Ολυμπιακός: Τα λιοντάρια του Θρύλου βόλταραν στη Μασσαλία!
Ο Ολυμπιακός δείχνει σημάδια από την επική σεζόν της κατάκτησης του Conference League, στοχεύοντας ψηλά και στο Europa League, μετά το πέρασμα του από την Μασσαλία. Γράφει ο Αλέξανδρος Χρηστάκος.
Την Κυριακή που πέρασε ο Παναγιώτης Ρέτσος χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Τέσσερις μέρες αργότερα ήρθε η άλωση της Μασσαλίας με το τέρμα του Σαντιάγο Έσε. Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν εξαιρετικά μια δύσκολη δυάδα αγώνων κι ενώ βρίσκονται σε στάδιο δημιουργίας νέας ομάδας. Ότι καλύτερο ήταν αυτά τα αποτελέσματα για την ομάδα του Ιμανόλ Αλγκουαθίλ, ο οποίος με τις αλλαγές που έκανε στην ενδεκάδα, σε σχέση με αυτή κόντρα στους «πράσινους» κέρδισε κι άλλους παίκτες.
Σίγουρα ο Ολυμπιακός πέρασε και δύσκολες στιγμές απέναντι σε μια ομάδα, που με βάση την άσχημη πορεία της στο πρωτάθλημα, «είδε» το ματς σαν τελικό και ήθελε πάση θυσία τη νίκη. Οι Πειραιώτες δεν μάσησαν κι έπαιξαν και αυτοί ανοικτά, όποτε χρειάστηκε, χάνοντας κι εκείνοι τις ευκαιρίες τους. Η εικόνα που είχαν θύμισε κάτι από την μαγική πορεία του 2024 με την ιστορική κατάκτηση του Conference League. Ήδη έχουν έξι βαθμούς στον όμιλο και μπήκαν σε τροχιά πρόκρισης απευθείας στην φάση των «16» αν και είναι νωρίς ακόμα, ενώ άλλες εννέα ομάδες έχουν κι αυτές το αυτές το απόλυτο. Η πρώτη 8άδα είναι αυτή που δίνει αυτό το πλεονέκτημα, αποφεύγοντας τα playoffs
Παράλληλα για τον Ολυμπιακό ήταν μια ακόμα νίκη που βοηθάει στο να μεγαλώσει η συσπείρωση και να βρεθεί η κατάλληλη χημεία καθώς δεν πρέπει να ξεχνάει πως υπάρχει νέος τεχνικός και σχεδόν ριζικά αλλαγμένο ρόστερ. Είναι σημαντικό σε αυτή τη φάση να παίρνει μεγάλες νίκες καθώς δείχνει την ποιότητα της ομάδας, με το ταυτόχρονο «χτίσιμο» ενισχύοντας και τον χαρακτήρα του.
Επίσης οι ερυθρόλευκοι πιστοποίησαν το πόσο ψηλά βρίσκονται και σε ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς κάνουν το παιχνίδι τους σε οποιαδήποτε έδρα χωρίς να σκέφτονται κανένα αντίπαλο, παρά μόνο το δικό τους αγωνιστικό πρόσωπο.
Για όλους αυτούς τους λόγους ήταν μια τεράστια νίκη αυτή στη Μασσαλία, αφιερωμένη και στον κόσμο της ομάδας, όπου με τις παλινωδίες των Γαλλικών αρχών, δεν τους άφησαν να βρεθούν – ουσιαστικά – στις εξέδρες του «Βελοντρόμ».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Ρέτσος: «Έχουμε αρχίσει ξανά να βρίσκουμε τον εαυτό μας, η νίκη αφιερωμένη στον κόσμο»
- Ολυμπιακός: Η Μαρσέιγ... έμεινε στα πανό!
- Ολυμπιακός: Η μέρα και η ώρα του επόμενου αγώνα στη League Phase του Europa League
- Γιουρόπα Λιγκ Βαθμολογία: Σε τροχιά οκτάδας ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη επί της Μαρσέιγ, ψηλά ακόμα ο ΟΦΗ
- Μαρσέιγ-Ολυμπιακός 0-1: Θρύλος φτιαγμένος για να πάει... all the way πέρασε από τη Μασσαλία!
