ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Οι συμπαίκτες μου στον Παναθηναϊκό, αλλά και στην Εθνική Ελλάδος είναι κομμάτι της επιτυχίας μου»

Ο 19χρονος Έλληνας μέσος μίλησε στο SportDay.gr μετά τη λήξη του αγώνα των «πρασίνων» με τον Ιωνικό όπου πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση.

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος παραχώρησε δηλώσεις μετά το φινάλε του αγώνα με τον Ιωνικό, όπου ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 4-1 και ο νεαρός ξεχώρισε για ακόμη μια φορά με την παρουσία του στο γήπεδο. Μίλησε για τους λόγους που ο ίδιος βγάζει τέτοια εικόνα στο γήπεδο, για την διαφορά της απόδοσης της ομάδας στα εντός και στα εκτός έδρας παιχνίδια, αλλά και την αντίδραση που έβγαλε το «τριφύλλι», μετά το γκολ της ισοφάρισης.

Για την αυτοπεποίθηση που βγάζει παιχνίδι με το παιχνίδι:

«Σίγουρα έχω αυτοπεποίθηση σαν Σωτήρης. Πιστεύω στον εαυτό μου. Προπονούμαι καλά, δουλεύω αρκετά και εμπιστεύομαι την ομάδα μου. Έχει βοηθήσει η κλήση στην Εθνική, παίζω με συμπαίκτες υψηλού επιπέδου και μαθαίνω απ’ αυτούς. Όλα αυτά φαίνονται στο γήπεδο».

Για το που οφείλεται η διαφορά της απόδοσης της ομάδας στα εντός και στα εκτός παιχνίδια:

«Έχουμε πάει σε τρείς δύσκολες έδρες με καλές ομάδες. Σίγουρα βοηθάει ο κόσμος και το ότι παίζουμε στο γήπεδό μας. Στα ματς με τον ΠΑΣ και τον Άρη δεχτήκαμε γκολ νωρίς, με τον Ολυμπιακό σταθήκαμε τα πόδια μας απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Αν συνεχίσουμε έτσι και δουλεύουμε στην προπόνηση θα φανεί και στα εκτός έδρας παιχνίδια».

Για την αντίδραση της ομάδας μετά το γκολ που δέχθηκε:

«Με χαροποιεί πολύ που βγάλαμε μία άμεση αντίδραση. Ντάξει, εγώ δεν έχω παίξει και πάρα πολλά παιχνίδια, απλά έχει τύχει αφότου δεχθούμε γκολ σε κάποια ματς να έχουμε ένα κενό διάστημα. Επειδή όμως πιστεύουμε στις ικανότητές μας και στο πλάνο του προπονητή μας συνεχίσαμε να παίζουμε το παιχνίδι μας και εξαιτίας της ποιότητάς μας κατορθώσαμε να βρούμε λύσεις».

Για το πόσο σημαντικό είναι να μαθαίνει δίπλα σε παίκτες όπως ο Μαουρίσιο και ο Περεθ:

«Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό ότι παίζω δίπλα σε έμπειρους παίκτες. Αλλά δεν θέλω να ξεχάσετε και τον Δημήτρη τον Κουρμπέλη,  ο οποίος είναι ο παίκτης που μου έχει δώσει την περισσσότερη βοήθεια μέσα στην ομάδα. Του ευχόμαστε όλοι περαστικά και δεν τον ξεχνάμε. Είναι μία πάρα πολύ μεγάλη προσωπικότητα που λείπει και από τα αποδυτήρια και απ’ το γήπεδο. Οι συμπαίκτες μου στον Παναθηναϊκό, αλλά και στην Εθνική Ελλάδος είναι ένα κομμάτι της επιτυχίας μου».

Για το αν μπορεί η ομάδα να χτίσει ένα σερί στα ματς που έπονται με Αστέρα (εκτός), Ατρόμητο (εκτός), ΟΦΗ (εντός) και ΠΑΟΚ (εντός):

«Εγώ θέλω σαν ομάδα να έχουμε χαμηλά το κεφάλι και να μπαίνουμε με την ίδια αυτοπεποίθηση που μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι είτε παίζουμε με τον Ολυμπιακό είτε με την οποιαδήποτε ομάδα. Αυτό που δεν θέλω είναι να στοχεύουμε πολύ μακριά. Στόχος σίγουρα είναι, δεν θέλω και να το πω, είναι το 4/4, απλά πάμε παιχνίδι το παιχνίδι. Τώρα πάμε στην Τρίπολη για ένα εκτός έδρας ματς, πρέπει να πάρουμε εκεί τη νίκη κι έπειτα βλέπουμε και το ματς του Κυπέλλου και το επόμενο ματς του πρωταθλήματος. Δεν πρέπει να κοιτάμε πολύ μακριά και να βάζουμε πίεση στους εαυτούς μας, γιατί πιστεύω δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι γι’ αυτό».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News