ΑΕΚ: Οι ευθύνες του Νίκολιτς για τον πρώτο χαμένο τίτλο της σεζόν

Ο Σέρβος προπονητής μίλησε για χαλαρότητα μετά την απώλεια του Σούπερ Καπ, όμως έκανε κι αυτός τα λάθη του.

«Η νίκη έχει πολλούς πατέρες, αλλά η ήττα είναι ορφανή » , λέει η γνωστή ρήση που αποδίδεται στον Γουίνστον Τσώρτσιλ και ταιριάζει… γάντι σ’ αυτό που συμβαίνει από προχθές το βράδυ στο Παγκρήτιο στην ΑΕΚ.

Ο Μάρκο Νίκολιτς δεν δίστασε να μιλήσει για «καμπανάκι» εν όψει των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και να ρίξει «μπηχτές» για τη χαλαρότητα που πράγματι επέδειξαν ορισμένοι παίκτες του μετά το 60’. Ωστόσο, σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την αποτυχία της ΑΕΚ έχει ο ίδιος ο Σέρβος τεχνικός. Οχι τόσο επειδή θα μπορούσε να κάνει κάτι ώστε οι παίκτες του να μη βγάλουν αυτήν την υπερβολική σιγουριά μετά το 1-0. Αλλά για τη διαχείριση του κανονισμού της υποχρεωτικής παρουσίας δύο Ελλήνων παικτών κάτω των 22 ετών στην ενδεκάδα.

Η δήλωση που έκανε την παραμονή του τελικού (ότι η ΕΠΟ έπρεπε να είχε ενημερώσει έναν χρόνο νωρίτερα) δεν είχε βάση, μια κι ο κανονισμός ίσχυε και πέρυσι στο Κύπελλο. Φανέρωσε επίσης το πόσο πολύ τον προβλημάτιζε ο κανονισμός, κάτι που κορυφώθηκε με την επιλογή του να είναι ο τερματοφύλακας Μάριος Μπαλαμώτης ένας απ’ τους δύο μικρούς της ενδεκάδας της ΑΕΚ.

Είναι συζητήσιμο αν έφταιγε ο νεαρός για κάποιο απ’ τα δύο γκολ που δέχτηκε, όμως ακόμα κι η αντικατάστασή του με τον Θωμά Στρακόσια για τα πέναλτι, υπενθύμισε στον αντίπαλο πόσο ενοχλούσε τον Νίκολιτς αυτή η συνθήκη. Κι ίσως να λειτούργησε ως επιπλέον κίνητρο για τους παίκτες του ΟΦΗ ώστε να είναι 100% εύστοχοι στη διαδικασία.

Το χειρότερο για την πρωταθλήτρια Ελλάδας ήταν ότι ούτε ο Δημήτρης Καλοσκάμης, ο οποίος θεωρείται γενικά πιο «έτοιμος» παίκτης, δεν έδειξε τίποτα το σπουδαίο στον προχθεσινό τελικό, ενώ ο Χρήστος Αλεξίου κρίθηκε ανέτοιμος για να ριχτεί σε τέτοια μάχη. Αν ο Νίκολιτς ενδιαφέρεται για διάκριση στο Κύπελλο Ελλάδας, θα πρέπει να βρει άμεσα λύση σ’ αυτό το πρόβλημα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News