ΑΕΚ-Λέφσκι Σόφιας 4-0: Της Ένωσης οι αετοί τα δίχτυα κομματιάζουν!
Απολαυστική η ΑΕΚ, διέλυσε 4-0 τη Λέφσκι Σόφιας στην «Αllwyn Arena» και προκρίθηκε πανηγυρικά στη League Phase του Champions League. Βάργκα (2), Γιόβιτς και Μάριν οι σκόρερ του «κιτρινόμαυρου» θριάμβου!
Ονειρική ρεβάνς της ΑΕΚ κόντρα στη Λέφσκι Σόφιας και ονειρικό πρώτο ημίχρονο. Η ΑΕΚ καθάρισε το ματς από το 29ο λεπτό με 3-0 και έφτασε στο θριαμβευτικό 4-0 που της έδωσε το πολυπόθητο «εισιτήριο» για τη League Phase του Champions League. Αυτή την Πέμπτη στις 19:00 η ομάδα του Νίκολιτς θα μάθει τους αντιπάλους της.
Ο αγώνας:
Κυνική ήταν η ΑΕΚ στο πρώτο ματς της Βουλγαρίας, θέλοντας να το πάει στο 0-1. Το δοκάρι του Γιόβιτς στέρησε αυτή τη δυνατότητα και το 0-0 άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς. Αυτοί δεν κράτησαν πολύ. Αφού πρώτα η ΑΕΗ απείλησε με ένα διαγώνιο σουτ του Μάγερ, στη συνέχεια ήρθε το πρώτο χτύπημα μόλις στο 7ο λεπτό. Γέμισμα του Ρότα από τα δεξιά, σεντερφορίσια κεφαλιά του Γιόβιτς και 1-0.
Πέντε λεπτά αργότερα η Νέα Φιλαδέλφεια πήρε ξανά φωτιά. Μετά από κόρνερ, η Λέφσκι δεν έδιωξε, η μπάλα από κεφαλιά του Ρέλβας έφτασε στον Βάργκα κι αυτός με δυνατό σουτ έκανε το 2-0.
Βλέπαμε ουσιαστικά ένα… remake του πρόσφατου αγώνα με τον Ηρακλή για το πρωτάθλημα, με τα «κανόνια» της ΑΕΚ να βρίσκουν δίχτυα οδηγώντας την ομάδα τους στη League Phase.
Το ονειρικό πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Βάργκα στο 29ο λεπτό, με καρφωτή κεφαλιά για το 3-0.
Η Λέφσκι, από την πλευρά της, ούσα… ζαλισμένη, δεν μπόρεσε να μπει στο ματς. Βρέθηκε από νωρίς με την πλάτη στον τοίχο και είχε απέναντί της μία ομάδα που… δάγκωνε, καθαρίζοντας την πρόκριση από το πρώτο μέρος.
Για τον Νίκολιτς, βέβαια, το ματς ήταν… 0-0. Ο πάντα απαιτητικός Σέρβος δεν… έσκασε χαμόγελο παρά το 3-0, αλλά μέσα του γνώριζε καλά πως όλα είχαν τελειώσει. Κρατούσε τους πανηγυρισμούς για το φινάλε. Το έκανε μόνο όταν ο φωτογραφικός φακός στράφηκε πάνω του και ήταν κάτι σαν επιτηδευμένο, να κάνει τη χάρη στους φίλους της ΑΕΚ.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε το ίδιο εντυπωσιακά με το πρώτο, καθώς η ΑΕΚ πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα έφτασε στο 4-0. Συγκεκριμένα, μετά από προσωπική ενέργεια του Ρότα, ο Γιόβιτς κέρδισε πέναλτι και ο Ραζβάν Μάριν που ανέλαβε την εκτέλεσή του από την άσπρη βούλα πρόσθεσε το όνομά του στη λίστα των σκόρερ.
Παρά το 4-0 η Ένωση δεν σταμάτησε, δεν κατέβασε ταχύτητα, οι παίκτες δεν άφηναν γήπεδο απάτητο και οι μονομαχίες ήταν επιβλητικά υπέρ της.
Δεν υπήρχε φυσικά θέμα νικητή και πρόκρισης, αλλά η ΑΕΚ δεν το άφησε το ματς, κυνήγησε κι άλλα γκολ σα να ήθελε να ικανοποιήσει μέχρι τέλους τους φιλάθλους που ζούσαν την… ονείρωξη, γνωρίζοντας ότι το σεντόνι του Champions League θα συνεχίσει να τεντώνει στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Στα τελευταία λεπτά ο κόσμος της ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να δει και το ντεμπούτο του Αριάγκα, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στην πρώτη του εμφάνιση με τη νέα του ομάδα.
Το τελευταίο σφύριγμα από τον διαιτητή σφράγισε την πανηγυρική πρόκριση των «κιτρινόμαυρων» και το πάρτι μεταφέρθηκε στις εξέδρες της Allwyn Arena για μία σπουδαία ευρωπαϊκή βραδιά.
ΑΕΚ (Νίκολιτς): Στρακόσια, Ρότα, Πήλιος, Ρέλβας, Μουκουντί, Μαρίν (86’ Αριάγκα), Κάιρινεν, Μάγερ (80’ Ζούμπκοφ, Κοϊτά (71’ Μάνταλος), Γιόβιτς (86’ Γκατσίνοβιτς) και Βάργκα (80’ Ζίνι).
Λέφσκι (Βελάσκεθ): Βούτσοφ, Αλνταΐρ, Ντιμιτρόφ, Σεραφίμοφ, Σεντέγιες, Μουμπαρίκ, Σερζίνιο (81′ Μίτκοφ), Μαϊκόν (63’ Κούσο), Όκο-Φλεξ (76’ Σούλα), Έβερτον (63’ Τρντιν) και Ρεϊνάλντο (63’ Περέα)
