ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ ΝΤΟΥΜΠΙΑ: «Ανακάλυψα τον ρατσισμό στην Ιταλία»

Ο Ιβοριανός ποδοσφαιριστής, Σουλεϊμάν Ντουμπιά, μίλησε στη «Le Parisien» για το ρατσισμό που βίωσε κατά τη διάρκεια παραμονής του στην Ιταλία τη σεζόν 2016-2017.

Ο μέσος της γαλλικής ομάδας Αζνέ ΣΚΟ, Σουλεϊμάν Ντουμπιά, μίλησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Le Parisien» για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε στην Ιταλία πριν πέντε χρόνια, δεχόμενος ρατσιστικά σχόλια.

O 25χρονος ποδοσφαιριστής το 2016 μετακόμισε στην Ιταλία για λογαριαμσό της Μπάρι στη Serie B και στις αρχές του 2017 δόθηκε δανεικός στη Βιτσέντσα.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος στην Ιταλία γνώρισε έντονα το ρατσισμό και στο γήπεδο αλλά και στην καθημερινότητά του κάτι το οποίο ήταν αρκετά ενοχλητικό.

«Ήρθα από το Παρίσι, δεν γνώριζα τον ρατσισμό, παρά μόνο στην τηλεόραση. Έπρεπε να κρατηθώ, να παλέψω για να έχω λίγα λεπτά, είτε ήταν στο Μπάρι είτε στη Βιτσέντσα, όπου στη συνέχεια δόθηκα δανεικός». είπε και στη συνέχεια δήλωσε:

«Το ένιωσα ιδιαίτερα μεταξύ των οπαδών, αλλά και στην καθημερινή ζωή, Θυμάμαι, στη Βιτσέντσα, ήμουν σε ένα εστιατόριο με έναν φίλο μου και με μπέρδεψαν με κάποιον που ήρθε να φάει χωρίς να πληρώσει. Έπρεπε να δικαιολογηθώ λέγοντας ότι είμαι ποδοσφαιριστής και ότι μπορώ να πληρώσω το γεύμα μου. Μακροπρόθεσμα, ήταν ενοχλητικό».

Το ιταλικό ποδόσφαιρο μαστίζεται από το ρατσισμό καθώς  μέχρι και σήμερα  οι ποδοσφαιριστές εξακολουθούν να δέχονται υβριστικά και ρατσιστικά σχόλια.

Τον περασμένο μήνα οι εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα για τα ρατσιστικά σχόλια από τους οπαδούς της Λάτσιο προς τους επιθετικους της Μίλαν, Τιεμού Μπακαγιόκο και Φρανκ Κέσι καθώς επίσης και η Γιουβέντους απολογήθηκε για μια φωτογραφία με ρατσιστική χεριρονομία που ανέβηκε στο Twiiter από τη γυναικεία ομάδα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News