ΑΕΚ: Δεν είναι στραβός ο γιαλός, στραβά αρμενίζουμε!

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την απογοητευτική ήττα της ΑΕΚ στην Πάτρα και την δύσκολη συνέχεια

Η ΑΕΚ έχασε από τον Απόλλωνα στην Πάτρα κάνοντας μια κάκιστη εμφάνιση που σε συνδυασμό με τις απουσίες της, εμφάνισε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα σε αυτό το πρώτο κομμάτι της χρονιάς. Η ομάδα της Πάτρας απλά έβγαλε ενέργεια στο γήπεδο, στόχευσε στην κούραση του Κολόμ και του Παππά που είναι οι κινητήριοι μοχλοί στην επίθεση της Ένωσης και κέρδισε εύκολα ένα παιχνίδι που φαινόταν καλύτερη ομάδα. Τώρα θα πρέπει να το αφήσει πίσω της και μάλιστα πολύ γρήγορα καθώς η Τρεβίζο περιμένει αύριο, σε ματς που η νίκη είναι μονόδρομος.

Κουράστηκε, ξέμεινε από λύσεις

Δεδομένα το ματς θα ήταν δύσκολο για την ΑΕΚ στην Πάτρα, για τον απλούστατο λόγο ότι είχε δύο απουσίες, του Φλιώνη και του Ανγκόλα, παικτών που παίζουν στις ίδιες θέσεις. Έτσι έμεινε μόνος του ο Κολόμ στον άσσο, με λίγη βοήθεια από τον Παππά και η μοναδική αλλαγή για αυτούς τους δύο ήταν ο Πετρόπουλος. Το αποτέλεσμα; 35 λεπτά συμμετοχής ο Κολόμ, 36 ο Παππάς μετά από αποχή 7 μηνών. Ο κόουτς Βετούλας το είπε άλλωστε στις δηλώσεις του, ότι ήθελε να κουράσει τους δύο παίκτες και ότι ήταν τυχερός που έλειπαν άλλοι δύο γκαρντ.

Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ είχε μια ολόκληρη εβδομάδα να προετοιμαστεί για αυτό το παιχνίδι, γνωρίζοντας τις δυσκολίες και τις συνθήκες που θα αντιμετωπίσει. Αυτό που έβγαλε μέσα στο παρκέ δεν θύμιζε σε τίποτα ομάδα προετοιμασμένη για έναν δύσκολο αγώνα και σε πολλά σημεία δεν θύμιζε καν ομάδα, με τον κάθε παίκτη να κάνει ότι θέλει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Περισσότερο από το αποτέλεσμα, προβληματίζει η (μη) λειτουργία της ομάδας, σε άμυνα και επίθεση. Αν δεν δημιουργούσε ο Κολόμ, που είναι ο μοναδικός παίκτης με ικανότητα να βάζει τους συμπαίκτες του στο παιχνίδι, η ΑΕΚ έπαιζε ανορθόδοξα, ένα μπάσκετ άναρχο χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Τα χέρια του Δέδα ήταν δεμένα, καθώς δεν είχε εναλλακτικές λύσεις στα γκαρντ για να μπορέσει να αλλάξει τον ρυθμό, ενώ για την άμυνα ας το αφήσουμε καλύτερα. Η ΑΕΚ σε όλα τα ματς έχει αδυναμία στο αμυντικό κομμάτι, δεν έχει καλές περιστροφές, υπάρχει ασυνεννοησία με αποτέλεσμα να μπαίνουν εύκολοι πόντοι μέσα στην ρακέτα. Οι πόντοι από τα λάθη του αντιπάλου (22-6) τα λένε όλα για την θολούρα που είχε η ΑΕΚ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Τουλάχιστον «έδειξε» ο Χάμερ

Μέσα στην όλη απογοητευτική εμφάνιση της ομάδας, υπήρχε κάτι που τουλάχιστον σου αφήνει ελπίδες για κάτι καλύτερο στο μέλλον. Αυτό δεν είναι άλλο από τον Ίαν Χάμερ, τον τελευταίο παίκτη που απέκτησε η ΑΕΚ για να αντικαταστήσει τον Μάνι Χάρις. Ο Αμερικανός έδειξε αυτά που ξέραμε από το scouting report, ότι είναι ένας πολύ δυνατός παίκτης, με έφεση στην άμυνα και στο ριμπάουντ. Έβγαλε πολλές άμυνες ένας εναντίον ενός μετά από αλλαγές σε σκριν και έδωσε την απαιτούμενη σκληράδα που χρειάζεται η ρακέτα της ΑΕΚ. Δυστυχώς ήταν πολύ μόνος σε αυτό το κομμάτι, αλλά τα χαρακτηριστικά του θα βοηθήσουν σημαντικά της ΑΕΚ.

Πλέον δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για να σταθεί σε αυτήν την ήττα η ΑΕΚ, καθώς αύριο έχει παιχνίδι για το BCL απέναντι στην Τρεβίζο. Οι απουσίες θα είναι και πάλι οι ίδιες, οπότε θα πρέπει να βρεθεί ένα άλλο πλάνο αντιμετώπισης σε ένα ματς που η νίκη είναι μονόδρομος αν η ΑΕΚ θέλει να συνεχίσει στην Ευρώπη μετά τον Δεκέμβριο. Μην ξεχνάμε ότι η πρώτη θέση στον όμιλο δίνει απευθείας πρόκριση στους 16, αλλιώς υπάρχουν play-in παιχνίδια που δεν ξέρεις ποτέ τι μπορεί να βγάλουν.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News