ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΣ: Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να κριθεί, να σηκώσει το χέρι

Ο Δημήτρης Μαργωμένος… ντεμπουτάρει στο blog του «κάτι… λίγα» και εξηγεί γιατί οι «ερυθρόλευκοι» είχαν το δικό τους «μαξιλαράκι»…

Δεν κάνουν μόνο οι αθλητές και οι προπονητές ντεμπούτο στο γήπεδο. Έχουμε και εμείς τις δικές μας πρεμιέρες σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις. Πρώτο κείμενο, λοιπόν, εδώ στο προσωπικό blog στο sportday.gr και θα τα λέμε και απ’ αυτήν εδώ τη γωνιά, με όλα τα νέα της επικαιρότητας αλλά και με ό,τι… κατεβάζει η κούτρα μας που λένε!

Πάμε, λοιπόν, να αρχίσουμε με το πρώτο «κάτι… λίγα!» εδώ στο sportday.gr

Τελείωσε και αυτή η διακοπή των αγώνων, το Σαββατοκύριακο έχουμε δράση στην Ελλάδα με την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Ολοκλήρωσε η Εθνική μας τις υποχρεώσεις της, χωρίς όμως να μας δώσει αυτό το… κάτι που περιμέναμε. Ο Ολυμπιακός παίζει με τον ΠΑΣ Γιάννινα, εκτός έδρας, αρχίζοντας μία νέα εβδομάδα συνεχόμενων και δυνατών αγώνων.

Έχει τώρα ΠΑΣ, μετά πάει Γερμανία για την αναμέτρηση με την Άιντραχτ και επιστρέφει στο Καραϊσκάκη με τον ΠΑΟΚ, στο κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι που έχει να δώσει.

Μέχρι τώρα η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός ναι μεν είχε τον αποκλεισμό του από τους ομίλους του Champions League και δύο βαθμολογικές απώλειες στο πρωτάθλημα. Στην πρεμιέρα με τον Ατρόμητο (0-0) και με τον Παναθηναϊκό επίσης στο Καραϊσκάκη (0-0).

Από εκεί και πέρα όμως κανείς δεν μπορεί να πει το οτιδήποτε για την παρουσία του Ολυμπιακού. Έχει το δύο στα δύο στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στον όμιλό του στο Europa League, αφού έχει νικήσει την Αντβέρπ στο Καραϊσκάκη (2-1) και τη Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία (3-0). Αυτό το ματς στην Τουρκία είναι το καλύτερο που έχει κάνει μέχρι τώρα η ομάδα του Πειραιά σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Γενικότερα δεν μπορεί να πει κανείς όμως πως ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει μέχρι τώρα.

Υπάρχει όμως ένα μεγάλο «αλλά» στην περίπτωση των «ερυθρόλευκων» και στη μέχρι τώρα πορεία τους. Αυτό το «αλλά» έχει να κάνει με το γεγονός πως έχουν περάσει από πολλά εμπόδια. Το μεγαλύτερο των Πειραιωτών ήταν ο κορωνοϊός. Υπήρξε διάστημα στο οποίο ταλαιπωρήθηκαν πολλοί ποδοσφαιριστές της ομάδας και δεν ήταν και τόσο απλά τα πράγματα. Με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν παίκτες σημαντικοί για την πορεία του Ολυμπιακού.

Πέρα όμως από τον κορωνοϊό, την εμφάνισή τους από νωρίς έκαναν οι μυϊκοί τραυματισμοί, επίσης σε σημαντικούς ποδοσφαιριστές. Δεν είναι και ό,τι καλύτερο για τον Ολυμπιακό να χάνει για σχεδόν τρεις εβδομάδες τον Γιαν Εμβιλά, αλλά και τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Δε μιλάμε μόνο για τα ματς που έμειναν εκτός, αλλά και για το διάστημα που χρειάζονται όλοι οι παίκτες για να επανέλθουν στο γνωστό τους επίπεδο ετοιμότητας.

Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο νομίζουμε όλοι μας απ’ έξω. Είναι μία διαδικασία για να επιστρέψουν οι παίκτες στην κανονική τους αγωνιστική κατάσταση, είτε μετά από έναν τραυματισμό, είτε μετά από κορωνοϊό. Ναι είναι αθλητές, οπότε το πιθανότερο είναι να μην περάσουν βαριά τον κορωνοϊό, όμως από την άλλη ένας αθλητής θα νιώσει περισσότερο την ταλαιπωρία στο σώμα του, είτε στο αναπνευστικό, είτε σε άλλο κομμάτι μέχρι να επανέλθει στο 100%.

Για να μην το πηγαίνουμε… μακριά, ο Ολυμπιακός ταλαιπωρήθηκε αρκετά από κορωνοϊό και τραυματισμούς. Αυτό είναι και το «μαξιλαράκι» που είχε η ομάδα του Πειραιά όλο αυτό το πρώτο διάστημα της αγωνιστικής περιόδου.

Ναι, δεν εντυπωσίασε στο μεγαλύτερο κομμάτι, με το ποδόσφαιρο που έβγαλε στο γήπεδο, αλλά από την άλλη τα αποτελέσματά του τα πήρε.

Επίσης, έφερε τον Ρόνι Λόπες, δεν ήταν έτοιμος, το ίδιο και ο Γκάρι Ροντρίγκες, ενώ ο Χένρι Ονιεκούρου δεν είχε μπει απόλυτα στο κλίμα ενώ τώρα πέρασε και έναν τραυματισμό. Επίσης τραυματίστηκε και ο Τικίνιο Σουάρες.

Μιλάμε για τέσσερις μεταγραφές, παίκτες οι οποίοι αποκτήθηκαν για να είναι από τα βασικά εργαλεία και κάποιοι να πάρουν πάνω τους και ηγετικό ρόλο.

Από εδώ και πέρα, όμως, τα πράγματα αλλάζουν. Οι παραπάνω είναι «ΟΚ», ενώ περιμένει ο Ολυμπιακός και από τον Πιερ Κούντε πράγματα. Είναι το μεγαλύτερο κομμάτι των μεταγραφών του που για τον έναν ή τον άλλον λόγο δεν έχουν δώσει πολλά μέχρι τώρα.

Όμως πλέον πέρασε ο καιρός και από εδώ και πέρα θα γίνεται και ο Πέδρο Μαρτίνς πιο… σκληρός στην κριτική του απέναντι σε παίκτες οι οποίοι ήταν να δώσουν πολλά και δεν τα έχουν δώσει.

Τώρα μπαίνει στις ράγες ο Ολυμπιακός και ή που θα δείξει τις πραγματικές του ικανότητες, γιατί ειδικά από τη μέση και μπροστά έχει να δώσει πολλά, ή που θα δούμε τους Πειραιώτες να «φρενάρουν»…

ΥΓ: Θεωρώ πως τώρα που ο Πέδρο Μαρτίνς θα έχει στη διάθεσή του όλο το ρόστερ, θα ξεκαθαρίσει και μέσα του το πως θέλει να παίζει ο Ολυμπιακός, αναφορικά με τη διάταξη…

ΥΓ2: Αν ο Γκάρι Ροντρίγκες φτάσει στο επίπεδο που τον ξέρουμε, τότε θα δώσει μία εντελώς διαφορετική πνοή στους «ερυθρόλευκους». Θα γίνουν οι Πειραιώρες πιο γρήγοροι και σίγουρα πιο επικίνδυνοι.

ΥΓ3: Χρειάζεται να δώσουν περισσότερα οι παραπάνω εξτρέμ που αναφέρθηκαν, γιατί αν συνεχίσει σε αυτόν το ρυθμό ο Γιώργος Μασούρας τότε η συνέχεια ίσως να είναι διαφορετική. Παίζει στα «κόκκινα» ο Έλληνας εξτρέμ εδώ και καιρό, δικαίως βέβαια γιατί αυτή τη στιγμή είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας ποδοσφαιριστής.

ΥΓ4: Μη νομίζετε, και μπάσκετ βλέπουμε. Θα γκρινιάξω, αν η σφυρίχτρα ήταν διαφορετική τότε θα είχε τελειώσει από την κανονική περίοδο και οι «ερυθρόλευκοι» νικητές…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News