ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ - ΛΕΙΨΙΑ 3-2: Ο Μέσι άνοιξε τα... δώρα του Εμπαπέ

Η Παρί εμφανίστηκε με τουπέ για ένα ακόμη παιχνίδι και παραλίγο να το πληρώσει απέναντι στην Λειψία, όμως ο Λιονέλ Μέσι εκμεταλλεύτηκε τα δώρα που του έκανε ο Κιλιάν Εμπαπέ και με δύο τέρματα έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με 3-2.

Η Παρί Σεν Ζερμέν έπαιξε με τη φωτιά, έμεινε πίσω στο σκορ με γκολ του Μουκελέ, όμως οι Κιλιάν Εμπαπέ και Λιονέλ Μέσι είχαν αντίθετη άποψη. Ο Γάλλος σκόραρε το πρώτο γκολ για τους Παριζιάνους, έδωσε το δεύτερο στον Αργεντινό και κέρδισε το πέναλτι με το οποίο ο Λιονέλ Μέσι έκανε την ανατροπή για το 3-2, που βρίσκει την ομάδα του Ποτσετίνο πρώτη στον όμιλο με επτά βαθμούς και τον Αργεντινό μάγο να φτάνει τα τρία γκολ στο φετινό UEFA Champions League.

Φλύαρη η Παρί, καλύτερη η Λειψία

Η Λειψία προερχόταν από βαριά ήττα από την Μάντσεστερ Σίτι με 6-3 την προηγούμενη αγωνιστική και ήθελε να δείξει ένα πιο σοβαρό πρόσωπο απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν. Η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τους «Ταύρους» στο 3ό μόλις λεπτό. Η απάντηση ήταν άμεση για την ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο. Ο Κιλιάν Εμπαπέ πήρε την πάσα του Ντράξλερ στο χώρο φεύγοντας ταχύτατα στην αντεπίθεση στο ένας με έναν με τον Όρμπαν. Ο Γάλλος ταλαιπώρησε τον κεντρικό αμυντικό των «Ταύρων» πλασάροντας τον Γκουλάτσι για το 1-0.

Η Λειψία δεν κάθισε στο καβούκι της μετά το γκολ και πίεσε για την ισοφάριση. Η ομάδα του Μαρξ ανέβασε τις γραμμές της ψηλά με σκοπό να μην αφήσει τους Παριζιάνους να αναπτυχθούν και παράλληλα έκλεβε μπάλες κοντά στην περιοχή των Γάλλων. Τελικά το γκολ της ισοφάρισης ήρθε με τον Αντρέ Σίλβα, με τον Πορτογάλο να υποδέχεται την μπαλιά ξυράφι του Ανχελίνο και να πλασάρει τον Κέιλορ Νάβα για το 1-1 στο 28′. 

Οι «Ταύροι» ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, με την Παρί να παρουσιάζει για ένα ακόμη παιχνίδι έλειψη σοβαρότητας στο επιθετικό κομμάτι, αφού οι παίκτες του Ποτσετίνο χαλούσαν ότι έφτιαχναν στην τελική προσπάθεια.

Ήρθε στο τρανζίσιον η τιμωρία

Στο δεύτερο ημίχρονο η Παρί προσάθησε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να πάει εκ νέου προβάδισμα δείχνοντας μεγαλύτερη σοβαρότητα. Όμως οι Γερμανοί είχαν μπει για τα καλά στο παιχνίδι, κλείνοντας εξαιρετικά τους χώρους. Έτσι, κατάφερε να πιάσει στον ύπνο την ομάδα του Ποτσετίνο. Η Λειψία αναπτύχθηκε από τα αριστερά, με τον Ανχελίνο να βγάζει μία ακόμη περίφημη σέντρα στην πλάτη της άμυνας, με τον Μουκέλε να πλασάρει τον Νάβας για το 2-1 παγώνοντας το Παρκ Ντε Πρενς στο 57′.

Ο Μέσι άνοιξε τα δώρα του Εμπαπέ

Η ομάδα του Ποτσετίνο αποφάσισε να σοβαρευτεί, καθώς το φάσμα της ήττας σοκ πλησίαζε. Ο Άνταμς λίγο κάτω από το ύψος της μεσαίας γραμμής γύρισε άθελά του την μπάλα προς τα πίσω, με τον Εμπαπέ να είναι ο αποδέκτης. Ο Γάλλος βγήκε φάτσα με τον Γκουλάτσι, όμως προτίμησε να πασάρει στον επερχόμενο Λιονέλ Μέσι, με τον Αργεντινό να πλασάρει, την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και τον 34χρονο με δεύτερη προσπάθεια να την σπρώχνει στα δίχτυα για την ισοφάριση στο 67′.

Η Παρί συνέχισε στο ίδιο τέμπο και  πέντε λεπτά αργότερα, ο Κιλιάν Εμπαπέ έφυγε στο χώρο με τον Ντράξλερ να βλέπει την κίνησή του. Ο 23χρονος ταλαιπώρησε τον Σιμακάν ο οποίος τον ανέτρεψε, αν και η πτώση του Εμπαπέ είναι ίσως λίγο εύκολη. Ο Γκουίδα έδειξε την άσπρη βούλα, με τον Λιονέλ Μέσι να αναλαμβάνει την εκτέλεση του πέναλτι και να κάνει το 3-2 σώζοντας τα προσχήματα για την ομάδα του, που πάτησε εκ νέου στην κορυφή του ομίλου με επτά βαθμούς, έναν περισσότερο από την Μάντσεστερ Σίτι. Η Παρί κέρδισε και δεύτερο  πέναλτι στην ανατροπή του Χακίμι, με τον Εμπαπέ να χάνει το πέναλτι, με το τελικό σκορ να μένει στο 3-2.

Ενδεκάδες:

Παρί Σεν Ζερμέν: Νάβας, Μαρκίνιος, Κιμπεπέ, Χακίμι, Μέμτες, Βεράτι, Ερέρα, Γκέιγ, Εμπαπέ, Μέσι, Ντράξλερ

Λειψία: Γκουλάτσι, Όρμπαν, Σίμακαν, Κλόστερμαν, Ανχελίνο, Άνταμς, Λάιμερ, Μουκέλε, Χαιντάρα, Σίλβα, Νκουνκού

Bαθμολογία ομίλου:

1. Παρί Σεν Ζερμέν 7

2. Μάντσεστερ Σίτι 6

3. Κλαμπ Μπριζ 4

4. Λειψία 0

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News