ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΦΙΝΑΣ: Ο Ραζβάν και μια... κατάσταση σοκ!

Ο Κώστας Κοφινάς γράφει για τον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου που… δεν θυμίζει ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου. Κι αυτό είναι κάτι που ο Ρουμάνος τεχνικός δυσκολεύεται να αποδεχτεί.

Οντως ήταν ψυχρολουσία το 4-4 του ΠΑΟΚ με τον Βόλο. Ακόμη περισσότερο ενόχλησε την κοινωνία του Δικεφάλου το πώς ήρθε η ισοπαλία. Όταν προηγείσαι στο σκορ 4-1 στην Τούμπα και έρχονται τα πράγματα όπως δεν τα περιμένεις, είναι δυνατόν να μην νιώθεις κάπως περίεργα; «Είναι πραγματικά αδιανόητο αυτό που συνέβη. Ειλικρινά δεν ξέρω τι μπορώ να πω αγωνιστικά. Είναι σοκ, δεν μπορώ να πω κάτι άλλο», ψέλλισε ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι λέξεις έβγαιναν με δυσκολία από το στόμα του συνήθως λαλίστατου τεχνικού του ΠΑΟΚ. Ενός κόουτς που είτε στα καλά είτε στα άσχημα ξέρει να επιχειρηματολογεί και να παίζει με το… μυαλό αρκετών.

Τι συνέβη, όμως; Τι ακριβώς τον ενόχλησε; Aς ρίξουμε καλύτερα μια ματιά στα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ σε τούτο το πρωτάθλημα. Ηττα 1-0 από τον ΠΑΣ στην Τούμπα. Μετά ανάσα με το 1-0 στην Τρίπολη και το 2-1 στο Αγρίνιο. Ακολούθησε το 2-0 επί της ΑΕΚ, η νίκη στην Κρήτη (3-1 τον ΟΦΗ) και  το χθεσινό στραπάτσο. Συμπέρασμα για τον αποσβολωμένο Ρουμάνο προπονητή: ο  δικός του ΠΑΟΚ τρώει γκολ με το σταγονόμετρο και έως χθες, όχι πάνω από ένα στα παιχνίδια που παραβιάζεται η εστία του. Τα τέσσερα παραείναι πολλά και δεν δείχνουν «ταυτότητα Λουτσέσκου». Επίσης, αυτό συνέβη ενόσω επέστρεψε στη βασική ενδεκάδα ο «πολύς» και έμπειρος Βαρέλα. Ιδιο είναι να κρατά η άμυνα με Μιχαηλίδη – Μιχάι και ίδιο να μπάζει νερά με τον στόπερ που αρκετοί τον λογίζουν και ως καταλύτη των μετόπισθεν; Και ακόμη, ένα ματς που προηγείσαι με 4-1 και τελειώνει με σκορ 4-4, απλά σημαίνει ότι δεν το ελέγχεις. Το έχεις χάσει. Αυτά ο Λουτσέσκου δεν τα μπορεί, ούτε τα ανέχεται. Τώρα, τα περί πολλών ευκαιριών της ομάδας του και λιγοστών φάσεων του Βόλου, είναι λόγια πάνω στην πίεση και την πίκρα. Το σοκ που λέγαμε.

Το αποτέλεσμα αυτό θα παίξει ρόλο στην οικονομία του πρωταθλήματος. Θα κυνηγά τον Λουτσέσκου αλλά επί του παρόντος δεν τον αγγίζει. Τουλάχιστον δεν τον «ακουμπά» όπως αντίστοιχα συνέβη με τον Μιλόγεβιτς της ΑΕΚ μετά το αναπάντεχο 3-3 στο Ηράκλειο και ενώ η ομάδα του είχε προηγηθεί στο σκορ με 3-0. Αυτά τα ματς δεν γυρίζουν. ‘Η μήπως ήρθε η ώρα όταν ένα σύνολο δεν πατά καλά στο χορτάρι να βλέπουμε τέτοιες ανατροπές;

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News