ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟΣ: Μπερδεμένοι κι απρόβλεπτοι

O Aντώνης Καρπετόπουλος αναλύει τα δεδομένα της ζόρικης νύχτας που έχουν μπροστά τους ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης (22:00) και την Κοπεγχάγη (19:45) αντίστοιχα.

Ο Ολυμπιακός κι ο ΠΑΟΚ έχουν μπροστά τους  μια νύχτα ζόρικη. Η Αϊντραχτ δεν έχει την περσινή τρομερή ομάδα στην ενδεκάδα της οποίας δεν μπορούσε να βρει θέση ακόμα κι ο Τζούμπερ. Η Κοπεγχάγη δεν είναι σίγουρα η ομάδα που κέρδισε το πρωτάθλημα Δανίας το 2018. Αλλά και οι δυο είναι ομάδες δυνατότερες από όσες ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ συνάντησαν φέτος: και οι δυο έχουν απόψε δύσκολους αντιπάλους.

Η ώρα των τρελών

Κάθε χρόνο σχεδόν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ο Ολυμπιακός συναντά και μια ομάδα πραγματικά θεότρελη – εννοώ μια ομάδα που είναι δύσκολο να την αποκρυπτογραφήσεις διότι δεν έχει ούτε σταθερό σχήμα, αλλά ούτε και μια δεδομένη αγωνιστική λογική.  Φέτος το μεγάλο μυστήριο που ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του είναι η Άϊντραχτ.  

Αν δεις τρία ματς της γερμανικής ομάδας θα αναρωτιέσαι αν όντως έχεις παρακολουθήσει τρεις φορές την ίδια ομάδα. Με την Αντβέρπ έφτασε στη νίκη πιέζοντας μέχρι τέλος, κρατώντας τη μπάλα σε μεγάλο κομμάτι του παιγνιδιού και δείχνοντας μεγάλη υπομονή – υπομονή που δικαιώθηκε στο τέλος. Με την Μπάγερν Μονάχου έκανε τη νίκη – έκπληξη της χρονιάς (όχι μόνο στη Μπουντεσλίγκα) ταμπουρωμένη σωστά την άμυνα και βγάζοντας συνεχώς αντεπιθέσεις με ενορχηστρωτή τον σπουδαίο Κόστις που είναι εξτρέμ κι ας φορά τη φανέλα με το 10. Κόντρα στη Φενέρ μάλλον σώθηκε με την τελική ισοπαλία – ο Πέλκας έχασε πέναλτι στις καθυστερήσεις. Στο ματς αυτό, όπως και σε άλλα πολλά, αντιμετώπιζε πρόβλημα και στο χτίσιμο των επιθέσεων, αλλά και στην φάση της άμυνας – ακόμα και σε στημένες φάσεις η συμπεριφορά της δεν θύμιζε ομάδα που τερμάτισε πέρυσι τέταρτη στη Μπουντεσλίγκα.   

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News