ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: Κοντά στον Ρικάρντο Πέπι

Πούλισικ, Ρέινα, Σκάλι, Σάρτζεντ, Χόπι είναι κάποια από τα μεγαλύτερα ταλέντα Αμερικανών ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται ή αγωνίστηκαν στην Bundesliga. Ο επόμενος λέγεται Ρικάρντο Πέπι.

Αν καθίσουμε και συγκεντρώσουμε όσοι Αμερικανοί ποδοσφαιριστές έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια από την Bundesliga, θα αντιληφθούμε πως είναι πολλαπλάσιοι από αυτούς που έχουν κάνει καριέρα σε κάποιο άλλο από τα άλλα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Η εξήγηση δεν μπορεί να είναι συγκεκριμένη, αλλά υπάρχουν λόγοι που συμβαίνει αυτό. Πρώτος και κυριότερος είναι οι πολλοί Αμερικανοί στρατιωτικοί που για πάρα πολλά χρόνια  -την περίοδο του «Ψυχρού Πολέμου» κατοικοέδρευσαν σε διάφορες πόλεις της Δυτικής Γερμανίας, εκεί ουσιαστικά όπου υπήρχαν αμερικανικές βάσεις. Αρκετοί από αυτούς ερωτεύτηκαν και έκαναν οικογένεια στην χώρα της Δυτικής Ευρώπης, γι’ αυτό και παίκτες όπως οι Τσάντλερ, Τζόνσον και Μπρουκς έχουν διπλή υπηκοότητα. Το δεύτερο ίσως να έχει να κάνει με την δραστηριοποίηση πολλών γερμανικών ομάδων στο αμερικανικό ποδόσφαιρο με διάφορους τρόπους, αλλά και η επιρροή που συνεχίζει να ασκεί ακόμη στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού ο Γιούργκεν Κλίνσμαν.  

Το πρώτο… αστέρι του Ντάλας

Ο τελευταίος, μάλιστα, δεν αποκλείεται το προσεχές διάστημα να υποδεχθεί ένας συμπατριώτη του στην Βόλφσμπουργκ. Τον Ρικάρντο Πέπι, ο οποίος τούτη την ώρα θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που αγωνίζονται στο MLS. Ο 18άχερονος γεννήθηκε στο Ελ Πάσο του Τέξας, στο πάλαι ποτέ φυσικό όριο ανάμεσα στον Αμερικανικό νότο και το Μεξικό. Με καταγωγή από την χώρα της Κεντρικής Αμερικής, έχει πάρει την τεχνική που διακρίνει του Μεξικανούς, αλλά έμαθε ποδόσφαιρο στις αρκετά καλά πλέον ανεπτυγμένες ακαδημίες ποδοσφαίρου αμερικανικών κολλεγίων. Από το North Texas βρέθηκε στην επαγγελματική ομάδα του Ντάλας, με την οποία αγωνίζεται ήδη από το 2019 έχοντας 15 γκολ σε 51 αγώνες. Προσφάτως έκανε το ντεμπούτο του και με την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ, σκοράροντας μάλιστα στο νικηφόρο (4-1) παιχνίδι με την Ονδούρα!

Τον «κλέβει» η Βόλφσμπουργκ

Η Βόλφσμπουργκ που πάντα ψάχνει για… κελεπούρια, κινήθηκε αστραπιαία και είναι πάρα πολύ κοντά στο να αποσπάσει την υπογραφή του. Σύμφωνα με πληροφορίες που πηγάζουν από αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο παίκτης έχει έρθει ήδη σε προφορική συμφωνία με τους «λύκους» και το μόνο που μένει είναι να τα βρει και το Ντάλας με την γερμανική ομάδα. Το ποσό που θα απαιτηθεί για την παραχώρηση του δεν είναι ακόμη γνωστό, αλλά σίγουρα θα είναι παχυλό καθώς ο Πέπι είχε προσφάτως υπογράψει νέο συμβόλαιο με την ομάδα του αμερικανικού νότου μέχρι το 2026.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News