ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ: Στο Νο7 από τη Δευτέρα με... βλέψεις και για το Νο6

Η ήττα της Ονς Ζαμπέρ έφερε την Μαρία Σάκκαρη στο Νο7, στην παγκόσμια κατάταξη που θα ανακοινωθεί από Δευτέρα, ενώ απέχει μόλις 80 πόντους από το Νο6 και την Ελίνα Σβιτολίνα.

Η πολυπόθητη άνοδος μίας ακόμα θέσης για τη Μαρία Σάκκαρη θα έρθει, εν τέλει, από την ερχόμενη Δευτέρα. Η Ονς Ζαμπέρ δεν κατάφερε να φτάσει στον τίτλο, αφού ηττήθηκε από την Ισπανίδα Πόλα Μπαντόσα στον ημιτελικό και έτσι δε θα προσπεράσει την Ελληνίδα τενίστρια, η οποία θα βρεθεί στο Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης.

Μάλιστα, μπορεί να φτάσει ακόμα ψηλότερα αν καταφέρει να πετύχει μία καλή πορεία στο Kremlin Cup, όπου είναι Νο2 στο ταμπλό του τουρνουά. Η Ελίνα Σβιτολίνα που βρίσκεται στο Νο6, έφτασε ως τον γύρο των «16» του Indian Wells και μετρά 4135, με την Ελληνίδα να βρίσκεται πίσω με μόλις 80 πόντους, έχοντας 4055.

Ωστόσο, η… μάχη για την πρόκριση στα WTA Finals κορυφώνεται, αφού πέραν των τεσσάρων που έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση (Μπάρτι, Σαμπαλένκα, Κρεϊτσίκοβα, Πλίσκοβα), η 8άδα δεν έχει κλείσει, με τις διαφορές να μένουν μικρές.

Η Σφιόντεκ μετράει 3226 πόντους στη σεζόν, με τη Σάκκαρη να βρίσκεται στην 6η θέση, με 3157. Μόλις 6 πόντους πίσω της βρίσκεται η Μουγκουρούθα με 3151, ενώ η Ζαμπέρ είναι στην 8η θέση με 3020. Η Οσάκα δεν αναμένεται να συμμετάσχει σε κάποιο τουρνουά, ωστόσο η Πόλα Μπαντόσα, αν κατακτήσει το Indian Wells θα φτάσει τους 3112 και διατηρεί μαθηματικές ελπίδες για πρόκριση.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News