ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΣ: Τον Αγκιμπού τον... ξέραμε, τώρα μαθαίνουμε τον Λαλά!

Ο Δημήτρης Μαργωμένος γράφει τα όσα είδε στη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ…

Ημέρες πριν αυτό το οποίο είχα αναφέρει προσωπικά σε blog μου εδώ στο sportday.gr ήταν πως το πιο σημαντικό ματς που είχε ο Ολυμπιακός στο «πακέτο» των συνεχόμενων αγώνων, ήταν αυτό με τον ΠΑΟΚ. Όχι εκείνο με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στη Γερμανία και ας ήταν αυτό στην Ευρώπη και συγκεκριμένα για το Europa League.

Το σκεπτιμό μου ήταν πως αποτελούσε το σημαντικό ματς λόγω της βαθμολογικής σημασίας του παιχνιδιού. Γιατί τώρα ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΠΑΟΚ με 2-1 στο Καραϊσκάκη και είναι στην κορυφή με έναν βαθμό από την ΑΕΚ και τέσσερις από τον ΠΑΟΚ. Σε άλλο αποτέλεσμα δεν θα ήταν καν στην πρώτη θέση και όλοι ξέρουν πως στον Ολυμπιακό αυτό παίζει μεγάλο ρόλο.

Πάμε, λοιπόν, να τονίσουμε λίγο τα σημεία του Ολυμπιακού στον αγώνα με τους Θεσσαλονικείς και τη νίκη του στο Καραϊσκάκη.

Η ενδεκάδα που επέλεξε ο Πέδρο Μαρτίνς θεωρώ πως ήταν λογική. Ναι μεν δεν έκανε πολλές αλλαγές, όπως αναμενόταν άλλωστε, αλλά εμπιστεύτηκε όσους ήξερε ο ίδιος πως ήταν έτοιμοι και τον δικαίωσαν με την εμφάνισή τους στο πρώτο ημίχρονο. Σίγουρα κούραση υπήρχε και αυτό φάνηκε στο δεύτερο μέρος του ματς, όποτε και κουράστηκαν οι «ερυθρόλευκοι» και ο ΠΑΟΚ πήρε τον έλεγχο.

Επιτέλους, απειλητικός και στα δύο άκρα

Είδαμε για πρώτη φορά τον Γκάρι Ροντρίγκες στη βασική ενδεκάδα των «ερυθρόλευκων». Ο εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι μπήκε στο γήπεδο ορεξάτος και αμέσως έδειξε τι μπορεί να δώσει στην ομάδα του.

Το σημαντικό για τον Ολυμπιακό όμως ήταν ένα. Πως μετά από αρκετό καιρό μπορούσε και ήταν απειλητικός και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Από τη μία είχε τον πιο φορμαρισμένο Έλληνα ποδοσφαιριστή, Γιώργο Μασούρα, και από την άλλη τον Γκάρι Ροντρίγκες.

Όποτε έπαιρνε την μπάλα δημιουργούσε προβλήματα στους αμυντικούς του ΠΑΟΚ και έβγαζε καλή φάση για τον Ολυμπιακό. Από τη στιγμή, λοιπόν, που και στα δύο άκρα οι «ερυθρόλευκοι» ήταν απειλητικοί αυτό έκανε τον ΠΑΟΚ να νιώθει ακόμη μεγαλύτερη την πίεση των πειραιωτών.

Η κίνηση του Μαρτίνς που «έδεσε» τον Λουτσέσκου…

Το διάβασε αρκετά καλά το ματς ο Πέδρο Μαρτίνς. Πάντα στα παιχνίδια αυτά ο αγωνιστικός χώρος θυμίζει… σκακιέρα και φάνηκε αυτό και στο Καραϊσκάκη.

Ο Πορτογάλος όμως μπόρεσε να «δέσει» στο πρώτο ημίχρονο τον Ραζβάν Λουτσέσκου με τον Αγκιμπού Καμαρά. Έβαλε τον 20χρονο από τη Γουινέα να είναι στην κορυφή της πίεσης στους αμυντικούς και μέσους του ΠΑΟΚ. Έπαιξε στον άξονα ο Αγκιμπού και με την ταχύτητα που έχει αλλά και τα πνευμόνια, έτρεξε αρκετά τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Πίεσε και ανάγκασε τον αργό και βαρύ Εσίτι λάθη εκ των οποίων τα δύο έδωσαν τα γκολ στον Ολυμπιακό.

