ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΖΕΝΙΤ 84-58: Ο μαθητής διέσυρε τον... δάσκαλο

Η Μπαρτσελόνα πήρε μία πολύ άνετη νίκη, αφού ισοπέδωσε την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με 84-58, στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής της Euroleague στο «Παλάου Μπλαουγκράνα».

Στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» ο μαθητής –Σαρούνας Γιασικεβίτσιους– κοντραρίστηκε με τον δάσκαλο –Τσάβι Πασκουάλ– με τον Λιθουανό να αναδεικνύεται πανηγυρικά νικητής.

Στο ξεκίνημα, ο αγώνας ήταν κλειστός με την Μπαρτσελόνα να έχει την πρωτοβουλία, αλλά την Ζενίτ να καταφέρνει να μείνει κοντά στο σκορ, με την πρώτη περίοδο να κλείνει στο 20-19. 

Η συνέχεια ανήκε στους γηπεδούχους, οι οποίοι βρήκαν ρυθμό με δύο τρίποντα του Λαπροβίτολα. Παίζοντας εξαιρετική άμυνα, οι Καταλανοί κατάφεραν να πάρουν μία σημαντική διαφορά, με την Ζενίτ να δείχνει ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό των γηπεδούχων με το πρώτο ημίχρονο του αγώνα να κλείνει στο 44-27.

Ο ηγέτης της Μπαρτσελόνα ήταν για ακόμα έναν αγώνα εξαιρετικός αφού ήταν αυτός ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων της ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, έχοντας συνολικά 20 πόντους. 

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπαρτσελόνα ανέβασε ακόμα περισσότερη την απόδοσή της και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην ρωσική ομάδα. Με 22 πόντους στο ενεργητικό της, η Μπάρτσα έφτασε τους 65 πόντους, ενώ την ίδια ώρα η Ζενίτ είχε σημειώσει μόλις 41 στο τέλος της τρίτης περιόδου. 

Η διαφορά συνέχισε να αυξάνεται και τελικά η Μπαρτσελόνα έφτασε στην εύκολη επικράτηση με 84-58 και παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 5-0 όσο έχει και η Αρμάνι Μιλάνο.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 44-27, 66-41, 84-58

Δείτε εδώ τα στατιστικά

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News