ΖΕΡΑΡ ΠΙΚΕ: «Δεν θα δεχτώ να αποσυρθώ ως αναπληρωματικός»

Ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα μίλησε στην «El País» για το ρεκόρ που σημείωσε μετά το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου, για την «επόμενη ημέρα» μετά την αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι, αλλά και για το έργο του Τζούαν Λαπόρτα.

 

Ο Ζεράρ Πικέ παραχώρησε συνέντευξη στην «El País» και μίλησε για την ηλικία του, τον Λιονέλ Μέσι και τον Τζουάν Λαπόρτα. Όσα ανέφερε ο αρχηγός των «μπλαουγκράνα»: 

Εάν αισθάνεται βετεράνος, μιας και τον ερχόμενο Φεβρουάριο κλείνει τα 35:

«Όχι, η αλήθεια είναι πως όχι.

Τις προάλλες είδα το ρεκόρ ότι έγινα ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης που έβαλε ευρωπαϊκό γκολ με την Μπάρτσα και μου προκάλεσε θλίψη αυτό. Θα προτιμούσα να μην είχα σκοράρει… Τότε είδα ότι έγινα ο αμυντικός με τα περισσότερα γκολ στο πρωτάθλημα, σε έναν ανταγωνισμό με τον Ρομπέρτο ​​Κάρλος και αυτό, ναι, ήταν καλύτερο. Αλλά δεν νιώθω μεγάλος. Φυσικά είμαι σε ηλικία που βλέπω ότι δεν είμαι τόσο σημαντικός όσο ήμουν. Θα αποσυρθώ στην Μπάρτσα. Αυτό είναι σίγουρο. Αυτό που δεν θα δεχτώ είναι να αποσυρθώ ως αναπληρωματικός. Για να δούμε, αν είναι οι τελευταίοι τρεις μήνες μιας σεζόν και είναι η σειρά μου, καλά. Αλλά έναν ολόκληρο χρόνο στον πάγκο; Όχι, δεν μου αρέσει».

Για την αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι από την Μπαρτσελόνα:

«Είναι σημαντικό να δούμε πώς θα αντιδράσει ο σύλλογος. Η Ρεάλ, όταν έφυγε ο Κριστιάνο, πέρασε επίσης μια περίοδο που δεν πετύχαινε γκολ. Ζούσαμε με τον Λέο για πολλά χρόνια και τώρα πρέπει να βρούμε νέα σημεία αναφοράς. Το πρόβλημα είναι ότι ο Λέο σου έδωσε τα πάντα. Υπάρχουν παίκτες που σου δίνουν ένα γκολ, άλλοι είναι καλοί στο ένας εναντίον ενός, κ.α.. Ο Λέο τα έκανε όλα. Και νομίζω ότι αν ανανεωνόταν το συμβόλαιό του, τα νούμερα θα ήταν πολύ περίπλοκα… Δεν ξέρω αν ήταν εφικτό ή όχι, με όλους να κάνουν μια μνημειώδη προσπάθεια. Δεν έχω τις πληροφορίες».

Για τον Τζουάν Λαπόρτα και εάν είναι κατάλληλος για να διορθώσει τα λάθη του Μπαρτομέου, που οδήγησαν την Μπαρτσελόνα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση: 

«Ο Λαπόρτα το έκανε ήδη και η πρώτη σεζόν ήταν πολύ καλή. Και νομίζω ότι η τριετία 2014-15 μας κόστισε πιο ακριβά. Τον Ιανουάριο εκείνης της χρονιάς η πρόθεση να ψηφίσω τον Μπαρτομέου ήταν λιγότερο από 1% και μετά τους κέρδισε. Είναι ένα μάθημα για τα μέλη ότι τα αποτελέσματα δεν είναι το παν. Για την κατάκτηση του τρεμπλ, για έξι πολύ καλούς μήνες στο γήπεδο… Ο σύλλογος δεν είναι μόνο αυτό που συμβαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Έχει τεράστια αξία. , αλλά υπάρχουν πολλά άλλα. Και η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο σύλλογος είναι εμφανές ότι οφείλεται στη διοίκηση των τελευταίων ετών. Ο Covid βοηθάει στο να κρύβονται ορισμένα πράγματα, αλλά όχι στο να κρύβονται τα πάντα. Είναι η αλήθεια, η ωμή αλήθεια», κατέληξε.  

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News