ΑΓΚΙΜΠΟΥ ΚΑΜΑΡΑ: Η ανακάλυψη του τιμ Μοντέστο και η αρχή του... τσεκαρίσματος

Ο άνθρωπος ο οποίος βρίσκεται πίσω από το νέο «διαμάντι» των «ερυθρόλευκων»…

Το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός προχώρησε στην απόκτηση του Αγκιμπού Καμαρά από τη Λιλ ή για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, από τη δεύτερη ομάδα της Λιλ. Η απόκτησή του έγινε με σκοπό να ακολουθήσει την προετοιμασία των «ερυθρόλευκων» στο εξωτερικό και το Ρέντη και στη συνέχεια να πάει στον Ολυμπιακό Β’ για να παίζει και να έχει παιχνίδια στα πόδια του.

Το πλάνο αυτό όμως πήγε… περίπατο και μάλιστα για καλό λόγο!

Τα πράγματα ήρθαν έτσι που ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε χρόνο συμμετοχής στον Αγκιμπού Καμαρά. Ο Ολυμπιακός ταλαιπωρήθηκε στις αρχές της σεζόν με κορωνοϊό και συνεχόμενους τραυματισμούς. Έτσι ο Αγκιμπού έκανε το ντεμπούτο του με τους «ερυθρόλευκους» στο ματς που έγινε στο Καραϊσκάκη απέναντι στη Νέφτσι Μπακού.

Μπήκε ως αλλαγή και αγωνίστηκε για 12 λεπτά, καταφέρνοντας να δείξει ορισμένα καλά πράγματα, ενώ ξεχώρισε στο γήπεδο για την ταχύτητά του και με την μπάλα στα πόδια. Συνέχισε να παίρνει ματς και μάλιστα απέναντι στη Λουντογκόρετς είχε σκοράρει στο Καραϊσκάκη, στο τελικό 1-1, όταν είχε μπει ξανά ως αλλαγή και έπαιξε για 18 λεπτά.

Πλέον είναι βασικός και αναντικατάστατο μέλος των «ερυθρόλευκων», κάτι το οποίο έχει κερδίσει με τις εμφανίσεις και την παρουσία του στις προπονήσεις της ομάδας.

Πως όμως έφτασε ο Ολυμπιακός στη μεταγραφή του Αγκιμπού Καμαρά, ενός 20χρονου μεσοεπιθετικού από τη Γουινέα με μόλις μία συμμετοχή στην πρώτη ομάδα της Λιλ…

Η αρχή μίας… άγνωστης, μέχρι τότε, μεταγραφής

Ο Αγκιμπού Καμαρά άρχισε να παίζει ποδοσφαίρο σε ομάδα της πατρίδας του, στη Γουινέα, και συγκεκριμένα στην Έλεφαντ Κολεά εκεί όπου τον ανακάλυψε η Λιλ και αμέσως τον «άρπαξε». Άλλωστε οι γαλλικές ομάδες έχουν ως πηγή ταλέντου την Αφρική και από τη Γουινέα είναι αρκετά τα ταλέντα που έχουν καταλήξει είτε στη Ligue 1, είτε στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας.

Η λεπτομέρεια της μεταγραφής του Ολυμπιακού ξεκινά από τότε, από την πρώτη συμφωνία και υπογραφή συμβολαίου του Αγκιμπού Καμαρά με τη Λιλ. Οι Γάλλοι έδωσαν 5ετές συμβόλαιο στον παίκτη και εδώ είναι η… παγίδα! Ούτε στη Γαλλία, αλλά και γενικά η FIFA δεν επιτρέπουν να δοθεί σε ποδοσφαιριστή κάτω των 18 ετών συμβόλαιο άνω των 3 ετών. Οπότε εδώ είναι και το ατόπημα, αλλά και το «πάτημα» τόσο του Ολυμπιακού, όσο και του ίδιου του ποδοσφαιριστή.

Στη Λιλ ο Καμαρά δεν πέρασε και τόσο καλά, αφού είχε και κάποιους τραυματισμούς οι οποίοι τον κράτησαν πίσω. Παρόλα αυτά όμως ξεχώρισε με τη δεύτερη ομάδα της Λιλ, ενώ παράλληλα έπαιξε και σε ένα ματς της πρώτης ομάδας, στο Λιγκ Καπ της Γαλλίας σκοράροντας μάλιστα απέναντι στην Ντιζόν. Αυτό έγινε στις 10 Φεβρουαρίου του 2021, όμως ο Ολυμπιακός είχε ξεκινήσει να βλέπει τον παίκτη από πιο πριν.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά την παρουσία του Αγκιμπού Καμαρά στη Λιλ, άρχισαν οι «ερυθρόλευκοι» να παρακολουθούν την πορεία του.

