Βόλος Elabet-Ηρακλής 1-1: Έσωσαν την παρτίδα οι γηπεδούχοι

Ισόπαλο με σκορ 1-1 έληξε το ματς Βόλος Elabet-Ηρακλής Πανθεσσαλικό Στάδιο για τη 2η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν Βόλος Elabet και Ηρακλής στο Πανθεσσαλικό, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 27ο λεπτό, όταν ο Νανού με εντυπωσιακό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Βόλος, ωστόσο, κατάφερε να βρει την απάντηση στο 84′, με τον Ματίας Γκονσάλες να διαμορφώνει το τελικό 1-1.

Ο Ηρακλής αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 54′, μετά την αποβολή του Βίτορ Μιρ, ενώ στο ίδιο χρονικό σημείο αποβλήθηκε και ο Βάλτερ Ματσάρι εξαιτίας έντονων διαμαρτυριών.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που εμφανίστηκαν πιο επιθετικοί στα πρώτα λεπτά, με τον Κόλιτς να βρίσκεται δύο φορές σε θέση εκτέλεσης μέχρι το 6′, χωρίς όμως να βρει στόχο. Στο 4′, μετά τη σέντρα του Νανού από την αριστερή πλευρά, ο Βόσνιος επιθετικός πρόλαβε να βάλει το κεφάλι του στην πορεία της μπάλας, η οποία πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.

Ο Κόλιτς δοκίμασε ξανά την τύχη του στο 6′. Αυτή τη φορά υποδέχθηκε την μπάλα έξω από την περιοχή, έκανε την περιστροφή και εκτέλεσε, όμως το σουτ του κατέληξε ψηλότερα από την εστία του Σιαμπάνη.

Η πρώτη ουσιαστική απάντηση των γηπεδούχων καταγράφηκε στο 8′. Ο Τζόκα κινήθηκε προς τον άξονα ξεκινώντας από τα αριστερά και εξαπέλυσε δυνατό σουτ, αναγκάζοντας τον Αθανασιάδη να πέσει χαμηλά και να απομακρύνει. Ο ίδιος παίκτης επιχείρησε να νικήσει ξανά τον τερματοφύλακα του Ηρακλή στο 17′, αλλά ο τελευταίος αντέδρασε σωστά για δεύτερη φορά.

Το γκολ που άλλαξε τις ισορροπίες ήρθε στο 27ο λεπτό και ήταν εντυπωσιακό. Η εκτέλεση φάουλ του Κόλιτς σταμάτησε στο τείχος, όμως στην εξέλιξη της φάσης ο Νανού έπιασε ένα τρομερό μονοκόμματο σουτ από μεγάλη απόσταση, χωρίς να αφήσει περιθώριο αντίδρασης στον Σιαμπάνη για το 0-1.

Ο Βόλος προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά μέχρι την ανάπαυλα δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια πραγματικά μεγάλη ευκαιρία. Η κεφαλιά του Ες-Σαουμπί στο 31′, η οποία δεν βρήκε στόχο, ήταν η πιο αξιοσημείωτη στιγμή των γηπεδούχων στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους.

Πάντως, πέκτησε σημαντικό πλεονέκτημα στο 54ο λεπτό, όταν ο Μιρ σήκωσε επικίνδυνα το πόδι του και βρήκε τον Σιαμπάνη, με τον Τσιμεντερίδη να του δείχνει απευθείας την κόκκινη κάρτα. Η συγκεκριμένη απόφαση προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες του Βάλτερ Ματσάρι, ο οποίος αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε διάστημα ενός λεπτού και αποβλήθηκε επίσης.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν άμεσα το αριθμητικό τους πλεονέκτημα. Στο 56′ ο Τζόκα ανέλαβε εκτέλεση φάουλ από καλή θέση, χωρίς όμως να βρει στόχο, ενώ στο 65′ ο Ες-Σαουμπί πήρε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν με παίκτη περισσότερο, ο Βόλος δυσκολευόταν να δημιουργήσει καθαρές ευκαιρίες απέναντι στην οργανωμένη άμυνα του Ηρακλή.

Η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή των γηπεδούχων στο δεύτερο μέρος καταγράφηκε στο 75′. Ο Λάμπρου έβγαλε τη σέντρα και ο Ουρτάδο βρέθηκε σε εξαιρετική θέση πολύ κοντά στην εστία, επιχειρώντας την προβολή. Ο επιθετικός του Βόλου, ωστόσο, δεν μπόρεσε να δώσει στην μπάλα την κατάλληλη κατεύθυνση, με την ευκαιρία να περνά ανεκμετάλλευτη.

Η ισοφάριση για τον Βόλο Elabet ήρθε τελικά στο 84ο λεπτό. Ο Λάμπρου έβγαλε τη σέντρα, ο Νανού πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα προς τα πίσω και ο Γκονσάλες επιχείρησε το σουτ. Ο Βούρος προσπάθησε να διώξει πάνω στη γραμμή, όμως διαιτητής και VAR έκριναν πως η μπάλα είχε ήδη περάσει ολόκληρη, με το 1-1 να κατακυρώνεται.

Στα λεπτά που απέμεναν, οι γηπεδούχοι ανέβασαν την πίεσή τους αναζητώντας ακόμη και την ανατροπή. Μάλιστα, στο 90+7′ έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ, όταν ο Γκονσάλες κινήθηκε παράλληλα και δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Βόλος Elabet (Κώστας Μπράτσος): Σιαμπάνης, Τσοκάνης (63′ Χαραλαμπόγλου), Κάργας, Ες-Σαουμπί, Μύγας (46′ Γκονσάλες), Γρόσδης, Μπάρε (69′ Κόμπα), Τζόκα, Λάμπρου, Φουρτάδο (46′ Ρεγκίς), Ουρτάδο.

Ηρακλής (Βάλτερ Ματσάρι): Αθανασιάδης, Βούρος, Πίνια, Ρος, Σόρια (78′ Μουνιόθ), Σουρλής (82′ Τσάκλα), Καϊμπουέ (72′ Κράιντς), Νανού, Νιζέτ (72′ Ροντρίγκες), Μιρ, Κόλιτς (72′ Κούστα).

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News