ΑΕΚ: Η απάντηση για το αν ο Μάνταλος είναι ηγέτης της

Ο Πέτρος Μάνταλος είναι σύμβολο στη νέα εποχή της ΑΕΚ, έχοντας ζήσει κάθε μεγάλη και βιώσει κάθε πικρή στιγμή

Αποτελεί το σύγχρονο τοτέμ της ΑΕΚ. Παίκτης σύμβολο, σημείο αναφοράς στη νέα εποχή που ξεκίνησε στην Ενωση με την έλευση του το 2014 και δεν έχει φινάλε. Το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε με την ΑΕΚ ο Πέτρος Μάνταλος ολοκληρώνεται το 2024. Κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για όσα θα φέρει ο χρόνος στην επόμενη τριετία. Γι’ αυτό που μπορεί να τοποθετηθεί κάποιος με σιγουριά, είναι πως γύρω από τον Μάνταλο θα κινείται η «κιτρινόμαυρη» επικαιρότητα σταθερά τα επόμενα χρόνια.

Ο Μάνταλος μοιάζει να είναι μια περίπτωση μοναδική. Χαρισματικός παίκτης, σπουδαία προσωπικότητα, γεννημένος αρχηγός. Γύρω από αυτόν «χτίστηκε» η νέα ΑΕΚ, που έφτασε στην κορύφωση. Τα χέρια του Μάνταλου σήκωσαν το πρώτο Κύπελλο της νέας εποχής, εκείνος αποτίναξε τα 24 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα, εκείνος οδήγησε στην Ευρώπη και στο Champions League. Ωστόσο, ήταν εκεί και δεν μπόρεσε να σταματήσει τον κατήφορο της τελευταίας τριετίας και αυτό βάρυνε σημαντικά στη συνείδηση κάποιων.

Στον παραλογισμό της ΑΕΚ, καταγράφεται κομμάτι των οπαδών της που γαλουχείται στη λατρεία του «μίσους» προς τον Μάνταλο. Κάποιοι αμφισβητούν την ικανότητα του να ηγηθεί και να είναι ο leader της ομάδας. Αρνούνται να αποδεχθούν, πως ο Μάνταλος θα κλείσει δεκαετία στην ΑΕΚ, είναι αρχηγός μιας ομάδας και πολλοί εκτιμούν πως έχει το ταλέντο για να έπαιζε σε κάθε ομάδα της Ενωσης, ακόμα και εκείνες των «χρυσών χρόνων». Η κουβέντα στους «Μανταλικούς» και τους «αντίΜανταλικους» μοιάζει αέναη.

Αυτός είναι ο Μάνταλος

Ποιος είναι πραγματικά ο Μάνταλος; Είναι ένας παίκτης που βγήκε νικητής από δύο σοβαρότατους τραυματισμούς με τη φανέλα της ΑΕΚ και επέστρεψε δυνατός. Είναι πάντα σταθερά στις κλήσεις των ομοσπονδιακών τεχνικών, δεν υπήρξε κανένας προπονητής στην Ενωση που να σκέφτηκε την ομάδα δίχως εκείνον. Ξέρει να μοιράζει μπάλα, να σκοράρει, είναι δεδομένα ο πλέον επιδραστικός παίκτης στο παιχνίδι της ΑΕΚ.

Το λάθος του Μάνταλου στο πέρασμα των ετών είναι πως ποτέ δεν προστάτευσε τον εαυτό του. Δεν επεδίωξε να γίνει ο σταρ της ομάδας, αλλά μετατράπηκε ουκ ολίγες φορές σε χαμάλη πολυτελείας. Πολλές φορές έβαλε το εμείς πάνω από το εγώ. Κάλυψε τη θέση του αριστερού χαφ, του κεντρικού χαφ, του αμυντικού μέσου. Είναι μετρημένα τα ματς που έπαιξε ως επιτελικός χαφ, στη θέση που του αρέσει να παίζει και αποδίδει καλύτερα.

Ο Μάνταλος θα είναι παρών στην ΑΕΚ που θα μπει στο νέο γήπεδο. Μόνο τυχαίο δεν είναι πως η ΠΑΕ επέλεξε σημειολογικά, να είναι ο Μάνταλος η πρώτη ανακοίνωση ανανέωσης ή μεταγραφής που ολοκληρώθηκε μέσα στην «OPAP ARENA – Αγιά Σοφιά». Θα συμπληρώσει δέκα χρόνια στην ΑΕΚ και θα μπει σε ένα κλειστό κλαμπ παικτών με τεράστια πορεία στον «κιτρινόμαυρο» χωροχρόνο. Ουδείς προφήτης στον τόπο του, εκτός εάν ο Μάνταλος το καταφέρει και αυτό.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News