Άρης Μεταγραφές: Έκλεισε το deal - Δικός του ο Ζαουί
Ο Αλεξάντερ Ζαουί ταξιδεύει άμεσα για Θεσσαλονίκη
Παίκτης του Αρη θα πρέπει να θεωρείται ο Αλεξάντερ Ζαουί μετά την οριστική συμφωνία με την Μπαστιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το deal φτάνει στα 3.5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο νεαρός εξτρέμ θα ταξιδέψει άμεσα στη Θεσσαλονίκη για τα ιατρικά και για να υπογράψει συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας.
Ο Αλεξάντερ Μπι Ζαουί , σε ηλικία 21 ετών, αποτελεί μία από τις περιπτώσεις νεαρών ποδοσφαιριστών πάνω στους οποίους έχει επενδύσει η Μπαστιά. Γεννήθηκε την 1η Απριλίου 2005 στην Ακτή Ελεφαντοστού, έχει ύψος 1,77 μ. και είναι δεξιοπόδαρος. Μπορεί να αγωνιστεί τόσο πίσω από τον επιθετικό όσο και στο αριστερό άκρο της επίθεσης.
Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στη γνωστή ακαδημία του Ζαν-Μαρκ Γκιγιού, ενώ στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα της Jeunesse Athlétique Club d’Angré.
Το καλοκαίρι του 2025 μετακόμισε στην Ευρώπη για λογαριασμό της Μπαστιά, υπογράφοντας συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών.
Στην παρθενική του σεζόν στο γαλλικό ποδόσφαιρο πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής με την πρώτη ομάδα, ολοκληρώνοντας τη χρονιά με 30 εμφανίσεις και δύο γκολ.
