SD BLOG: Στην Φρανκφούρτη το εύκολο ματς, στο Καραϊσκάκη το δύσκολο

Ο Δημήτρης Μαργωμένος γράφει ενόψει του αγώνα με την Άιντραχτ και πως συνδυάζεται αυτό το ματς με τον ΠΑΟΚ…

Έφτασε η ημέρα της τρίτης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Ματς το οποίο για να τα λέμε και όλα, δεν είναι τελικός.

Έφτασαν οι «ερυθρόλευκοι» σε σημείο να έχουν και την πολυτέλεια του λάθους, την πολυτέλεια της απώλειας βαθμών. Αυτό το κατάφεραν γιατί έχουν κάνει μέχρι τώρα το απόλυτο με τις δύο νίκες απέναντι σε Αντβέρπ και Φενέρμπαχτσε. Οπότε με τους έξι βαθμούς που έχουν οι Πειραιώτες είναι κοντά στον πρώτο τους στόχο, την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο επόμενος στόχος, βέβαια, είναι και η πρωτιά του ομίλου εδώ που έχουν φτάσει.

Έχει όμως μεγάλη σημασία να μπορεί ο Ολυμπιακός να παίξει σε ένα ματς Ευρώπης χωρίς αυτό το μεγάλο άγχος. Και να χάσουν οι «ερυθρόλευκοι» στη Γερμανία είναι αυτό που λες «ΟΚ μία ήττα μέσα στο πρόγραμμα, μετά στο Καραϊσκάκη το διορθώνουμε και παίρνουμε την πρόκριση». Από εκεί και πέρα, όμως, σε ισοπαλία ή νίκη της ομάδας του Πειραιά τα πράγματα θα είναι πραγματικά σούπερ! Γιατί η πρόκριση θα είναι κοντά και μετά πάει για την πρωτιά.

Σίγουρα στον Ολυμπιακό αυτό το οποίο τονίζουν είναι πως δεν έχουν καθόλου στο μυαλό τους τώρα τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Διότι πάει με τη λογική κάθε ματς ξεχωριστά και στην ώρα του.

Όμως έτσι όπως είναι τα πράγματα, το εύκολο ματς είναι αυτό στη Φρανκφούρτη και την Κυριακή στο Καραϊσκάκη το δύσκολο. Αυτό γιατί ο Ολυμπιακός στη Γερμανία παίζει χωρίς άγχος και χωρίς αυτό το βαθμολογικό «πρέπει». Αντιθέτως με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή παίζει στο γήπεδό του χωρίς τον κόσμο του. Με νίκη οι «ερυθρόλευκοι» φεύγουν με 4 βαθμούς, με ισοπαλία παραμένουν στον έναν βαθμό διαφορά και με ήττα μένει πίσω από τον ΠΑΟΚ.

Αν και ο Ολυμπιακός διαχρονικά έχει δείξει πως όποτε παίζει με την πλάτη στον τοίχο ξέρει να παίρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα, τώρα είναι αρκετά σημαντικό το γεγονός πως στο αποψινό ματς με την Άιντραχτ δεν υπάρχει το «πρέπει».

ΥΓ: Μιλάμε για αλλαγές στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού και εννοούμε πως θα παίξουν ως βασικοί οι Εμβιλά, Ελ Αραμπί. Είναι αυτό που γράφαμε μετά τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, το πόσο πλήρες είναι το ρόστερ των «ερυθρόλευκων» και πόσο ωραία μπορεί να αισθάνεται ο Πέδρο Μαρτίνς κοιτώντας την ποιότητα που υπάρχει ιδιαίτερα από τη μέση και μπροστά.

ΥΓ2: Με όλα τα παραπάνω δεν εννοούμε πως η φάση είναι «εντάξει μωρέ και να χάσει δεν πειράζει». Αλλά όπως και να το κάνουμε δεν είναι πολλές οι φορές που ο Ολυμπιακός ή γενικά μία ελληνική ομάδα μπορεί να προχωρήσει στον όμιλό της έστω και για ένα ματς, χωρίς τον παράγοντα του άγχους.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News