ΜΑΡΙΝΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: Γίνε σκληρός με τον εαυτό σου! Μπορείς;

Ο Μαρίνος Πρίντεζης αναρωτιέται γιατί τα παλικάρια του Δημήτρη Πρίφτη δεν θυμώνουν, δεν βγάζουν νεύρο ώστε και η Ρεάλ να τους νιώσει στο πετσί της και περιμένει πως και πως τον Φέρελ με τα… δώρα.

Όταν ολοκληρώθηκε και τυπικά (ουσιαστικά είχε ολοκληρωθεί από το πρώτο δεκάλεπτο) ο αγώνας με την Ρεάλ, αναρωτήθηκα. Αραγε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μπορούσε να παρουσιάσει ένα πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο ή μήπως θα πρέπει, ωμά και ρεαλιστικά να σκεφτώ πως ως εδώ είναι το ταβάνι του κόντρα σε τέτοιες ομάδες; Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Ναι, οι «πράσινοι» – απέναντι σε σύνολα – όπως η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα, η ΤΣΣΚΑ και η Εφές, μειονεκτούν – ποιοτικά – αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να καταρρέουν και κατά συνέπεια να αποχωρούν με 20άρες ή 30άρες στο κεφάλι. Σε καμία περίπτωση! Πρώτα από όλα οφείλουν να σεβαστούν τους εαυτούς τους. Είναι κρίμα, να παρατάνε τον αγώνα στο τέλος καθότι γνωρίζουν πως σε αυτό το επίπεδο, αν δεν είναι σκληρός μέχρι το τέλος, θα σου φερθούν σκληρά.

Για να μην σκεφτώ το πως παρουσιάστηκε η ομάδα. Πώς πάτησε στο παρκέ. Ένα πράγμα ήξερε καλά. Πως η Ρεάλ πάντα φορτσάρει στο πρώτο δεκάλεπτο. Το ήξερε, το άκουσε από τον Ελληνα κόουτς, αλλά στο παρκέ, άκουσε… τις καμπάνες να χτυπούν δυνατά. Ο Κέντρικ Πέρι είπε μια μεγάλη αλήθεια. «Το παιχνίδι για εμάς χάθηκε στην πρώτη περίοδο, που δεχθήκαμε 30 πόντους». Αν ένιωσαν μετά το τέλος του δεκαλέπτου πως ό,τι και να έκαναν, αυτό το ματς δεν γυρνούσε με τίποτα, να με συγχωρέσετε, τίθεται θέμα πνευματικής προετοιμασίας. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ οφείλει να απαντήσει σε ένα ερώτημα. Μπορεί να γίνει σκληρός με τον εαυτό του; Εχει τον τρόπο να βρει την λύση; Να ψάχνει τα όρια του; Διότι αν δεν έχει, τότε – δυστυχώς – θα υπάρξουν και άλλες τέτοιες βραδιές. Το έχω αναφέρει και άλλες φορές. Δεν παίζει ρόλο μόνο η ήττα, αλλά και ο τρόπος που έρχεται. Η σκληράδα που θα αποτελούσε και θα αποτελεί το σήμα κατατεθέν αυτής της νέας ομάδας, δεν υπήρχε ούτε καν στο μυαλό. Μπορεί να υπήρχε η διάθεση, ναι μπορεί και ο αντίπαλος με την εμπειρία και την ποιότητά του να μην άφηνε περιθώρια αντίδρασης, αλλά είναι η μόνη οδός για την επιτυχία. Προσωπικά, περίμενα μετά την ήττα από την Μπασκόνια, έναν Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ αρκετά θυμωμένο για το πως έχασε με στόχο να διαχειριστεί έξυπνα αυτό το πείσμα, το «γιατί». Αντ’ αυτού ήταν μουδιασμένος σε σημείο να μην έχει καταλάβει τι πρέπει να κάνει στο πρώτο δεκάλεπτο.

Δεν παίζει ρόλο μόνο η ήττα, αλλά και ο τρόπος που έρχεται. Η σκληράδα που θα αποτελούσε και θα αποτελεί το σήμα κατατεθέν αυτής της νέας ομάδας, δεν υπήρχε ούτε καν στο μυαλό.

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Αυτό που θα πρέπει να γυρίσει άμεσα είναι η ίδια η ομάδα στο ΟΑΚΑ ώστε να ενσωματώσει άμεσα και τον Γιόγκι Φέρελ και όλοι μαζί να μπορέσουν να γίνουν καλύτεροι για την συνέχεια. Ηρθε ο Φέρελ με τα… δώρα, θα προσθέσω. Όμως, προσοχή. Μην περιμένετε να έχει το… μαγικό ραβδάκι και να αλλάξει τα πάντα μονομιάς. Χρειάζεται και την βοήθεια όλων για να μάθει τα κατατόπια και να βοηθήσει τους «πράσινους» στο θέμα των αυτοματισμών που πάλι έλειψαν. Το ευχάριστο είναι πως ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ έχει έρθει με τρομερή αυτοπεποίθηση και δεν διστάζει να τονίσει πως είναι ηγέτης και θέλει να ηγηθεί της προσπάθειας. Σίγουρα, θα δώσει το κάτι διαφορετικό. Θα δώσει όσα λείπουν στην ομάδα που στερείται εμπνεύσεων.

Θα κλείσω το blog με μια απορία. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ διαθέτει έναν από τους καλύτερους ψηλούς της Ευρώπης. Γιατί δεν τον τροφοδοτεί όσο θα έπρεπε; Γιατί δεν εκμεταλλεύεται την εκρηκτικότητά του, την ταχύτητά του σε μεγαλύτερο βαθμό; Ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν άμεσα στο παρκέ, αναφορικά με την εικόνα του Γιώργου Παπαγιάννη.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News