ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 0-1: «Πρώτο αίμα» για Μπαράλες

Με το γκολ του Χερόνιμο Μπαράλες στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Αστέρας Τρίπολης πήρε το πρώτο του τρίποντο στη φετινή Super League Interwetten απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης (1-0) και βύθισε την ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα.

Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε το πρώτο του τρίποντο στη φετινή Super League, με τον Χερόνιμο Μπαράλες να σκοράρει με κεφαλιά στο 48′ και να λύνει το γόρδιο δεσμό για την ομάδα του, δίνοντας παράλληλα βαθμολογική ανάσα στους Αρκάδες. Από την άλλη το σύνολο του Τζιανλούκα Φέστα που εμφανίστηκε φλύαρο για μία ακόμη φορά, ψάχνει ακόμη την πρώτη νίκη στη σεζόν.

Το δίδυμο του Απόλλων απενεργοποίησε τον Μπαράλες

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν για τον Αστέρα Τρίπολης, με τους «Αρκάδες» να αναπτύσσονται στο 3′ από την αριστερή πλευρά, με τον Άλβαρεζ να βγάζει τη σέντρα για το κεφάλι του Kρεσπί και τον Μπρούνο Άλβες να διώχνει πάνω στη γραμμή την μπάλα, σώζοντας τον Κότσαρη. Ο Απόλλων Σμύρνης απάντησε στο 20ό λεπτό στις καλές ευκαιρίες. Η ομάδα του Φέστα κέρδισε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή των Αρκάδων, με τον Μπρούνο Άλβες να αναλμβάνει την εκτέλεση. Ο Πορτογάλος με απευθείας εκτέλεση έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι ισοφαρίζοντας τις ευκαιρίες, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, το σουτ του Φατιόν πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Τσιφτσή.
Στα επόμενα λεπτά το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο χωρίς πολλές φάσεις, με το αμυντικό δίδυμο της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», που αποτελούνταν από Άλβες και Ντομίνγκεζ να «σβήνουν» τον Χερόνιμο Μπαράλες που δεν κατάφερε να τους πάρει ούτε μία «μονομαχία». Ο Αργεντινός τα βρήκε σκούρα στην επίθεση, με αποτέλεσμα ο Αστέρας να μην βρίσκει πάτημα, αφού ο 34χρονος ήταν απενεργοποιημένος.

Αλλαγή σκηνικού, με το καλημέρα

Ότι δεν έκανε σε ένα ημίχρονο η ομάδα του Ράσταβατς το πέτυχε σε μόλις δυόμισι λεπτά με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Οι Αρκάδες κέρδισαν κόρνερ, με τον να το εκτελεί και τον Μπαράλες να πηδά ψηλότερα και να νικά ολόκληρη την άμυνα του Απόλλωνα, επιβεβαιώνοντας πως στο ψηλό παιχνίδι είναι από τους καλύτερους επιθετικούς του πρωταθλήματος.

Αναγκάστηκε να ανεβάσει ρυθμό, οι αλλαγές δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα

Το γκολ του Αστέρα ξύπνησε τους παίκτες του Φέστα, που από εκείνο το σημείο άρχισαν να επιτίθενται περισσότερο. Έβγαλαν κάποιες συνεργασίες, ανέβασν τις γραμμές τους ψηλά, με αποτέλεσμα οι «Αρκάδες» να βρουν χώρους στην αντεπίθεση. Ο Σόνι και Κρεσπί σε δύο χρόνους δεν κατάφεραν να σκοράρουν, αφού η τελική προσπάθεια και των δύο ήταν κακή. Ο Τζιανλούκα Φέστα προχώρησε σε τρεις αλλαγές σε δύο χρόνους με σκοπό να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του χωρίς όμως να καταφέρει κάτι, αφού ο Ράσταβατς είχε κλείσει εξαιρετικά τους χώρους.

Στα τελευταία λεπτά ο Αστέρας κουράστηκε παρά τις αλλαγές του Ράσταβατς, με αποτέλεσμα ο Απόλλων να πιέσει ασφυκτικά την άμυνα των «Αρκάδων», με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να έχει κάποιες καλές στιγμές, όχι όμως τη φάση που θα ξεχωρίσει. Το 1-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα, με τον Μπαράλες να σκοράρει το πρώτο του γκολ για εφέτος και παράλληλα χάρισε το πρώτο τρίποντο στην ομάδα του. Από την άλλη ο Απόλλων δέχθηκε την τέταρτη ήττα του σε έξι παιχνίδια και βυθίστηκε στον πάτο της βαθμολογίας με μόλις δύο βαθμούς.

Eνδεκάδες:

Απόλλων Σμύρνης: Κότσαρης, Μπρούνο Άλβες, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης (83′ Λισγάρας), Φατιόν, Σλίβκα, Φάμπρι (82′ Ματέι), Ιωαννίδης (63′ Ντάουντα), Τοτουαρίμα, Λα Πάρα (63′ Τσιλούλης), Μαρτίνεζ( 58’Σεχλί)

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Άλβαρεζ, Σόνι (70′ Ριέρα), Σίτο (70′ Καπίγια), Μουνάφο, Βαλιέντε, Κρεσπί, Μπαράλες, Ατιένθα, Καστάνο, Καρμόνα

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News