ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Έφυγε ανανεωμένη από το Κίεβο πριν το ταξίδι στη Βαρκελώνη

Με την εκκωφαντική επικράτηση επί της Σαχτάρ Ντόνετσκ η Ρεάλ Μαδρίτης ανέκτησε την αυτοπεποίθησή της πριν το ταξίδι στη Βαρκελώνη.

Ο Κάρλο Αντσελότι είδε την ομάδα του να έχει παρουσιάσει ουσιαστική βελτίωση συγκριτικά με τις αναμετρήσεις πριν την τελευταία διακοπή. Ούτως ή άλλως η Ρεάλ Μαδρίτης, σε όποια κατάσταση και αν βρίσκεται, είναι μια ομάδα τρόπον τινά υποχρεωμένη να πρωταγωνιστεί. Ιδιαίτερα όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο στο Champions League, συνειδητοποιεί αμέσως τη σοβαρότητα της κατάστασης και δεν σκέφτεται καν ότι μπορεί να αμφισβητηθεί η πρόκριση της από τον όμιλο. Αυτή η νοοτροπία φάνηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα με τη Σαχτάρ. 
 
Η επιστροφή στο 4-3-3 (μετά το 4-2-3-1 στην εκτός αναμέτρηση με την Εσπανιόλ) έδωσε ώθηση στη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία είχε στο χώρο του κέντρου για πρώτη φέτος μαζί τους Μόντριτς, Καζεμίρο και Κρόος. Στην επίθεση ο Κάρλο Αντσελότι εκτός του Καρίμ Μπενζεμά έβαλε τον Ροντρίγο και τον Βινίσιους. Ο πρώτος έδειξε για άλλη μια φορά ότι έχει τη δυνατότητα να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, ειδικότερα από τη στιγμή που ο προπονητής των Μαδριλένων δεν μπορεί να έχει στη διάθεσή του παίκτες όπως ο Εντέν Αζάρ. 
 
 
Ο Βινίσιους Τζούνιορ έλαμψε με την εμφάνιση του. Πέτυχε δύο γκολ, το ενα εξ αυτών πραγματικά εντυπωσιακό. Είναι από εκείνα τα γκολ που μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα συμπυκνώνουν όλη τη μαγεία του ποδοσφαίρου. Επιπλέον ο Βραζιλιάνος έβγαλε και μια ασίστ ολοκληρώνοντας μια εξαιρετική παρουσία. Ήταν η πρώτη αξιοσημείωτη εμφάνισή του μετά από κάποιες εβδομάδες αγωνιστικής κάμψης. 
 
Ο Βραζιλιάνος έχει φτάσει τα 7 γκολ τη φετινή αγωνιστική περίοδο με μόλις 17 τελικές προσπάθειες στο στόχο. Αυτήν ακριβώς την αποτελεσματικότητα χρειάζεται ο Κάρλο Αντσελότι εν’ όψει συνέχειας, προκειμένου να ξέρει ότι σε επίπεδο σκοραρίσματος μπορεί να βασίζεται και σε άλλους παίκτες πέρα από τον Καρίμ Μπενζεμά. 
 
Ο ίδιος ο παίκτης αποκάλυψε μετά το ματς στους Ισπανούς δημοσιογράφους τα λόγια του Ιταλού προπονητή κατά τη διάρκεια του αγώνα: «Πάντα μου ζητάει να βάζω πολλά γκολ και να είμαι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι. Μερικές φορές χάνω την αυτοσυγκέντρωσή μου και μου φωνάζει από τον πάγκο ότι θα με κάνει αλλαγή. Με τον τρόπο αυτό παραμένω συγκεντρωμένος και έτσι μπορώ και πετυχαίνω πολλά γκολ για την ομάδα μας».
 
Με τον Βινίσιους και τους υπόλοιπους να έχουν δείξει αυτοσυγκέντρωση και απόλυτη προσήλωση στο στόχο, η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε μια πολύ μεγάλη ανάσα και πάει διαφορετική ψυχολογία να αντιμετωπίσει μια Μπαρτσελόνα, η οποία και αυτή από την πλευρά της θέλει σιγά σιγά να βρει τον αγωνιστικό εαυτό της. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News