ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ: Ένα ασυνήθιστο φερ πλέι…

Στο ντέρμπι των Χανίων με τον Ίφιτο, αθλητής των Κρητικών έδωσε πίσω πόντο, με τον οποίο διαμόρφωνε το 2-0 στα σετ υπέρ του, επειδή παρασύρθηκε σε θεαματικό ράλι και πανηγύρισε πριν τελειώσει ο πόντος.

Οι κινήσεις φερ πλέι είναι κάτι συνηθισμένο στην επιτραπέζια αντισφαίριση με αθλητές και προπονητές να ενεργούν κατά κανόνα στο πλαίσιο του ευ αγωνίζεσθαι. Δεν είναι ίδιες όμως, όλες οι περιπτώσεις και στην πρόσφατη πρεμιέρα της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών, στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, καταγράφηκε μία κάπως παράδοξη.

Ήταν στον αγώνα των Χανίων με τον Ίφιτο Πατρών, των δύο ομάδων, που φαίνεται ότι θα παλέψουν για την αποφυγή της τελευταίας θέσης στον 2ο όμιλο. Στο δεύτερο στη σειρά ματς αναμετρήθηκαν ο Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος της πρώτης και ο Κλαούντιο Κύρου της δεύτερης με το σκορ ομάδων στο 1-0 υπέρ των Χανίων.

Ο Αλεξανδρόπουλος είχε κατακτήσει το 1ο σετ και είχε σετ μπολ στο 2ο με 10-9. Ακολούθησε μεγάλος πόντος σε διάρκεια και τον πήρε ο Αλεξανδρόπουλος. Η διαιτήτρια έβαλε το 11-9 στον μετρητή, ο Κύρου πήρε κατηφής την πετσέτα και κινήθηκε προς τον πάγκο, αλλά μία αξιέπαινη πρωτοβουλία του αθλητή των Χανίων άλλαξε τα δεδομένα. Στην αρχή του ράλι έκανε ένα πολύ δύσκολο χτύπημα και παρασυρμένος από τον ενθουσιασμό του πανηγύρισε στιγμιαία τον πόντο …χωρίς να τον έχει εξασφαλίσει.

Ο πόντος συνεχίστηκε, εκείνος τον πήρε στο τέλος, όμως δεν ξέχασε το επιφώνημα πανηγυρισμού στη διάρκειά του κι έσπευσε αμέσως να το πει στον Κύρου προτείνοντας επανάληψη. Αμέσως μετά το ανέφερε και στη διαιτήτρια κι αφού οι δύο αθλητές συμφώνησαν, η πρώτη επανέφερε το σκορ στα επίπεδα του 10-9. Τι απέγινε τελικά στο ματς; Ο Αλεξανδρόπουλος έχασε με 12-10 το 2ο σετ, στο οποίο έκανε το φερ πλέι, αλλά αργότερα επικράτησε με 3-1 σετ, ενώ νίκησαν και τα Χανιά με 3-0. Σαφώς, ο Αθηναίος αθλητής δεν έκανε κάτι τόσο κακό ώστε να ζητήσει την ακύρωση του πόντου, αυτά μπορούν να συμβούν σε αγώνες. Το παράδοξο όμως, είναι ότι έκανε φερ πλέι σε μία τέτοια περίπτωση και σε πολύ κρίσιμο σημείο του αγώνα. Δικαίως χειροκροτήθηκε λοιπόν, απ’ όσους έβλεπαν το ματς.  

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News