ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ VITABIOTICS - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ 62-77: Βγήκε αλώβητος από τη δοκιμασία (highlights)

Μολονότι για 15 λεπτά έδειξε τη χειρότερη δυνατή εκδοχή του, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κατάφερε να περάσει νικηφόρα από την έδρα του Περιστερίου Vitabiotics (77-62), στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League.

Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League σημείωσε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, υπερισχύοντας μετά κόπων και βασάνων με 77-62 επί του Περιστερίου, στο κλειστό γυμναστήριο «Ανδρέας Παπανδρέου», για την 3η αγωνιστική.

Οι «πράσινοι» αντιμετώπισαν σοβαρές δυσκολίες στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα, απέναντι στον… κακό τους δαίμονα την τελευταία τριετία, αλλά τελικά ανταπεξήλθαν στις απαιτήσεις του αγώνα, φτάνοντας στην επίτευξη του θεμελιώδη στόχου τους, που ήταν η νίκη. Πλέον, με… ηρεμία, ετοιμάζονται για τη δεύτερη «διαβολοβδομάδα» της EuroLeague, όπου και θα τεθούν αντιμέτωποι με την Αναντολού Εφές (27/10, 21:00) και τη Βιλερμπάν (29/10, 21:00) στο ΟΑΚΑ.

Μ’ αυτό το αποτέλεσμα, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ανέβηκε στο 2-1 ρεκόρ, ενώ το ανεβασμένο Περιστέρι Vitabiotics υποχώρησε στο 1-2, αφήνοντας όμως αρκετές υποσχέσεις ενόψει της συνέχειας των υποχρεώσεών του σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Ντάριλ Μέικον με 16 πόντους έδωσε συνέχεια στο σερί των θετικών του εμφανίσεων, με τον Γιώργο Παπαγιάννη να κυριαρχεί στους «αιθέρες» με 14 πόντους και 12 ριμπάουντ. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου των 12 πόντων είχε καταλυτική παρουσία στο διάστημα που η ομάδα του γύρισε τον… διακόπτη, ενώ ο Οκάρο Γουάιτ ήταν αυτός που έβαλε το… βουλοκέρι στην «πράσινη» επικράτηση, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 10 πόντους.

Από την πλευρά του Περιστερίου, οι Δημήτρης Κατσίβελης και Λίνος Χρυσικόπουλος δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων, σημειώνοντας από 12 πόντους έκαστος.

ΑΜΥΝΑ ΜΕ ΤΑ… ΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ»

Ο Παναθηναϊκός ήταν λίαν επιεικώς τραγικός στα αμυντικά του καθήκοντα στην πρώτη περίοδο. Καμία πίεση στους γηπεδούχους, ανύπαρκτες αλληλοκαλύψεις, κακές επιστροφές. Ως εκ τούτου, το Περιστέρι κατάφερε να χτυπήσει ανηλεώς τόσο κόντά, όσο και μακριά από το καλάθι, ενώ βρήκε και κάποιους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο. Ο Μίλερ έβαλε μπροστά με τέσσερις την ομάδα του στο 6′ (18-14) και ο εξαιρετικός Λίνος Χρυσικόπουλος με καλάθι και φάουλ στο 7′ έστειλε τους γηπεδούχους στο +7 (21-14), με τον Έλληνα φόργουορντ να ξεκινάει «καυτός» με 10 πόντους το πρώτο δεκάλεπτο. Οι «πράσινοι» βρέθηκαν και στο -11, πριν καν συμπληρωθούν εννέα λεπτά στην πρώτη περίοδο (27-16), με τον Κατσίβελη να δημιουργεί επίσης αρκετά ρήγματα στην… κατ’ ευφημισμόν «πράσινη» άμυνα. Εν τέλει, η περίοδος έκλεισε με σκορ 29-20, το οποίο απλά πιστοποιούσε την αμυντική ανεπάρκεια των φιλοξενούμενων, αλλά συνάμα και την καταπληκτική επιθετική συνέπεια των γηπεδούχων.