Από την πλευρά του ο Λουτσέσκου το διόρθωσε αυτό στο γήπεδο με την αλλαγή του Ελ Καντουρί, βγάζοντας από τον αγώνα τον Εσίτι. Πλέον όμως ήταν αργά για τον ΠΑΟΚ, με τον Μαρτίνς να παίρνει καλό βαθμό στο «διάβασμα» του παιχνιδιού.

Ο… γνωστός Αγκιμπού!

Καταγράψαμε πιο πάνω το πως έπαιξε ο Αγκιμπού Καμαρά στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Ήταν ο απόλυτως πρωταγωνιστής και αυτό γιατί για μία ακόμη φορά έβγαλε ηγετικές τάσεις στον αγωνιστικό χώρο.

Επίσης είχε αναφερθεί σε άλλο blog προηγούμενων ημερών, πως αν ο Αγκιμπού μάθει να παίζει απλά και να μην ταλαιπωρεί την μπάλα, τότε θα τελειώσει το πρωτάθλημα με διψήφιο αριθμό σε γκολ και ασίστ. Αυτό ακριβώς έκανε στο 2-0 του Ολυμπιακού.

Ο Αγκιμπού του Αυγούστου, για παράδειγμα, πιστεύω πως δεν θα έδινε την μπάλα στον Μασούρα αλλά θα προτιμούσε να τελειώσει μόνος του τη φάση. Την έδωσε όμως και μετά το γκολ που είχε βάλει, πρόσθεσε και μία ασίστ!

Είπαμε, όμως, ο Αγκιμπού δεν έκανε τίποτα λιγότερο απ’ αυτά που μας είχε συνηθίσει μέχρι τώρα να κάνει σε ματς είτε για την Ελλάδα, είτε για την Ευρώπη.

Ίσως το καλύτερο ματς του Λαλά

Οπότε αν αφήσουμε στην… άκρη τον Αγκιμπού Καμαρά, άποψή μου είναι πως θα πρέπει να επικεντρωθούμε στον Κένι Λαλά. Ο δεξιοπόδαρος μπακ του Ολυμπιακού θεωρώ πως έκανε ίσως το καλύτερό του ματς με τη φανέλα των «ερυθρόλευκων».

Το είπε και ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά το ματς, πως η βελτίωσή του το τελευταίο διάστημα είναι αρκετά καλή και για αυτό τον εμπιστεύεται, πλέον, και ο ίδιος.

Ο Γάλλος έκανε τα πάντα στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Έτρεξε, «κουβάλησε» την μπάλα όποτε χρειάστηκε από τα δεξιά, έβγαλε την μπάλα από την άμυνα από την πλευρά του, ήταν σωστός αμυντικά και στην επίθεση υπήρξαν στιγμές στις οποίες προωθήθηκε και έγινε απειλητικός.

Γενικά έκανε ένα «γεμάτο» ματς με το οποίο φάνηκε μέσα στο γήπεδο.

Βέβαια ίσως σε αυτό να έπαιξε ρόλο το γεγονός πως μπροστά του είχε τον Γκάρι Ροντρίγκες, παίκτης ο οποίος βοήθησε σε όλους τους τομείς και κρατούσε παίκτη του ΠΑΟΚ πίσω από το κέντρο γιατί ήταν επικίνδυνος όποτε έπαιρνε την μπάλα στα πόδια του.

ΥΓ: Αυτό που θα πρέπει επίσης να τονιστεί είναι η παρουσία του Σωκράτη Παπασταθόπουλου σε συνεχόμενα ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είναι ο κορυφαίος της άμυνας για ένα μεγάλο διάστημα και δείχνει σαφώς πως έχει βρει τον καλό του εαυτό και είναι ο ηγέτης της γραμμής πίσω.

ΥΓ2: Ο Βρουσάι μπήκε πάλι ως αλλαγή και έδωσε βοήθειες. Και μόνο οι δύο συνεχόμενες ενέργειες που έκανε με την μπάλα στα πόδια, όταν έβγαλε και τις δύο φορές την μπάλα από την άμυνα για την επίθεση, έδωσε αμέσως ανάσες στους αμυντικούς του τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ πίεζε. Ο Ονιεκούρου αυτό δεν το έκανε σε ένα ολόκληρο ημίχρονο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News