Νίκος Σαρίδης: Ποιος θα είναι ρεζέρβα τίνος

Αν, λοιπόν, η «Ενωση» αποκτήσει τον πρώην της Γιουβέντους, γιατί ο Πήλιος να μην έχει τα κότσια να κονταροχτυπηθεί και με τον Κόστιτς;

Ποιος Φίλιπ Κόστιτς, Σταύρος Πήλιος οέ, οέ, οέ! Οπως θέλει το «διαβάζει» κανείς το χθεσινό 3-0 της ΑΕΚ επί της Σεντ Τρούιντεν με τα δύο γκολ του αριστερού της μπακ, ακόμη κι έτσι. Η οποία Σεντ Τρούιντεν,  παρεμπιπτόντως, δεν είναι καμιά ποδοσφαιρική πατσαβούρα, αλλά η τερματίσασα στην 3η θέση του βελγικού πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ της Τζούπιλιερ Προ Λιγκ, ας πούμε. Κάποιος άλλος, βέβαια, μπορεί να πάει σε διαφορετική  «ανάγνωση»: ότι αν θέλεις να έχεις μία πλασματική εικόνα, πάρε στα σοβαρά το αποτέλεσμα ενός φιλικού αγώνα. Διότι, πολύ απλά, θ’ αργήσει η ημέρα που ο Πήλιος θα βάλει σ’ ένα κανονικό ματς
δύο γκολ. Στα 63 παιχνίδια της μέχρι σήμερα παρουσίας του στη Super League 1 o 25χρονος μπακ έχει όλο κι όλο ένα γκολ (επί του ΟΦΗ, δύο χρόνια πριν).

Υπάρχει και μία τρίτη «ανάγνωση», όμως. Οτι μπορεί ο διεθνής με την Αλβανία Πήλιο(ς) να μην εκστασιάζει με τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά, πλην όμως είναι από γαλβανισμένο μέταλλο. Πέρυσι -λόγου χάρινη ΑΕΚ αγόρασε αριστερό οπισθοφύλακα απ’ τη Σκωτία, απ’ τη Χαρτς, αλλά ο Πήλιος όχι
μόνο άντεξε τον συναγωνισμό με τον Τζέιμς Πενράις, αλλά ήταν κι εκείνος με τις περισσότερες συμμετοχές στο συγκεκριμένο άκρο της άμυνας, ο βασικός δηλαδή. Για να μη μιλήσουμε για τη διετία με προπονητή τον Ματίας Αλμέιδα, όπου ενώ ο Αργεντινός κόουτς έφτασε μέχρι το σημείο να βάλει  αριστερό μπακ τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, εντούτοις ο προερχόμενος απ’ τον ΠΑΣ Γιάννινα μπακ, ο ακατάλληλος για τον πολύ κόσμο, κατάφερε να επιβιώσει. Αλλος μπορεί να είχε συνθλιβεί μέσα
σ’ ένα τέτοιο κλίμα αμφιβήτησης των ικανοτήτων του.

Αν, λοιπόν, η «Ενωση» αποκτήσει τον πρώην της Γιουβέντους, γιατί ο Πήλιος να μην έχει τα κότσια να κονταροχτυπηθεί και με τον Κόστιτς; Επειδή ο Σέρβος προέρχεται απ’ τη Γιουβέντους; Πρώτον, είναι προς δυσμάς του ποδοσφαιρικού του βίου κι αναπληρωματικός πέρυσι στους «μπιανκονέρι». Δεύτερον,
τίποτα δεν προεξοφλεί ότι θα «δέσει» με το νέο του περιβάλλον. Φυσικά, μπορεί να συμβεί και το αντίθετο: ο Σέρβος διεθνής να το πάρει πολύ… ζεστά και ν’ αποδειχτεί «λίρα εκατό». Δεν θα είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που θα έχει έρθει απ’ το εξωτερικό και θα τιμήσει το… παντεσπάνι του. Κι έτσι να γίνει, πάντως, χαμένος δεν θα βγει ο Πήλιος. Η ΑΕΚ θα έχει πολλές αγωνιστικές υποχρεώσεις, οπότε λογικά ο Μάρκο Νίκολιτς θα θέλει και δεύτερο μάχιμο για την αριστερά πλευρά των μετόπισθεν.

Σήμερα, πάντως, τα σπουδαία για τους «κιτρινόμαυρους» δεν είναι στο τι γράφεται ή δεν γράφεται για τον Πήλιο, αλλά στη Νιόν, στην κλήρωση των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ΑΕΚ, η οποία μετά την πρόκριση της Ααρχους σε βάρος της Λεχ Πόζναν θα μπει στην κληρωτίδα ως ισχυρή, δεν έχει μπροστά της πιθανούς αντιπάλους που να την τρομάζουν. ΛΑΣΚ, Βίκινγκ, Τσέλιε ή Αραράτ, Καϊράτ Αλμάτι ή Λέφσκι, Ααρχους ή Σαμπάχ δεν είναι ονόματα που τρομάζουν. Καθεμία απ’ τις συγκεκριμένες ομάδες, ωστόσο, έχει τις ιδιαιτερότητές της, γι’ αυτό κι έχει τη σημασία του το ποιο μπαλάκι θα πέσει στον «Δικέφαλο».

Αλλά αν επιμένετε να ρωτάτε από τώρα ποιος θα είναι ο αριστερός μπακ της ΑΕΚ στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της, η απάντηση είναι ότι δύσκολο να μην πάρει τη φανέλα ο Πήλιος. Ακόμη κι αν κλείσει ο  Κόστιτς, ο Σέρβος δεν έχει κάνει προετοιμασία κι άρα θα χρειαστεί χρόνο για να βρεθεί στο κατάλληλο επίπεδο ετοιμότητας. Επειδή, λοιπόν, το ματς είναι σε 15 ημέρες κι ο Πήλιος εμφανίστηκε χθες σ’ εξαιρετική κατάσταση, η επιλογή για τον Νίκολιτς δείχνει προφανής.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News