ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΑΚΑΛΕΑΣ: Τελικά ο Πρίγιοβιτς αγνοήθηκε ή μας αγνόησε;

Ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς έχει αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του στην ιστορία του ΠΑΟΚ, έχοντας βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην εποχή των τίτλων του Δικεφάλου του βορρά. 2,5 χρόνια αφότου έφυγε από τον ΠΑΟΚ, κυκλοφόρησε ελεύθερος αλλά, δεν συγκινήθηκε κανείς από τους «μεγάλους» της Super League…

Τον Πρίγιβοτς, δεν τον πήραν και τα χρόνια. Στα 32 βαδίζει. Για Ελλάδα μιλάμε. Ο επιθετικός που πήρε τη σκυτάλη στο σκοράρισμα στην Σούπερ Λιγκ και επανέφερε τον Ολυμπιακό στους τίτλους, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, στα 32 του έπιασε πασαλιμάνι και άρχισε να… παστελώνει αβέρτα. Η κουβέντα για τον Πρίγιοβιτς δεν αφορά μόνο τον ΠΑΟΚ, αλλά γενικότερα το Ελληνικό πρωτάθλημα.

Μιλάμε για ένα καλοκαίρι που ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακός έψαχναν φορ, και ο Πρίγιοβιτς είναι φοράκλα με τα όλα του. Ή μήπως… ήταν; Μπορεί κανείς να πει με σιγουριά πως ο Πρίγιοβιτς ήταν ξοφλημένος; Όχι, αλλά ούτε και ένιωσε κανείς πως η απόκτηση του Πρίγιοβιτς θα του φέρει μίνιμουμ 20 γκολ. Και τώρα, ας ξετυλίξουμε το κουβάρι του Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς.Ένας πεισματάρης, ένας εγωιστής τόσο όσο χρειάζεται για να παίξεις μπάλα. Θα τον έλεγα «κ*λοπετσωμένο» αλλά φοβάμαι μη με κόψει το ΕΣΡ.

Ένα παιδί που μέχρι να παίξει στον ΠΑΟΚ δεν είχε στεριώσει πουθενά. Πάντα κάτι συνέβαινε και άλλαζε περιβάλλον. Σε άλλα μέρη δεν ταίριαζε, σε άλλα θεωρούσε οτι δεν του πάνε. Έψαχνε τη δόξα και το χρήμα.

Στις πρώτες προπονήσεις του στον ΠΑΟΚ, τον Ιανουάριο του 2017, οι πρώτες σκέψεις ήταν «καλά στοιχεία έχει, αλλά δυο εκ. Ευρώ ρε φίλε;». Ο Πρίγιοβιτς στον ΠΑΟΚ πέτυχε διότι έγινε, με το καλημέρα, κομμάτι μιας καλοδουλεμένης μηχανής. Ο ΠΑΟΚ είχε βάλει στο ρόστερ του Μάτος, Σάχοφ, Κάνιας, Μπίσεσβαρ και ο Αθανασιάδης είχε «στομώσει». Είχε μείνει στις χαμένες ευκαιρίες με τον Άγιαξ, το καλοκαίρι του 2016.

Ο Σέρβος στον ΠΑΟΚ ήρθε και έδεσε. Φυσικά και αγαπήθηκε. Έκανε τη δουλειά του. Και έτσι το είδε. Ως δουλειά. Στον ΠΑΟΚ είχε τη δόξα και το χρήμα, όμως το περιβάλλον του, τον έβαλε στο τρυπάκι της μεγάλης μπάζας. Στη Σαουδική Αραβία, βρήκε συμβόλαιο 4 εκ. Ευρώ. Θα πήγαινε σε ένα χρυσό κλουβί. Το ήξερε. Και όχι μόνο το διάλεξε, αλλά πίεσε για αυτό. Το έψαξε μεσούσης μιας σεζόν στην οποία ο ΠΑΟΚ πήγαινε για το πρωτάθλημα, και τον άφησε στα μισά της σεζόν.

Και δεν το σκέφτηκε καν. Το είχε προαποφασίσει. Και θα το έκανε σε όποια ομάδα και να ήταν. Δεν είναι οτι δεν μπόρεσε να τον κάνει ο ΠΑΟΚ «ζάφτι» και να τον κρατήσει. Ο Πρίγιοβιτς είχε βάλει στόχο το χρήμα. Και καλά έκανε. Έφερε 10 εκ. Ευρώ στην ομάδα που τον πήρε με 2 εκ. και είπε «τώρα είναι η σειρά μου».

Και, στην Αραβία, τι έγινε; Ξέχασε τη μπάλα και έφτασε να βρει συμβόλαιο στην Αυστραλία; Όχι τόσο. Ο Πρίγιοβιτς, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2021 συμπεριφέρθηκε με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Έλεγε σε όλους «εγώ, δεν σας έχω ανάγκη. Εσείς με έχετε ανάγκη, άρα πληρώστε με». Και τι δεν γράφτηκε στην Σερβία για πιθανή μεταγραφή του στον Ερυθρό Αστέρα. Ως και για συμφωνία είχε γραφτεί. Που δεν υπήρξε καμία.

Πρώτον διότι οι Σαουδάραβες του ψήσανε το ψάρι στα χείλη μέχρι να τον αφήσουν ελεύθερο. Όσο εύκολα τα δίνουν για να σε κάνουν δικό τους, άλλο τόσο δύσκολα σε αποζημιώνουν για να σε αφήσουν. Κάτσε βρε αδερφέ. Τα σκορπάμε για να σας πάρουμε, να τα σκορπάμε και για να σας διώξουμε;

Ο Πρίγιοβιτς έκανε και παραέκανε για την Σούπερ Λιγκ. Και δεν είχε ενδοιασμό να πάει σε κάποια από αυτές. Ο εγωισμός του ήταν στο να πληρωθεί αυτά που ήθελε. Δεν ήθελε να φανεί πως έχει την ανάγκη να ρίξει το κασέ του, να το «παίξει καλός» δηλαδή. Όπως και απέναντι στην αντίπαλη εστία, έτσι και σε αυτά, είναι κίλερ.

Αποφάσισε να πάει στην Αυστραλία. Ρίσκαρε, γνωρίζοντας οτι μπορεί στο τέλος να πληρώσει το τίμημα. Και δέχτηκε να πάριε το ρίσκο. Όσο για τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος πήρε σχετικά νωρίς φορ. Ζήτημα, σοβαρό, δεν τέθηκε. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Και πρωτάθλημα παντού ο Πρίγιοβιτς, αλλά κανείς δεν ακούμπηκε.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News