ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ - ΑΤΑΛΑΝΤΑ 3-2: Θύμισε Γιουνάιτεντ άλλης εποχής στο δεύτερο μέρος

Μια σπουδαία νίκη, με ανατροπή κατάφερε να πανηγυρίσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρότι βρέθηκε να χάνει με 2 γκολ στο ημίχρονο, κάνοντας ένα εκπληκτικό δεύτερο μέρος πήρε το τρίποντο κόντρα στην Αταλάντα με 3-2.

Από την… κόλαση γύρισε στον αγώνα με την Αταλάντα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς παρότι βρέθηκε να χάνει με 2 γκολ διαφορά για πρώτη φορά στην ιστορία της, στο δεύτερο μέρος θύμισε κάτι από, άλλες – παλιές εποχές και με 3 γκολ των Ράσφορντ, Μαγκουάιρ και Ρονάλντο πήρε ένα χρυσό τρίποντο, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στην κορυφή του ομίλου.

Ιταλική κυριαρχία

Είχε πάθει αλλά δεν είχε μάθει η Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ, παρά τις 2 κακές εμφανίσεις στις πρώτες αγωνιστικές των ομίλων του Champions League και την ήττα από την Γιάνκ Μπόις και τη νίκη με ανατροπή στο τελευταίο λεπτό απέναντι στην Βιγιαρεάλ και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μπει για έναν ακόμα αγώνα αρκετά νωθρά στο παιχνίδι, το οποίο και πλήρωσε μόλις στο 15ο λεπτό με τον Πάσαλιτς να σκοράρει μετά από πάσα του Ζαπακόστα.

Σα να μην έφτανε αυτό η Αταλάντα κατάφερε να βρει και δεύτερο γκολ, διευρύνοντας το προβάδισμά της σε 2-0 μετά από κόρνερ του Κόπμεινερ και κεφαλιά του Ντεμιράλ, μόλις 14 λεπτά μετά το πρώτο γκολ και το 29’

Η Γιουνάιτεντ είδε το παιχνίδι να της… ξεφεύγει και με κύριους επιθετικούς πόλους τους Ράσφορντ και Ρονάλντο, έψαξε για το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι από το ημίχρονο, χωρίς όμως να το καταφέρουν, κυρίως γιατί τα τελειώματα του πρώτου δεν θύμισαν τα… συνηθισμένα του.

Στο δεύτερο μέρος ήταν ξανά… κόκκινοι διάβολοι

Με άλλο αέρα μπήκαν στο δεύτερο μέρος οι ποδοσφαιριστές του Σόλσκιερ. καταφέρνοντας από την αρχή να πιάσουν από το… λαιμό την Αταλάντα και να την βάλουν στα καρέ της, βρίσκοντας γκολ με τον Μάρκους Ράσφορντ, μετά από εξαιρετική πάσα του Μπρούνο Φερνάντεζ στο 53’ λεπτό.

Το γκολ έδωσε… φτερά στα πόδια των παικτών των Άγγλων, που όσο πέρναγε η ώρα έδειχναν ακόμα πιο σίγουροι ότι θα καταφέρουν να ισοφαρίσουν το παιχνίδι και γιατί όχι να το πάρουν και το κατάφεραν, ο Μαγκουάιρ με σουτ στην κίνηση κατάφερε να ισοφαρίσει στο 75ο λεπτό, κάνοντας το 2-2 και δίνοντας στην ομάδα του, ένα 15 λεπτά για να βρουν την ολική ανατροπή.

Η Αταλάντα έδειχνε να τα έχει χαμένα, ακόμα και στο 2-2 δεν φάνηκε να προσπαθεί να γυρίσει το εις βάρος της κλίμα του δευτέρου μέρους και το πλήρωσε, όταν ήρθε η ολική ανατροπή, με τον συνήθη ύποπτο. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με ωραία κεφαλιά μετά από πάσα ακριβείας του Σο, έγραψε το 3-2, ξεσπώντας σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Η εκπληκτική Γιουνάιτεντ, μετά το 83’ παρότι ήταν σαφώς η καλύτερη ομάδα του γηπέδου, έπαιξε και με τον χρόνο, δίνοντας την ευκαιρία στην Αταλάντα να βρει ξανά την ισοφάριση, με τους Ιταλούς όμως να μην καταφέρνουν κάτι παραπάνω και να δέχονται την ήττα με 3-2. Η Γιουνάιτεντ με το τρίποντο αυτό, ανέβηκε στην πρώτη θέση του ομίλου, αφήνοντας δεύτερη την Αταλάντα με 4, όσους έχει και η Βιγιαρεάλ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-2-3-1): Ντε Χέα, Γουάν Μπισάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο, ΜακΤόμινεϊ (66’ Πογκμπά), Φρεντ (88’ Μάτιτς), Γκρίνγουντ (73’ Σάντσο), Μπρούνο Φερνάντεζ, Ράσφορντ (66’ Καβάνι), Ρονάλντο

Αταλάντα (3-4-1-2): Μούσο, Ντε Ρουν, Ντεμιράλ (46’ Λοβάτο), Παλομίνο, Ζαπακόστα, Κόπμεινερ (80’ Πετζέλα),  Φρέιλερ, Μαέχλε, Πάσαλιτς, Ίλισιτς (68’ Μίραντσουκ), Μούριελ (56’ Ζαπάτα)

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News