ΤΕΝΝΙΣ: «Κλείδωσε» η παρουσία Τσιτσιπά - Σάκκαρη στο μικτό των Ολυμπιακών Αγώνων

Ήταν καθοριστικοί οι σημερινοί πίνακες αξιολόγησης και οι κορυφαίοι Έλληνες τενίστες είναι μέσα στα 15 ζευγάρια με την καλύτερη συνδυαστική κατάταξη παγκοσμίως

Εξασφάλισαν και τυπικά τη συμμετοχή τους στο διπλό μικτό των Ολυμπιακών Αγώνων ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη. Οι κορυφαίοι τενίστες και παράλληλα τα δύο κεντρικά πρόσωπα της ελληνικής αθλητικής επικαιρότητας τις τελευταίες ημέρες, είχαν καλύψει από καιρό ουσιαστικά το κριτήριο της ολυμπιακής πρόκρισης, αλλά σήμερα διασφάλισαν κιόλας αυτόν τον στόχο εφόσον ανακοινώθηκαν οι νέοι πίνακες αξιολόγησης.

Ο finalist και η semifinalist του Ρολάν Γκαρός βρίσκονται στο νούμερο 4 και το νούμερο 18 αντίστοιχα της παγκόσμιας κατάταξης και κατ’ επέκταση μέσα στα 15 ζευγάρια με την καλύτερη συνδυαστική κατάταξη, που έχουν το δικαίωμα να μετάσχουν στο Ολυμπιακό τουρνουά. Τσιτσιπάς και Σάκκαρη το έχουν δείξει από νωρίς ότι θέλουν να παίξουν μαζί στο Τόκιο και να διεκδικήσουν μεγάλη διάκριση για τα ελληνικά χρώματα. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα είναι συνολικά 16 τα ζευγάρια στο διπλό μικτό και το ένα φυσικά θα προέρχεται από τη διοργανώτρια Ιαπωνία.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News