SD ANALYSIS: Εδώ ο Κούντε, εκεί ο Κούντε, που είναι ο Κούντε;

Ο Καμερουνέζος μέσος αποκτήθηκε το καλοκαίρι με σκοπό να γίνει βασικός στο κέντρο του Ολυμπιακού…

Το καλοκαίρι που μας πέρασε μία από τις πρώτες μεταγραφές που έκανε ο Ολυμπιακός, ήταν αυτή του Πιερ Κούντε. Ο Καμερουνέζος ήταν ένα από τα καλά ονόματα που έφερε στην Ελλάδα η ομάδα του Πειραιά, αφού μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή με «γεμάτες» σεζόν σε Ισπανία και Γερμανία, αλλά και στέλεχος της εθνικής Καμερούν.

Αρχικά ο 26χρονος μέσος δεν ήταν έτοιμος για να προσφέρει άμεσα, διότι προερχόταν από μία σεζόν με τη Μάιντς όχι εύκολη για τον ίδιο, με τραυματισμούς και όχι πολλά ματς στους Γερμανούς. Από εκεί και πέρα όμως δούλεψε στο Ρέντη και έφτασε στο επιθυμητό επίπεδο.

Πλέον όμως έχουμε φτάσει προς τα τέλη Οκτωβρίου, χωρίς ο Κούντε να έχει βρει τη θέση του στην ομάδα του Πειραιά…

Αποκτήθηκε ως αντί Καμαρά, αλλά…

Ο Ολυμπιακός όταν έκανε την κίνησή του για τον Κούντε, του έδωσε ένα καλό συμβόλαιο και πλήρωσε στη λογική ότι υπάρχει πάντα η πιθανότητα να φύγει ο Μαντί Καμαρά. Ο Κούντε ήταν μία ιδανική περίπτωση για να καλύψει το μεγάλο κενό του μέσου από τη Γουινέα, σε περίπτωση που έπαιρναν οι Πειραιώτες την απόφαση να τον δώσουν σε μία καλή οικονομικά πρόταση.

Παρά το γεγονός όμως πως αποκτήθηκε για βασικός ο Κούντε, έχει φτάσει να παίξει μόλις σε τέσσερα ματς στην αρχική ενδεκάδα.

Βασικός ήταν στα δύο ματς με τη Νέφτσι Μπακού και στον αγώνα με τη Λουντογκόρετς στο Καραϊσκάκη, ενώ το τέταρτο παιχνίδι ήταν επίσης στο γήπεδο του Φαλήρου με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Απ’ αυτά τα τέσσερα ματς, «έβγαλε» όλο το 90λεπτο μόλις στα δύο παιχνίδια, με Απόλλων Σμύρνης και τη Νέφτσι Μπακού στο εκτός έδρας παιχνίδι.

Από εκεί και πέρα συνολικά έχει αγωνιστεί σε 4 ματς των προκριματικών του Champions League, σε 2 παιχνίδια του Europa League επίσης στη φάση των προκριματικών, 3 συμμετοχές στους ομίλους του Europa League και 5 εμφανίσεις στις αναμετρήσεις του πρωταθλήματος της Super League 1.

Συνολικά όμως ο χρόνος συμμετοχής του είναι μικρός, αναλογικά πάντα με το ρόλο για τον οποίο αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι, παρά το γεγονός πως τις περισσότερες φορές που έχει χρησιμοποιηθεί έχει καταφέρει να δείξει θετικά στοιχεία στο χορτάρι.

Μετά από την ήττα με 3-1 στη Γερμανία από την Άιντραχτ και με την εικόνα που είχε ο Ολυμπιακός στη Φρανκφούρτη, ιδιαίτερα στον χώρο του κέντρου, υπάρχει το ερώτημα γιατί δεν αγωνίζεται περισσότερο Κούντε. Από τη στιγμή κιόλας που μπήκε στο ματς αυτό ως αλλαγή και μπόρεσε να κάνει κάποια πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Το σίγουρο είναι πως ο Καμερουνέζος είναι πλέον έτοιμος, από αγωνιστικής άποψης, και αναμένεται να πάρει ρόλο στην ομάδα από τη στιγμή που οι Μαντί Καμαρά, Γιαν Εμβιλά δείχνουν να μην είναι στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας. Αρκεί βέβαια να του βγάλει εμπιστοσύνη και ο Πέδρο Μαρτίνς, έτσι ώστε να μπορέσει να αποκτήσει διάρκεια ο Κούντε και να βγάλει στο γήπεδο την πραγματική του αξία.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News