ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ: Στη θέση εκκίνησης και η Α1 ανδρών

Στην ομοσπονδιακή αίθουσα του ΣΕΦ γίνονται οι δύο πρώτες αγωνιστικές, σ’ ένα πρωτάθλημα όπου πλειάδα σπουδαίων ξένων αθλητών μαζί με την ποιότητα πολλών Ελλήνων διεθνών υπόσχονται θέαμα κι έντονο συναγωνισμό.

Μία βδομάδα μετά την Α1 γυναικών κάνει πρεμιέρα σήμερα, στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και το πρωτάθλημα της Α1 ανδρών στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Το κορυφαίο διασυλλογικό πρωτάθλημα αρχίζει με δύο αγωνιστικές και υπόσχεται θέαμα και συναγωνισμό, δεδομένου ότι θα συγκεντρώσει σπουδαίους ξένους αθλητές, αλλά και την ποιότητα πολλών Ελλήνων διεθνών. Συμμετέχουν 10 ομάδες, έχουν σχηματιστεί δύο όμιλοι των 5 και αφού προχωρήσουν με το σύστημα ένας προς όλους σε δύο γύρους, η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί με τα πλέι οφ, που έχουν προγραμματιστεί για τα τέλη Ιανουαρίου. Επίσης στο ΣΕΦ θα λάβει χώρα η δράση στην Α2 ανδρών, όπου επίσης έχουν δημιουργηθεί δύο όμιλοι. Αγώνες και τις δύο ημέρες θα έχει και η Α2 γυναικών, απλά αύριο ο τόπος διεξαγωγής θα είναι το φαληρικό στάδιο και μεθαύριο η Ελευσίνα.

Στην Α1 εθνική μετέχουν 10 ομάδες και πρώτα φαβορί είναι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, που εξασφάλισαν σημαντική ενίσχυση από το εξωτερικό κι έχουν καλύψει και τη θέση του επικεφαλής στα δύο γκρουπ. Δύο ματς δείχνουν να ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα των δύο πρώτων αγωνιστικών. Στον 2ο όμιλο ο Παναθηναϊκός θ’ αναμετρηθεί με τον ΟΕΑ Ρεθύμνου, που επίσης έχει εντάξει δυνατούς ξένους αθλητές στο ρόστερ του, ενώ στον 1ο ο Ολυμπιακός βρίσκει απέναντί του τον Α.Σ. Πέρα Αθηνών, ο οποίος συμφώνησε φέτος με τον Ταϊλανδό Παντασάκ Τανβιριγιαβετσακούλ, που είχε αγωνιστεί στους «ερυθρόλευκους» πριν από δύο χρόνια. Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ είναι στον 2ο όμιλο και αρχίζει την προσπάθειά της με ένα ματς κόντρα στον Ίφιτο Πατρών. Δυστυχώς, λόγω των περιορισμών του υγειονομικού πρωτοκόλλου και των προδιαγραφών για την αίθουσα του ΣΕΦ δεν υπάρχει περιθώριο για την παρουσία θεατών.

Θυμίζουμε ότι μετά το τέλος των ομίλων θα γίνουν πλέι οφ με χιαστί ματς. Οι 2 πρώτες ομάδες των ομίλων θ’ αγωνιστούν για τις θέσεις 1-4, οι ομάδες 3 και 4 για τις θέσεις 5-8, ενώ οι τελευταίες του κάθε ομίλου θα παίξουν για τις θέσεις 9-10. Η τελευταία ομάδα υποβιβάζεται στην Α2. Η 8η και η 9η της τελικής κατάταξης θα πάνε σε μπαράζ με τη 2η και την 3η της Α2.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News