ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Η τοξικότητα και ο καθρέφτης των διαιτητών

Οι κύριοι με τη σφυρίχτρα πρέπει να «υπερασπιστούν» τους εαυτούς τους με καλύτερη απόδοση…

Στους Fanalytics του sportday.gr την Τρίτη η εκπομπή άρχισε με την ελπίδα / ευχή κάποια στιγμή και στο ελληνικό ποδόσφαιρο να εκλείψει η τοξικότητα και η συνεχής κουβέντα για τη διαιτησία. Ποιός δεν το θέλει αλήθεια; Όμως για να συμβεί αυτό πρέπει και οι διαιτητές να βοηθήσουν το άθλημα και τους εαυτούς τους. Γιατί για μέρος της τοξικότητας ευθύνεται και η ανικανότητα των ίδιων που πληρώνονται αδρά σε δύσκολες εποχές για να παρέχουν τόσο κακές υπηρεσίες.

Στην ανάλυση των φάσων της 6ης αγωνιστικής ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ είδε αυτό που είδαν οι περισσότεροι. Όσοι ήθελαν να δουν τουλάχιστον… Πέναλτι του Ρότα στον Κλωναρίδη. Με το ματς στο 0-0 αφού η φάση έγινε στο 18ο λεπτό και η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 24′ για να φτάσει εν τέλει στο θριαμβευτικό 3-0 και να γραφτούν (δικαίως, γιατί όχι;) αποθεωτικά σχόλια για το ντεμπούτο του προπονητή Γιαννίκη. Καταλαβαίνουμε και συμφωνούμε φαντάζομαι πόσο δύσκολα θα ήταν για τους κιτρινόμαυρους αν η ομάδα του Περιστερίου προηγούνταν 0-1 τόσο νωρίς…

Όμως, δεν το είδε το πέναλτι ο διαιτητής Παπαδόπουλος. ΟΚ εκείνος έχει μια δικαιολογία, τα βλέπει όλα ζωντανά και καλείται να αποφασίσε σε κλάσματα δευτερολέπτου. Ο (μόνο κατ’ όνομα και όχι χάρη) «κορυφαίος» Έλληνας διαιτητής, Σιδηρόπουλος, τι στην ευχή έκανε στο VAR έχοντας όλα τα ριπλέι μπροστά του; Αν λοιπόν οι διαιτητές έκαναν σωστά τη δουλειά τους, τα αυτονόητα έστω, η τοξικότητα θα ήταν σίγουρα λιγότερη. Ας ρίξουν λοιπόν και καμιά ματιά στον καθρέφτη πριν δείξουν ως ενόχους όλους τους υπόλοιπους. Κι αν δε μπορούν / αντέχουν, ας πάνε στο σπίτι τους μπας και έρθουν πιο ικανοί.

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News