ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Με ίδια ενδεκάδα, αλλά πιο επιθετικές διαθέσεις κόντρα στον Ιωνικό

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δύσκολα θα διαφοροποιήσει την ενδεκάδα του για το ματς με τον Ιωνικό, ωστόσο θα έχει σαφώς πιο επιθετική συμπεριφορά και προσανατολισμό.

Ο Σέρβος προπονητής του Παναθηναϊκού αναμένεται να κατεβάσει την ίδια ενδεκάδα, που έδωσε τη «μάχη» στο ντέρμπι του Φαλήρου με τον Ολυμπιακό, αφού δεν θέλει να ρισκάρει με τους παίκτες που επιστρέφουν ενώ επιθυμεί παράλληλα να επιβραβεύσει κι εκείνους που έφεραν το θετικό αποτέλεσμα στο «Γ.Καραϊσκάκης».

Ωστόσο, η αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας θα είναι προφανώς αρκετά διαφορετική. Το 4-2-3-1 θα μείνει ως σχηματισμός, όμως οι «πράσινοι» θέλουν να πάρουν την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, όπως επιθυμεί ο προπονητής τους να κάνουν, όταν έρχονται αντιμέτωποι με ομάδες κατώτερου ποιοτικά επιπέδου.

Μην ξεχνάμε πως ακόμα και με τον Ολυμπιακό, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε δηλώσει ναι μεν ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα, αλλά είχε διατρανώσει με ξεκάθαρο τρόπο, πως ήταν απογοητευμένος από την επιθετική λειτουργία της ομάδας και την αδυναμία της να διατηρήσει την κατοχή.

Η ενδεκάδα 

 

Ο Μπρινιόλι θα κάτσει και πάλι κάτω από τα δοκάρια μετά την αρκετά καλή εμφάνιση στο Φάληρο, αλλά και την απουσία του Διούδη. Στο κέντρο της άμυνας θα παραμείνουν οι Πούγγουρας και Σάρλια (ο Βέλεθ ναι μεν επέστρεψε, αλλά δεν διαφαίνεται να επιλεγεί ως βασικός). Στο δεξί άκρο θα βρεθεί ο Σάντσες (ο Κώτσιρας συνήλθε από την ίωση, αλλά δεν πρόλαβε να κάνει πολλές προπονήσεις) και στο αριστερό θα παραμείνει σταθερά ο Χουάνκαρ. Στο κέντρο οι Ρούμπεν και Αλεξανδρόπουλος θα είναι τα 6αρια, με τον Βιτάλ να είναι και πάλι σε θέση δεκαριού. Στην θέση του δεξιού εξτρέμ θα βρίσκεται ο Χατζηγιοβάνης και στα αριστερά ο Παλάσιος. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Καρλίτος.

Απουσίες Ιωνικού

Η ομάδα της Νεάπολης είδε τον Χοσέ Κάνιας (34χρονος Ισπανός μέσος) να μπαίνει, έστω και τελευταία στιγμή, στην αποστολή για τον αγώνα κόντρα στους «πράσινους» και να αποτελεί τις δύο επιστροφές μαζί με τον Λένις (29χρονος Κολομβιανός εξτρέμ) σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι. Ο Δημήτρης Σπανός δεν θα έχει στην διάθεσή του τους Ντάλσιο (25χρονος Πορτογάλος επιθετικός μέσος) και Τσιγκρίνσκι (34χρονος Ουκρανός σέντερ μπακ).

Η αποστολή του Ιωνικού είναι η εξής: Αναγνωστόπουλος, Χουτεσιώτης, Λέιτε, Τσιριγώτης, Βαφέας, Βαλεριάνος, Μύγας, Σαλβαδόρ Σάντσεζ, Κιάκος, Δημήτρης Κωνσταντινίδης, Γκοτσούλιας, Αοσμαν, Μπουένο, Πογοσιάν, Ρομαό, Μπάσα, Κάνιας, Μάναλης, Καμπράλ, Ματσούκας, Τουράμ, Λένις.

Το παρελθόν

Οι δύο ομάδες έχουν να τεθούν αντιμέτωπες 14 ολόκληρα χρόνια λόγω της απουσίας της ομάδας της Νεάπολης από την μεγάλη κατηγορία. Μάλιστα, στην τελευταία αναμέτρησή τους με γηπεδούχο το «τριφύλλι» ο Ιωνικός είχε επικρατήσει με 2-0 στο ΟΑΚΑ τον Αύγουστο του 2006 με τα γκολ των Ξενίδη (29′) και Ονουάτσι (70′).

Η τελευταία νίκη του Παναθηναϊκού έρχεται στο αμέσως προηγούμενο εντός έδρας ματς, ξανά το 2006, αυτή τη φορά τον Γενάρη, όταν και είχε επικρατήσει με 1-0 με τον Φάνη Γκέκα να πετυχαίνει το γκολ της νίκη. Από εκείνο το ματς κι έπειτα ο Παναθηναϊκός μετράει μόνο νίκες για 18 ολόκληρα χρόνια στα εντός έδρας ματς του, επομένως η παράδοση είναι ξεκάθαρα με το μέρος του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News