ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 88-82: Έβαλε μόνος του... φρένο στον εαυτό του! (vid)

Ο Ολυμπιακός είχε «δαιμονισμένο» Ντόρσεϊ στη Μόσχα, αλλά πλήρωσε τις λανθασμένες επιλογές του και υποχρεώθηκε σε ήττα από την ΤΣΣΚΑ με 88-82.

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στη Μόσχα ελπίζοντας πως θα βρει την «αρκούδα» σε… χειμερία νάρκη, ένεκα των απουσιών. Μιλουτίνοφ, Σενγκέλια και Γκριγκόνις ήταν δηλωμένοι στο απουσιολόγιο, αλλά οι Κλάιμπερν (29 π.) και Λούντμπεργκ (16π.) δούλεψαν υπερωρίες και η ΤΣΣΚΑ επικράτησε με 88-82 των «ερυθρολεύκων» παρά την τρομερή εμφάνιση του Τάιλερ Ντόρσεϊ (32π., 7/10 3π).

Ο ομογενής γκαρντ ξεκίνησε «καυτός» αλλά δεν αγωνίστηκε λεπτό στο δεύτερο δεκάλεπτο και το +5 μετατράπηκε σε -10, αφού ο Κλάιμπερν πήγε μέχρι μέσα όποιον αντίπαλο βρήκε μπροστά του σε αλλαγές και μη, κάνοντας τους Πειραιώτες να κυνηγάνε, παρά το εκρηκτικό ξεκίνημα.

Ασταμάτητος ο Τάιλερ Ντόρσεϊ

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα γνώριζε πως έχει το πλεονέκτημα κοντά στο καλάθι. Ο Φαλ τροφοδοτήθηκε, ο Ντόρσεϊ έβαλε τρία συνεχόμενα από την περίμετρο και ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 4-15 και 6-18 λίγο αργότερα. Ο σέντερ των «ερυθρολεύκων» λειτούργησε και ως δημιουργός από χαμηλά, αλλά και ως προστάτης της στεφάνης, αντέχοντας μάλιστα στην άμυνα με αλλαγές κόντρα σε παίκτες όπως ο Σβεντ. Η τρίποντη εκτέλεση από την περίμετρο δεν είχε σταματημό, όμως η ΤΣΣΚΑ επέστρεψε μειώνοντας στους 5 (20-25) με το πέρας του δεκαλέπτου.

Πλήρωσε τα λάθη στο μαρκάρισμα του Κλάιμπερν

Η ΤΣΣΚΑ πήγε στο small ball, όπως ήταν λογικό άλλωστε, ένεκα των απουσιών. Με τον Μπολομπόι στη θέση του σέντερ και τον Κλάιμπερν ως παρτενέρ, η ομάδα του Ιτούδη έγινε περισσότερο πιεστική στην άμυνα, οδηγώντας τον Ολυμπιακό σε τραβηγμένες και κακές επιλογές. Με ένα 8-0 σερί βγήκε στον… αφρό και το σφιχταγκάλιασμα των δύο συνεχίστηκε. Το κακό ξεκίνημα της second unit σουλουπώθηκε κάπως με την τροφοδοσία του Πρίντεζη στο ποστ και τον Λαρεντζάκη να αναλαμβάνει ρόλο δημιουργού. Οι Ρώσοι, όμως, συνέχισαν να πιέζουν κατάφορα την μπάλα, με τα λάθη των Πειραιωτών να δίνουν πόντους στο transition και την ΤΣΣΚΑ να προσπερνά με 40-33. Ο Κλάιμπερν πήγε στο ένας εναντίον ενός τον Πρίντεζη και όταν ο Ολυμπιακός έστειλε πάνω του παγίδα, με το «jump to the ball» του ΜακΚίσικ, ο Λούντμπεργκ ευστόχησε για τρεις μετά από καλή κυκλοφορία. Το ημίχρονο βρήκε τους Μοσχοβίτες να προηγούνται με 48-38.

Σχήμα με τρεις ψηλούς

Με την ίδια πίεση πάνω στην μπάλα η ΤΣΣΚΑ θωράκισε τα μετόπισθεν και βγήκε με ευκολία στο transition, έχοντας και τον Λούντμπεργκ ζεστό από μακριά. Ο Δανός έφτασε τη διαφορά στους 14 (58-44), με τον Μπαρτζώκα να ρίχνει στο παρκέ την πιο ψηλή του πεντάδα. Βεζένκοφ, Λιβιό και Φαλ κατέβηκαν ως ανάχωμα στον Κλάιμπερν αλλά εκείνος είχε ήδη ζεσταθεί και τα έβαζε από παντού! Εν τη απουσία του ο Ολυμπιακός πλησίασε στους 7 (66-59).

Ήταν πλέον αργά…

Το 14-0 έφερε τον Ολυμπιακό μέχρι και στους 3, με τον Ντόρσεϊ να κάνει τα πάντα στο παρκέ επιθετικά και το ψηλό σχήμα να έχει απαντήσεις έως ένα σημείο. Ο Κλάιμπερν επέστρεψε και μαζί του ήρθε και φούρια των Ρώσων, που απέκτησαν πάλι σφυγμό, εκτελώντας διαδοχικά σουτ από την περίμετρο, φτάνοντας στο 78-66 μόλις 6’ πριν το φινάλε. Ο συγκινητικός Ελληνοαμερικανός γκαρντ δεν έλεγε να το παρατήσει, βάζοντας το 6ο του τρίποντο για το 77-71, κουβαλώντας όλη την επίθεση της ομάδας του. Ο Ζαν Σαρλ προστάτευσε τη ρακέτα καλύτερα από ό,τι ο Μάρτιν στο πρώτο ημίχρονο, όμως ήταν ήδη πολύ δύσκολη η επιστροφή στη διεκδίκηση της νίκης. Το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες του Μπαρτζώκα ήταν να μειώσουν μέχρι τους 4 πόντους στο 86-82 αλλά ο χρόνος δεν του έφτανε και το τελικό 88-82 διαμόρφωσε ο Τζόελ Μπολομπόι στο ανοιχτό γήπεδο.

Στατιστικά του αγώνα εδώ

Δείτε τα highlights του αγώνα:

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News