ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2: Εθισμένος… με την κορυφή!

Ο Ολυμπιακός πέρασε δια πυρός και σιδήρου από τα Γιάννινα (2-1) με γκολ του Ελ Αραμπί και απολαμβάνει ξανά τη μοναξιά της πρώτης θέσης της βαθμολογίας

Πρώτος και αήττητος ο Ολυμπιακός, μετά από το «διπλό» που πήρε στους «Ζωσιμάδες», απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1, για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος! Οι «ερυθρόλευκοι», ύστερα από το 4-4 του ΠΑΟΚ απέναντι στο Βόλο, είναι στην κορυφή της Super League 1, ενώ είναι πλέον και η μοναδική αήττητη ομάδα πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΣ δεν έκανε τίποτα διαφορετικό απ’ αυτό που μας έχει δείξει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Έδειξε ξανά ότι είναι σκληρός αντίπαλος και για τους «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχοντας νικήσει ΠΑΟΚ,Παναθηναϊκό, ενώ συνέχισε την παράδοση που τον θέλει να δυσκολεύει τον Ολυμπιακό στους «Ζωσιμάδες».

Ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι έπαοξαν καλά τους Πειραιώτες, οι οποίοι όμως ήταν αυτοί που κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο ματς. Από εκεί και πέρα στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης ενώ έδειχνε ο Ολυμπιακός να έχει τον έλεγχο του αγώνα, το πέναλτι που κέρδισε ο ΠΑΣ έκανε το παιχνίδι… άνω κάτω! Όμως στο τέλος «μίλησε» ο Ελ Αραμπί και έδωσε στους Πειραιώτες το τρίποντο για την κορυφή.

Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί πως στον αγώνα έκανε ντεμπούτο με την ερυθρόλευκη φανέλα ο Γκάρι Ροντρίγκες, ο οποίος έπαιξε για πρώτη φορά μετά τη μεταγραφή του στους Πειραιώτες.

[5]

Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΙ

Ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να παρατάξει στους «Ζωσιμάδες» ενδεκάδα με σύστημα που ξέρει καλά η ομάδα του και με παίκτες οι οποίοι τον έχουν βγάλει ασπροπρόσωπο μέχρι τώρα. Δεν υπολόγισε τις υποχρεώσεις των διεθνών, βάζοντας μέσα τους πιο έτοιμους. 4-3-3, με τον Τικίνιο φορ και τον Εμβιλά, τελικά, στον πάγκο.

Άλλωστε μέχρι τώρα στα ματς που έχει βγάλει καλό πρόσωπο η ομάδα του Πειραιά στο γήπεδο, είναι με τη συγκεκριμένη ενδεκάδα και σύστημα. Για αυτό και σε μία δύσκολη έδρα προτίμησε να βάλει στην αρχική του σύνθεση, τα πρόσωπα που ήξερε ότι θα μπορέσουν να του βγάλουν στον αγωνιστικό χώρο αυτό που είχε σχεδιάσει, λόγω ετοιμότητας.

Από την άλλη ο ΠΑΣ Γιάννινα «κατέβηκε» με σύστημα 4-4-2, έχοντας όμως τον Περέα κάπως πιο περιφερειακό στην επιθετική γραμμή για να προσπαθήσει με την ταχύτητά του να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα των Πειραιωτών. Βάζοντας μέσα ο Ηρακλής Μεταξάς όλα του τα «όπλα», εκτός φυσικα του Κόντε ο οποίος έχει τραυματιστεί σοβαρά.

ΤΟ ΤΡΟΜΕΡΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΚΙΜΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΑΔΑ

Παρά το γεγονός πως ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο δεν εντυπωσίασε, κατάφερε να σημειώσει το γκολ που θα έκανε τη διαφορά στα πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης. Αρχικά όμως ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν η ομάδα που δημιούργησε την καλή στιγμή στο ματς.

Συγκεκριμένα, στο 11′ ο Γκαρντάβσκι έκανε τη σέντρα από τ’ αριστερά, ο Περέα από κοντά βρήκε την μπάλα με έναν… περίεργο τρόπο και όχι με το κεφάλι όπως θα ήθελε, με τον Βατσλίκ να διώχνει, στην επαναφορά βρήκε η μπάλα ξανά στον Περέα αλλά κατέληξε άουτ.

Έξι λεπτά μετά όμως ο Ολυμπιακός κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο! Ο Μασούρας από τ’ αριστερά, μετά από διώξιμο της άμυνας του ΠΑΣ σε δική του εκτέλεση κόρνερ, «γέμισε» στην περιοχή των γηπεδούχων για τον Αγκιμπού Καμαρά ο οποίος ήταν στη δεξιά πλευρά της μεγάλης περιοχής. Έπιασε το σουτ στην κίνηση με το εξωτερικό φάλτσο του δεξιού του ποδιού, στέλνοντας την μπάλα στο… παραθυράκι του Λοντίγκιν για το 0-1!

Από εκεί και πέρα όμως οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούσαν να δημιουργήσουν χωρίς όμως επιτυχία. Όσο περνούσε ο χρόνος ο ΠΑΣ Γιάννινα έβρισκε και πάλι τα πατήματά του στο γήπεδο, μετά το 0-1, και άρχισε να απειλεί τους Πειραιώτες. Μάλιστα στο 42′ είχε καλή ευκαιρία ο ΠΑΣ. Σέντρα του Σνάιντερ από τα δεξιά, με τον Γκαρντάβσκι να κάνει εξ επαφής το πλασέ στην κίνηση, όμως δε βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε και κατέληξε παράλληλα από την εστία του Βατσλίκ!

