ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Διανύει το μήνα της κρίσης

Ο συγκεκριμένος μήνας εδώ και 4 χρόνια αποδεικνύεται ο μήνας της κρίσης της Ρεάλ Μαδρίτης και η φετινή ομάδα δεν αποτελεί την εξαίρεση.

Για την ακρίβεια η δυναμική της Ρεάλ Μαδρίτης άρχισε να χαλάει στα τέλη Σεπτεμβρίου με την ισοπαλία κόντρα στη Βιγιαρεάλ και συνεχίστηκε με την ήττα από τη Σέριφ. Στο πρώτο ματς του Οκτωβρίου ήρθε η ήττα από την Εσπανιόλ και τώρα μετά τη διακοπή η ομάδα του Αντσελότι θέλει να γυρίσει την κατάσταση εν μέσω πολλών προβληματισμών. Μέχρι να δούμε τι θα γίνει φέτος, ας πάμε το χρόνο λίγο πίσω, για θυμηθούμε τι είχε γίνει στο αντίστοιχο χρονικό σημείο. 
 

Η απόλυση του Γιούλεν Λοπετέγκι

Τον Οκτώβριο της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 μπήκε τέλος στη σύντομη περιπέτεια του Βάσκου τεχνικού στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης. Μέσα σε 30 περίπου ημέρες οι Μαδριλένοι μέτρησαν 4 ήττες σε 5 ματς. Είχαν χάσει τα ματς πρωταθλήματος και αυτό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Champions League, ενώ είχαν κερδίσει με το ζόρι την Βικτόρια Πλζεν στην ίδια διοργάνωση. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το εκτός έδρας 5-1 από την Μπαρτσελόνα στις 28 Οκτωβρίου.  
 

Η κριτική στον Ζινεντίν Ζιντάν

Τον Οκτώβριο της σεζόν 2019-2020 είχαν αρχίσει να γίνονται οι πρώτες αναφορές στο μέλλον του Γάλλου πρώην τεχνικού της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ζινεντίν Ζιντάν είχε επιστρέψει περί τα μέσα της προηγούμενης περιόδου και μετά από κάποιους μήνες το φως στο τούνελ ήταν ακόμα μακριά. Η αρχή με τις δύο ισοπαλίες στο πρωτάθλημα και την ήττα με σκορ 3-0 από την Παρί Σεν Ζερμέν στο Champions League είχαν δημιουργήσει ένα περίεργο κλίμα. Μπήκε ο Οκτώβριος, κατά τη διάρκεια του οποίου είχε έρθει η εντός έδρας ισοπαλία με την Κλαμπ Μπριζ και η ήττα από τη Μαγιόρκα στις Βαλεαρίδες Νήσους και η κριτική στο πρόσωπο του Ζινεντίν Ζιντάν είχε φουντώσει. Βεβαίως στο τέλος ήρθε η απόλυτη δικαίωση με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. 

Η αρχή του τέλους του « Ζιζού»

Τον Οκτώβριο της περασμένης σεζόν η Ρεάλ Μαδρίτης είχε ηττηθεί στο “Αλφρέντο Ντι Στέφανο” από την Κάντιθ και την Σαχτάρ Ντόνετσκ και είχε φέρει εκτός έδρας ισοπαλία με την Γκλάντμπαχ. Η ένταση ήταν πολύ μεγάλη, η ομάδα δεν έβρισκε ρυθμό και έμοιαζε τελείως αποσυντονισμένη. Το πράγμα ισορρόπησε στη συνέχεια και μάλιστα η Ρεάλ Μαδρίτης διεκδίκησε μέχρι την τελευταία αγωνιστική το πρωτάθλημα και αποκλείστηκε στα ημιτελικά του Champions League. Ωστόσο η αλλαγή σκυτάλης στον πάγκο ήταν γεγονός. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News