ΑΣΚΗΣΕ ΠΙΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ, ΒΡΗΚΕ ΡΥΘΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Θα περίμενε κανείς να έρθει μία άμεση αντίδραση από τους φιλοξενούμενους, άμα τη επιστροφή των δύο ομάδων στο παρκέ, μετά το πρώτο δεκάλεπτο. Κι όμως, όχι απλά δεν ήρθε καμία αντίδραση, αλλά αντιθέτως το Περιστέρι συνέχισε να δείχνει μεγαλύτερο ζήλο στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου, έχοντας ήδη αποκτήσει ρυθμό και εξαιρετική ψυχολογία στην επίθεσή του. Οι γηπεδούχοι τιμωρούσαν ανηλεώς καθέ αδράνεια στην άμυνα των νταμπλούχων Ελλάδος, αυξάνοντας για πρώτη φορά το προβάδισμά τους για πρώτη φορά στους 12 πόντους (37-25 στο 14′). Οι «πράσινοι» άργησαν, αλλά… κάλλιο αργά παρά ποτέ, κατάφεραν να βρουν ένα καλό διάστημα στην άμυνα, το οποίο τους έδωσε ώθηση και στην επίθεση, προεξαρχόντων των Μέικον και Παπαπέτρου. Με σερί 2-14, που ισοφάρισε το σκορ σε 39-39, δήλωσαν ετεροχρονισμένα την… παρουσία τους στο «Ανδρέας Παπανδρέου» και το πρώτο ημίχρονο έκλεισε στην απόλυτη ισορροπία (41-41).

Η… ΜΠΟΡΑ ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕΙ

Ο Μέικον είχε πάρει… φωτιά, δίνοντας αέρα 6 πόντων στους φιλοξενούμενους (43-49 στο 23′). Το σύνολο του Δημήτρη Πρίφτη πέρασε αβρόχοις ποσίν την αρχική πίεση των φιλοξενούμενων και με περισσότερη σύνεση στην επίθεση, απότοκος της καλής κυκλοφορίας της μπάλας, αλλά και έλεγχο των ριμπάουντ, διεύρυνε το προβάδισμά του στο +10 (45-55). Οι γηπεδούχοι απέτρεψαν πιθανή «έκρηξη» της διαφοράς, αλλά επί της ουσίας είχαν χάσει το καθαρό μυαλό τους στην επίθεση, γεγονός που φυσικά οφείλεται και στην καλύτερη άμυνα των φιλοξενούμενων. Η περίοδος έκλεισε με τις δύο ομάδες να έχουν απόσταση 10 πόντων (53-63) και τον Παναθηναϊκό να έχει αποκτήσει ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης ενόψει της τελικής ευθείας του αγώνα.

Ο ΓΟΥΑΪΤ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΗ… ΔΟΥΛΕΙΑ

Οι «πρίγκιπες της δυτικής όχθης» δεν ήταν διατεθειμένοι να παραδώσουν αμαχητί τα… όπλα, με τον Σαλούστρο να μειώνει σε 57-64 στο 33′, βρίσκοντας πόντους στο ανοιχτό γήπεδο. Εντούτοις, η «πράσινη» απάντηση ήταν ακαρίαια, με τους Γουάιτ και Σαντ-Ρος να στέλνουν το εύρος της διαφοράς πάνω από τους 10 πόντους (57-69 στο 34′). Ο Γουάιτ «χτύπησε» και πάλι στο 36′ (59-71), αλλά τη διαφορά δεν έκαναν τόσο οι πολύτιμοι πόντοι του, όσο η… λυσσαλέα του άμυνα. Το Περιστέρι δεν είχε απαντήσεις, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει εύκολα στη νίκη με διαφορά 15 πόντων (62-77).

Τα δεκάλεπτα: 29-20, 41-41, 53-63, 62-77

ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News