ΖΟΣΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ: «Η ομάδα που άξιζε να κερδίσει έχει χάσει, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο»

Ο Πορτογάλος προπονητής της Ρόμα μίλησε μετά την ήττα από τη Γιουβέντους και εκθείασε τους παίκτες του, ενώ δεν πήρε θέση για τη φάση του πέναλτι και τόνισε ότι ελπίζει να ειπωθούν και δημόσια όσα έλεγαν οι αντίπαλοι στα αποδυτήρια.

Η Γιουβέντους ήταν η μεγάλη νικήτρια στην αναμέτρηση κόντρα στη Ρόμα, με 1-0, χάρη στο γκολ του Μόιζε Κιν στο 16′, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχασαν πέναλτι στο 44′, με τον Σέζνι να σταματάει τον Βερετού.

Στη Ρόμα διαμαρτυρήθηκαν στο διαιτητή Ορσάτο, επειδή υπέδειξε την παράβαση για ανατροπή του Μιχιταριάν, ενώ αμέσως μετά ο Έιμπραχαμ σκόραρε, με το γκολ να μη μετρήσει, εξηγώντας στα αποδυτήρια στον Κριστάντε ότι δεν υπάρχει πλεονέκτημα στο πέναλτι. 

Ο Ζοσέ Μουρίνιο δήλωσε στο DAZN μετά το τέλος της αναμέτρησης.

«Σήμερα λέω μόνο ότι ήταν μια μεγάλη Ρόμα. Το είπα ήδη στα αποδυτήρια. Προφανώς μιλάμε για ήττα, αλλά μπορώ να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου, σε όλους τους παίκτες που έπαιξαν σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι. Παίξαμε με αυτοσυγκέντρωση, αυτοπεποίθηση και θάρρος. Η ήττα παραμένει ήττα, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε την ανάπτυξη της ομάδας και τον τρόπο που παίζουν. Νομίζω ότι η ομάδα που άξιζε να κερδίσει έχει χάσει, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο»

Για τη φάση του πέναλτι:

«Το να δίνεις τρία λεπτά καθυστερήσεων, αυτό δείχνει πρόθεση. Δεν θέλω να σχολιάσω για το πέναλτι, δεν γνωρίζω όλα τα δεδομένα. Θέλω να το αφήσω στην άκρη και να επικεντρωθώ σε αυτό που έχει κάνει η ομάδα μου. Ελπίζω ότι όλα τα καλά λόγια που ακούσαμε από τη Γιουβέντους στα αποδυτήρια, θα ειπωθούν και δημόσια. Ξέρουν πολύ καλά πώς πήγε το παιχνίδι. Πριν από μερικά χρόνια κέρδισα εδώ χωρίς να αξίζω απόλυτα και σήμερα έχασα παίζοντας ένα παιχνίδι που δείχνει ξεκάθαρα προς ποια κατεύθυνση πάμε. Μια ήττα παραμένει ήττα και η ωμότητα των αριθμών λέει μηδέν πόντους».

Για το τι συνέβη ανάμεσα σε Έιμπραχαμ και Βερετού;

«Ο Έιμπραχαμ  είναι ένα γενναίο παιδί, γεμάτο αυτοπεποίθηση και λίγο πριν είχε μια εξαιρετική ατομική πρωτοβουλία. Έχουμε σαφώς μια ιεραρχία, ο πρώτος για την εκτέλεση των πέναλτι είναι ο Βερετού, ο δεύτερος ο Πελεγκρίνι και τρίτος ο Έιμπραχαμ.  Αλλά αν ένας παίκτης θέλει να αναλάβει την πρωτοβουλία να εκτελέσει, αυτό δεν είναι πρόβλημα για μένα. Έπαιξαν και οι δύο ένα μεγάλο ματς. Είπα στους παίκτες ότι όταν παίζετε αυτά τα παιχνίδια δεν χρειάζεται να γυρίσετε σπίτι στενοχωρημένοι, αλλά με τη γνώση ότι έχετε παίξει καλύτερα. Παίξαμε καλά, ελέγξαμε τις αντεπιθέσεις τους. Κάναμε τουλάχιστον αρκετά για να ισοφαρίσουμε, στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου είπα ότι θα κερδίσουμε ή θα χάσουμε, γιατί αν σκοράραμε θα δυσκολευόταν πολύ. Το πρόβλημα ήταν στο σκοράρισμα, αλλά είμαι ευχαριστημένος με την ομάδα μου».

Αν πιστεύει ότι έχει προσαρμοστεί ο Έιμπραχαμ στο ιταλικό ποδόσφαιρο;

«Το πρωτάθλημά μας είναι διαφορετικό από άλλα, έχουμε διαφορετικές τακτικές θέσεις με τη μπάλα, αλλά χωρίς αυτήν ξεκινάμε πάντα με 4-4-2 και είναι σημαντικό αυτός και ο Πελεγκρίνι να ξέρουν πότε θα επιτεθούν. Στην Αγγλία ο ρόλος του «9» είναι διαφορετικός, κάνει μια προσπάθεια προσαρμογής ».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News