Έτσι τελείωσε και το ημίχρονο με τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται με 0-1, χάρη στο ωραίο γκολ του Αγκιμπού Καμαρά.

Ένας Αγκιμπού ο οποίος στην αρχή του ματς ξεκίνησε στον άξονα των «ερυθρόλευκων» και μπροστά από τους Μαντί Καμαρά, Ανδρέα Μπουχαλάκη. Όμως μετά το πρώτο δεκάλεπτο ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να αλλάξει θέσεις στην τριάδα των Αγκιμπού Καμαρά-Γιώργου Μασούρα-Χένρι Ονιεκούρου.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έδωσε εντολή να αλλάξουν θέσεις οι παίκτες του Ολυμπιακού και για αυτό έπαιξε ο Μασούρας στον άξονα και ο Αγκιμπού στα δεξιά ως εξτρέμ, ενώ για μία φορά άλλαξε και ο Ονιεκούρου πλευρά και από τ’ αριστερά πήγε δεξιά.

ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ Ο ΠΑΣ, ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΡΟΗ

Στο ημίχρονο ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να βάλει μέσα τον Γιαν Εμβιλά, αντί του Χένρι Ονιεκούρου. Η αλλαγή αυτή έδειξε να «δένει» τον Ολυμπιακό. Ο Γάλλος έστρωσε το κέντρο των «ερυθρόλευκων», ενώ και ο Μαντί Καμαρά έδειχνε πιο ελεύθερος στο γήπεδο.

Παρά το γεγονός όμως πως ο Ολυμπιακός έδειχνε να έχει τον έλεγχο του αγώνα, ο ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στη ροή του ματς κατάφερε να ισοφαρίσει! Στο 59′ μετά από ωραία ενέργεια του Περέα, η μπάλα πήγε στα δεξιά στον Σάλιακα. Ο μπακ του ΠΑΣ έκανε το γύρισμα μέσα στην περιοχή με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Ρέαμπτσιουκ και ο Ευαγγέλου έδειξε την άσπρη βούλα του πέναλτι. Μία απόφαση η οποία έφερε τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Εραμούσπε, ο οποίος έστειλε την μπάλα ψηλά στη γωνία του Βατσλίκ και ισοφάρισε σε 1-1!

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ «ΧΡΥΣΑΦΙ»

Αμέσως μετά την ισοφάριση του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να αλλάξει το σύστημά του σε 4-4-2, βάζοντας μέσα στο γήπεδο τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί αντί του Ανδρέα Μπουχαλάκη. Ο Μαροκινός πήρε θέση δίπλα στον Τικίνιο Σοάρες και γέμισε την αντίπαλη περιοχή.

Στο 66′ έγινε η αλλαγή και στο 69′ ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι! Ο Μασούρας εκτέλεσε φάουλ, ο Παπασταθόπουλος πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα όμως να σταματάει στο δοκάρι του Λοντίγκιν!

Στη συνέχεια ο Ελ Αραμπί έκανε αισθητή την παρουσία του. Έστειλε πρώτα το… μήνυμά του στο 78′, όταν από κόντρες η μπάλα του στρώθηκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής, έκανε το σουτ στην κίνηση με την μπάλα όμως να καταλήγει άουτ.

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 84′, ο Ελ Αραμπί κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα! Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε φάουλ, ο Σισέ πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να πηγαίνει προς τα πίσω, εκεί όπου όμως ήταν ο Εμβιλά και έκανε το γύρισμα στη μικρή περιοχή και ο Ελ Αραμπί μόνος του απέναντι στον Λοντίγκιν πλάσαρε για το 1-2! Το γκολ εξετάστηκε και στο VAR, για οφσάιντ του Εμβιλά μετά την κεφαλιά του Σισέ, αλλά ο Ευαγγέλου έδειξε τη σέντρα.

Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του Ελ Αραμπί στο φετινό πρωτάθλημα, το οποίο όμως έδωσε και τη νίκη!

ΔΕ ΒΟΗΘΗΣΕ, ΞΑΝΑ, Ο ΟΝΙΕΚΟΥΡΟΥ

Πήρε τη νίκη ο Ολυμπιακός απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο και σε μία δυνατή έδρα όπως είναι αυτή των Ιωαννίνων. Από την άλλη όμως ο Χένρι Ονιεκούρου δε βοήθησε καθόλου. Ο Πέδρο Μαρτίνς του έδωσε άλλη μία φορά θέση βασικού στην ενδεκάδα, χωρίς όμως από την πλευρά του ο Νιγηριανός να δώσει στους «ερυθρόλευκους» αυτό το… κάτι που περίμενε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Σε ένα ματς μάλιστα στο οποίο είδαμε τον Γκάρι Ροντρίγκες να κάνει ντεμπούτο με την ερυθρόλευκη φανέλα. Κάτι το οποίο σημαίνει πως ο νεοφερμένος εξτρέμ μπαίνει στην εξίσωση και ο Πέδρο Μαρτίνς τον έχει στο μυαλό του πλέον. Και αν συνεχίσει έτσι ο Ονιεκούρου, μάλλον ο Ροντρίγκες θα είναι αυτός ο οποίος θα είναι μέσα στις βασικές επιλογές του Πορτογάλου τεχνικού.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News