DERBY SUNDAY: Όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο συναντά τη Λίβερπουλ

13ο ραντεβού του Πορτογάλου σούπερ σταρ με τη Λίβερπουλ, απέναντι στην οποία έχει πετύχει τρία γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και την έχει νικήσει οκτώ φορές

Το ντέρμπι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ χαρακτηρίζεται από πολλούς, και ίσως όχι άδικα, ως το μεγαλύτερο στον πλανήτη. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο στήνονται μπροστά από τις τηλεοράσεις τους για να το παρακολουθήσουν. Ανεξάρτητα από τη βαθμολογία, την περίσταση, την αγωνιστική δυναμική. Αν αυτό το ντέρμπι περιλαμβάνει και Κριστιάνο Ρονάλντο, ακόμη καλύτερα! Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ είναι το… αλατοπίπερο σε ένα έτσι κι αλλιώς γευστικό “πιάτο”, που μας προσφέρει το αγγλικό ποδόσφαιρο. Και φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που ο CR7 θα τεθεί αντιμέτωπος με τους Reds, καθώς τους έχει συναντήσει σε άλλες δώδεκα περιπτώσεις.

Ο 19χρονος Ρονάλντο στο πρώτο του ντέρμπι

Το πρώτο ραντεβού ανάμεσα στον σύλλογο του Άνφιλντ και τον Ρονάλντο ήταν τον Απρίλιο του 2004. Δηλαδή πριν από 17 ολόκληρα χρόνια, όταν ο Πορτογάλος ήταν ακόμη 19 ετών και στην πραγματικότητα ξεκινούσε τη σπουδαία καριέρα του. Σήμερα, 17 χρόνια αργότερα, είναι 36 ετών, με μια τεράστια διαδρομή πίσω του, και… συνεχίζει! Τέσσερα χρόνια έπειτα από το παρθενικό του ντέρμπι στο Νησί, το 2008 ο Ρονάλντο αποτέλεσε μέλος εκείνης της έκδοσης των “κόκκινων διαβόλων”, που πάλεψαν με τους “Reds” για τον τίτλο και τελικά τους τον πήραν, τερματίζοντας τέσσερις βαθμούς από πάνω τους!

Ο τελικός στο Κίεβο

Τελευταία φορά που τους συνάντησε δε, ήταν σε μια σπουδαία περίσταση, στον τελικό του Champions League το 2018, στο Κίεβο! Δεν ήταν με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά με εκείνη της Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία κατέκτησε το τρόπαιο, πετυχαίνοντας ένα εμφατικό 3-1 απέναντι στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Ήταν ο τελικός που στη μνήμη όλων των ποδοσφαιρόφιλων έμεινε για τα παιδαριώδη λάθη του τότε τερματοφύλακα της Λίβερπουλ, Λορίς Κάριους. Ο Ρονάλντο δεν είχε σκοράρει, είχε βρει δύο φορές δίχτυα ο Μπέιλ και μία ο Μπενζεμά, αλλά ο Πορτογάλος απόλαυσε την επιτυχία με την ίδια χαρά!

Τρία γκολ εναντίον της Λίβερπουλ

Τα δικά του γκολ είναι τρία απέναντι στη Λίβερπουλ. Δύο με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τελευταίο εκ των οποίων ένα πέναλτι σε μια βαριά ήττα, με 4-1, για τους “κόκκινους διαβόλους”, τον Μάρτιο του 2009. Είχε ανοίξει λογαριασμό έναν χρόνο νωρίτερα, τον Μάρτιο του 2008, σε ένα 3-0, επί των “Reds”, τον Μάρτιο του 2008. Κι έχει πετύχει κι ένα γκολ με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, στις 22 Οκτωβρίου του 2014, σε παιχνίδι για τη φάση των ομίλων του Champions League, στη νίκη των “Μερένγκες” με 3-0 επί της Λίβερπουλ.

Το… stop του Φαν Ντάικ!

Συνολικά Λίβερπουλ και Ρονάλντο έχουν συναντηθεί 12 φορές, με τον Ρονάλντο να έχει φύγει νικητής τις 8 εξ αυτών, τη Λίβερπουλ μόλις 3, ενώ ένα παιχνίδι έχει έρθει ισόπαλο! Επίσης, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έχει σκοράρει απέναντι στην Ντόρτμουντ του Γιούργκεν Κλοπ, στο 4-1 υπέρ της Ρεάλ Μαδρίτης, για τα ημιτελικά του Champions League το 2013. Όμως, στις τρεις περιπτώσεις που έχει πετύχει στην αντίπαλη άμυνα, είτε σε συλλογικό είτε σε εθνικό επίπεδο, τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, δεν έχει καταφέρει να βρει δίχτυα!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News