Παναθηναϊκός-Μιλάνο 80-75: Από θρίλερ σε θρίλερ

Έπειτα από τη δύσκολη νίκη επί της Μπασκόνια, ο Παναθηναϊκός βγήκε νικητής και στο θρίλερ του Telekom Center Athens με την Αρμάνι Μιλάνο, επικρατώντας 80-75 για την 8η αγωνιστική της EuroLeague.

Κέντρικ Ναν (20 πόντοι, 9/11 βολές, 6 ασίστ), Ματίας Λεσόρ (13 πόντοι, 11 ριμπάουντ, εκ των οποίων 6 επιθετικά) και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (11 πόντοι) ήταν οι διψήφιοι σκόρερ της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ντέβον Χολ (15 πόντοι, 5 ριμπάουντ), Αρ Τζέι Κόουλ (10 πόντοι, 4 ασίστ), Ντέβιν Μπούκερ (10 πόντοι), Λεάντρο Μπολμάρο (10 πόντοι) και Ντάριους Τόμπσον (10 πόντοι) πάλεψαν για τη Μίλανο.

Στο 7-1 ανέβηκε το «τριφύλλι», το οποίο παρέμεινε μόνο στην κορυφή, αφού η Φενέρμπαχτσε έχασε στην έδρα της Βαλένθια.

Ο Παναθηναϊκός δεν πήρε στιγμή το προβάδισμα στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά στο δεύτερο μετέτρεψε το 24-24 σε 36-25.

Το ημίχρονο έκλεισε στο +3 για τους «πράσινους» (40-37), οι οποίοι στη συνέχεια έχασαν πολλά ριμπάουντ κάτω από τη ρακέτα τους.

Οι δύο ομάδες ήταν πολύ κοντά στο σκορ καθ’ όλη τη διάρκεια του δευτέρου μέρους, επομένως το φινάλε μετατράπηκε σε θρίλερ.

Στα 30’9” το σκορ ήταν 75-74 υπέρ του Παναθηναϊκού, όταν ο Ομπράντοβιτς πήρε τάιμ-άουτ.

Αμέσως μετά, ο Ναν έγινε αποδέκτης της μπάλας, έφτασε ως το καλάθι και στα 0’3” πριν από το τέλος της επίθεσης (και 6’7” πριν από τη λήξη) έγραψε το 77-74.

Στα 5’9” ο Λεσόρ έκανε φάουλ στον Χολ, ο οποίος πήγε στη γραμμή των βολών, έχασε την πρώτη και έβαλε τη δεύτερη!

Αμέσως μετά, στα 5’2”, ο Ναν έπραξε αναλόγως και το σκορ μετατράπηκε σε 79-76, αλλά ο Μάθιους επιχείρησε κακό σουτ αμέσως μετά και τα πάντα κρίθηκαν.

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 40-37, 60-61, 80-75

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News