (72’ Γκούιρκιτς), Πέτο (72’ Τοθ), Σάλαϊ (72’ Μπόντε).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Υπεράνω Όλων: Δεν φημιζόμαστε ως λαός γενικότερα ότι διαθέτουμε υπομονή
- Super League: Ο κανονισμός που φέρνει ευελιξία – Οι αφρικανικές χώρες που δε θα πιάνουν θέση ξένου
- Παναθηναϊκός Μεταγραφές: Τι επιπλέον ψάχνει στα χαφ
- Νίστρουπ: «Δεν είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση, κρατάμε την πρόκριση»
- Λίσι: «Βελτιωνόμαστε και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι»
