ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ: Οι «καυτοί» Παπαπέτρου - Μήτογλου και το μέλλον... που καίει

Ιωάννης Παπαπέτρου και Ντίνος Μήτογλου είχαν μια «καυτή» σεζόν, αλλά πλέον αποτελούν τα «καυτά» ζητήματα της επόμενης μέρας του Παναθηναϊκού

Αναμφίβολα είχαν αναβαθμισμένο ρόλο. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Ιωάννης Παπαπέτρου και Ντίνος Μήτογλου επωμίστηκαν το βάρος στις πλάτες τους και κατά συνέπεια οδήγησαν τους «πράσινους» στον τίτλο. Τώρα είναι σειρά των «πρασίνων» να ρίξουν το… βάρος στις ανανεώσεις των δύο παικτών.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου πήρε το χρίσμα του αρχηγού στη μετά-Καλάθη εποχή και με δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν είχε και έναν καθαρό οργανωτή, έκανε και αυτή τη δουλειά. Ο διεθνής φόργουορντ είχε τρομερή επίδραση στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας καθώς πολλές φορές η μπάλα περνούσε από τα χέρια του. Είτε στο «2» είτε στο «3». Στα πλέι οφ φώναξε παρών ενώ σε 28 παιχνίδια στην Basket League είχε 13,9 πόντους με 86% στις βολές, 61% στα δίποντα, αλλά και 42% στα τρίποντα. Ταυτόχρονα μάζευε 4 ριμπάουντ ανά ματς ενώ μοίραζε και 3,2 ασίστ κατά μέσο όρο.

Ο 27χρονος φόργουορντ έχει ανεβάσει τα νούμερά του, αλλά και τις μετοχές του. Ετσι βρίσκεται στη λίστα πολλών ευρωπαϊκών ομάδων. Όπως της Ρεάλ, της Εφές και της Αρμάνι που είναι έτοιμες να μοιράσουν 1,2-1,3εκ ευρώ. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θέλει να τον κρατήσει στο ρόστερ του και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, αλλά ξέρει πως δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ο «Πάπι» θέλει να μείνει στην Ελλάδα και ίσως αυτό λειτουργήσει θετικά υπέρ των «πρασίνων».

 

Ο Ντίνος Μήτογλου έχει εκτοξεύσει τα νούμερά του και έχει κάνει τρομερές εμφανίσεις. Ο άλλοτε παίκτης από το κολέγιο Ουέικ Φόρεστ ήταν από τους πρωτεργάτες της κατάκτησης του τίτλου. Στα 29 ματς στην Α1 είχε 11,3 πόντους με 61% στα δίποντα και 6,5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο εκ των οποίων τα 2,5 ήταν επιθετικά, όντας ένας από τους κορυφαίους στο σκοράρισμα σε δεύτερες ευκαιρίες.

Το συμβόλαιό του λήγει, όπως και του Παπαπέτρου και φυσικά και αυτή η υπόθεση είναι «καυτή» για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ που θέλει να τα βάλει κάτω και να χαροποιήσει τον διεθνή πάουερ φόργουορντ-σέντερ, αλλά και να ωφεληθεί και η ομάδα. Σαφέστατα και η πρόταση θα είναι με αυξημένες αποδοχές και NBA out κάθε καλοκαίρι. Όμως ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν θα παίξει μόνος του. Οι ευρωπαϊκοί μνηστήρες δεν είναι και λίγοι.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News