ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ: Η κραυγαλέα διαφορά από τους συνομήλικούς του

Ο 20χρονος αμυντικός χαφ του Παναθηναϊκού έχει δείξει ότι ξεχωρίζει από το μέσο όρο και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Ένας ποδοσφαιριστής ξεχωρίζει από τα προσόντα του, αλλά και από τον χαρακτήρα του. Γιατί μόνο το ταλέντο δεν αρκεί. Η προσωπικότητα είναι εξίσου σημαντική για μία καριέρα στο κορυφαίο επίπεδο. Για αυτό και πολλοί ταλαντούχοι νεαροί δεν κατάφεραν να καθιερωθούν και εξελίχτηκαν σε… φωτοβολίδες που πέρασαν και δεν ακούμπησαν.

Στον Παναθηναϊκό έχουν εμφανιστεί πάρα πολλά παραδείγματα. Μικροί σε ηλικία παίκτες, οι οποίοι είχαν προοπτική αλλά δεν τη διαχειρίστηκαν σωστά. Με μερικές καλές εμφανίσεις θεώρησαν ότι ήταν έτοιμοι για το άλμα στο εξωτερικό και επέλεξαν να φύγουν πρόωρα. Στη συντριπτική πλειονότητα τους, η επιλογή των νεαρών δεν δικαιώθηκε και λίγα χρόνια αργότερα, βολοδέρνουν στις μικρότερες κατηγορίες. Το ακριβώς αντίθετο ισχύει με τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο.

Ο 20χρονος αμυντικός χαφ διακρίνεται για τις ικανότητες του, αλλά και για τη λογική του. Η συμπεριφορά του διαφέρει σημαντικά από τους συνομήλικούς του και το απέδειξε με τους χειρισμούς του στην ανανέωση του συμβολαίου του. Όταν άλλοι νεαροί του Τριφυλλιού πρόβαλλαν διάφορες αξιώσεις για να ανανεώσουν, όπως εγγυημένες συμμετοχές ή αποδοχές που παρέπεμπαν σε πρωτοκλασάτους συναδέρφους τους, ο Αλεξανδρόπουλος είχε φυσιολογικές απαιτήσεις.

Επιπροσθέτως, η στάση του Αλεξανδρόπουλου ήταν εξαρχής κρυστάλλινη. Ο διεθνής μέσος είχε ζητήσει από τον ατζέντη του να συμφωνήσει με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού και δεν ψάχτηκε στο εξωτερικό. Ούτε και όταν σημειώθηκε μία προσωρινή διαφωνία στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Ο Αλεξανδρόπουλος ήθελε να μείνει στο «Καλαφάτης» και έμεινε, υπογράφοντας συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2024. Ενδεχομένως, παίκτες με τις προδιαγραφές του 20χρονου Έλληνα μέσου να έχουν εμφανιστεί και άλλοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με την ιδιοσυγκρασία του, σίγουρα είναι ελάχιστοι. Ο Αλεξανδρόπουλος ξεχωρίζει από το μέσο όρο των νεαρών σε όλα τα επίπεδα, παραπάνω από αυτά που μπορεί να κάνει στο χορτάρι…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News