Πως άρχισε ο Ολυμπιακός να παρακολουθεί τον Αγκιμπού Καμαρά, που έγινε η συνέχεια και το «πάτημα» για την απόκτησή του, ενώ είχε συμβόλαιο με τη Λιλ…

Πάμε αρχκά στο πως άρχισαν οι «ερυθρόλευκοι» να βλέπουν τον 20χρονο, πλέον, μεσοεπιθετικό απο τη Γουινέα. Ο Αγκιμπού αποτελεί ανακάλυψη του τμήματος σκάουτινγκ που έχει δημιουργήσει ο Φρανσουά Μοντέστο. Είναι πλέον αυθεντία ο Κορσικανός παράγοντας των πειραιωτών στην ανακάλυψη ταλέντων, δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως η Μονακό τον ήθελε και του είχε κάνει πρόταση συνεργασίας.

Ο σκάουτ του Μοντέστο στη Γαλλία, Γιαζίντ Μανσουρί, είναι το πρόσωπο πίσω από τη μεταγραφή του Αγκιμπού Καμαρά στον Ολυμπιακό. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος ενημέρωσε τον Μοντέστο και από εκεί και πέρα τα πάντα πήραν το δρόμο τους. Οι «ερυθρόλευκοι» φρόντισαν να δουν τον παίκτη σε ματς της δεύτερης ομάδας της Λιλ, αλλά και με τις μικρές εθνικές ομάδες της Γουινέας.

Επίσης στη Γουινέα έχουν πρόσβαση οι πειραιώτες, αφού έχουν ανοίξει το δικό τους δίαυλο επικοινωνίας μετά τον Μαντί Καμαρά.

Ο Ολυμπιακός είδε τη βελτίωση του Αγκιμπού στη Λιλ και αποφάσισε να ψάξει σε… βάθος το θέμα του. Από την αρχή οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μάθει τη λεπτομέρεια του συμβολαίου του. Εκεί «πάτησαν», αλλά και στο γεγονός πως ο Αγκιμπού είχε αρχίσει να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός πως η Λιλ δεν του έδωσε περισσότερες ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα.

Έτσι ο Ολυμπιακός με αφορμή το γεγονός πως είχε 5ετές συμβόλαιο, το οποίο όμως δεν ήταν νόμιμο και από τη στιγμή που η Λιλ δεν έκανε γρήγορα την κίνησή της να του προτείνει νέο συμβόλαιο, το τρένο είχε μπει στις… ράγες για τον Πειραιά!

Όταν οι Γάλλοι αποφάσισαν να μιλήσουν με τον Αγκιμπού, ο Ολυμπιακός τον είχε ήδη «δέσει». Το πρότζεκτ και η προοπτική που έδωσαν οι «ερυθρόλευκοι» στον παίκτη τον έπεισαν να φύγει από τη Γαλλία για την Ελλάδα και μετά το «ναι» που είπε, αλλά και τη δική του δουλειά στην ομάδα, έχει φτάσει πλέον να είναι βασικός σε όλες τις διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχει ο Ολυμπιακός!

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως η απόκτηση του Αγκιμπού Καμαρά έχει γίνει με ελάχιστα χρήματα. Η Λιλ είχε ξοδέψει κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ για να τον πάρει από τη Γουινέα, όμως στον Ολυμπιακό και την Ελλάδα ήρθε ως ελεύθερος και ένα ποσό λίγο πάνω από τις 100.000 ευρώ, το οποίο αποτελεί τα τροφεία του παίκτη.

Εν συντομία, λοιπόν, ο παίκτης αποτελεί προϊόν ανακάλυψης του τιμ του Φρανσουά Μοντέστο. Ο σκάουτ του Κορσικανού, Γιαζίντ Μανσουρί, είναι αυτός ο οποίος είδε και έμαθε για τον 20χρονο μεσοεπιθετικό και προχώρησε σε θετική εισήγηση στον Μοντέστο για να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις.

Ένας παίκτης ο οποίος αποκτήθηκε με λίγο πάνω από 100.000 ευρώ και η αξία του ήδη έχει «εκτιναχτεί» στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News