Ν. Ανδρουλάκης από τη Σαντορίνη: Όραμά μας να δώσουμε προστιθέμενη αξία σε πρωτογενή τομέα, μεταποίηση και τουρισμό για κάθε νησί των Κυκλάδων
Τη Σαντορίνη επισκέπτεται από το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον δήμαρχο του νησιού, Ν. Ζώρζο, ανέφερε ότι χρειάζονται ειδικά φορολογικά κίνητρα για τις επενδύσεις μεταποίησης, «διότι όραμά μας για κάθε νησί των Κυκλάδων είναι να αποκτήσουν προστιθέμενη αξία οι τρεις πυλώνες του πρωτογενούς τομέα, της μεταποίησης και του τουρισμού και έτσι να έχουμε πολλές και καλές θέσεις εργασίας».
Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι «η οικονομική ανάπτυξη πρέπει να συμβαδίζει με τη βελτίωση της ζωής των μόνιμων κατοίκων, προκειμένου να μένουν στον τόπο τους, να δημιουργούν και να κρατούν ζωντανά τα νησιά μας τόσο τον χειμώνα όσο και το καλοκαίρι».
Τόνισε πως το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ έχει κεντρικό γνώμονα να σχεδιάζονται οι δημόσιες πολιτικές με ειδικά κριτήρια για κάθε νησί και όχι οριζόντια, ώστε να καλυφθούν οι ελλείψεις στους τομείς της παιδείας και της υγείας.
«Σχεδιάζουμε μια πολιτική για τον ΦΠΑ, που νομίζω ότι είναι δίκαιη», επεσήμανε και πρότεινε τη δημιουργία ενός ειδικού λογαριασμού όπου θα μπαίνουν τα έσοδα κάθε νησιού που προκύπτουν από τη διαφορά του μειωμένου με τον ισχύοντα συντελεστή ΦΠΑ, ώστε «να επιστρέφουν σε κάθε νησί για υποδομές στην υγεία, την παιδεία, τις μεταφορές και το περιβάλλον».
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε το νοσοκομείο του νησιού και συζήτησε με τους παραγωγικούς φορείς. Το απόγευμα θα έχει σύσκεψη με τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Η παρουσία του κ. Ανδρουλάκη στη Σαντορίνη εντάσσεται στο σχέδιο επισκέψεων κλιμακίων με στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε νησιά των Κυκλάδων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Εθνική Ελλάδος: Τρίτη θέση και... φλωριές
- Παναθηναϊκός AKTOR: Η αποθέωση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο T-Center (vid)
- Nations League: Το μπλουζάκι για τον UCK και το σημαιάκι που έγινε όπλο
- Αγριεύει ο καιρός την Παρασκευή: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
- Αθλητικές μεταδόσεις: Που θα δείτε την πρεμιέρα του Ζιντάν στην Εθνική Γαλλίας, τα υπόλοιπα ματς του Nations League και της Euroleague
