SUPER LEAGUE 2: Αυτή είναι η πρόταση της ΕΡΤ

Στόχος είναι να αυξηθεί ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου

Η Κρατική Τηλεόραση βγαίνει μπροστά για να κρατηθεί σε υψηλό επίπεδο το πρωτάθλημα της Super League 2.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η ΕΡΤ πρότεινε να δώσει το ίδιο ποσό που έδωσε και πέρσι στις ομάδες της κατηγορίας 3,1 εκατ. ευρώ.

Αλλά πήγε τη διαπραγμάτευση και ένα βήμα παραπέρα, δηλώνοντας την πρόθεση να συμπεριλάβει στα δικαιώματα και το ποσό της Football League (σ.σ. η οποία δεν υπάρχει πλέον) 1,2 εκατ. ευρώ. Φτάνοντας το συνολικό ποσό των 4,3 εκατομμυρίων ευρώ.   

Ο σημαντικός όρος από την πλευρά της ΕΡΤ για να έχει τα δικαιώματα του πρωταθλήματος, είναι το 1,2 εκατομμύρια ευρώ να δοθεί στις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν τη φετινή σεζόν.     

Πρότεινε να υπάρξει κλιμακωτό μπόνους στις πέντε πρώτες ομάδες κάθε ομίλου που θα αρχίζει από 60.000 για τις ομάδες που θα καταταγούν στην 5η θέση και θα φτάνει ως τα 200.000 ευρώ για τους πρωταθλητές κάθε ομίλου.

Από την πλευρά της διοργανώτριας αρχής δεν υπήρξε η παραμικρή διαφωνία για το μπόνους των 1,2 εκατ. ευρώ να κατανεμηθεί και σε λιγότερες από 10 ομάδες. Με σκοπό να προκύψει και ένα έξτρα ποσό-μπόνους το οποίο θα λάβει η ομάδα που θα κατορθώσει να ανέβει στην Super League, ύστερα από μπαράζ που θα γίνει ανάμεσα στους πρωταθλητές των δύο ομίλων.

Τέλος η ΕΡΤ διευκρίνισε ότι είναι στην απόλυτη ευχέρεια της το πώς θα κατανεμηθεί το ποσό των 3,1 εκ ευρώ στις ομάδες των δύο ομίλων, όπως και το αν στο μπόνους θα συμπεριληφθούν και οι Β’ ομάδες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Oι οποίοι ωστόσο δεν μπορούν βάσει νόμου να ανέβουν στη μεγάλη κατηγορία.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News