AEΛ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 0-0 (3-1): Πέναλτι και... τιμωρία (highlights)

Η ΑΕΛ πήρε μεγάλη πρόκριση στα πέναλτι επί του ΠΑΣ Γιάννινα και πέρασε στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από πολλά παράπονα για τη διαιτησία.

Η ΑΕΛ ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και είχε τις περισσότερες ευκαιρίες για να πάρει το παιχνίδι και μάλιστα τις πιο ξεκάθαρες. Παρόλα αυτά οι ποδοσφαιριστές του Φυντάνη δεν κατάφεραν να σκοράρουν στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με συγκινήσεις, καθώς σε μία φάση διαρκείας στο 47′ και μετά από κόρνερ, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι για χέρι του Γκαρντάφσκι που έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή, με τον Παπαπέτρου να δείχνει το σημείο του πέναλτι μετά από καθυστέρηση κάποιων δευτερολέπτων. Υπενθυμίζουμε πως σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει VAR και όπως φάνηκε από το ριπλέι, ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ έδιωξε καθ’όλα νόμιμα με το πρόσωπο την μπάλα. 

Οι φιλοξενούμενοι είχαν πολλά παράπονα από τη διαιτησία, καθώς ο Παπαπέτρου απέβαλε κιόλας τον 31χρονο. Ο Δημήτρης Μαυρίας ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και έδωσε προβάδισμα για την ομάδα του.

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 60ό λεπτό ο Περέα κέρδισε πέναλτι για τον ΠΑΣ, όμως όπως φάνηκε στο βίντεο, εάν υπάρχει παράβαση, είναι εκτός περιοχής. Η απόφαση δεν άλλαξε, με τον Κάργα να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να ισοφαρίζει σε 1-1.

Οι δύο ομάδες στα επόμενα τριάντα λεπτά δεν κατάφεραν να σκοράρουν με το παιχνίδι να οδηγείται στην παράταση. Το μισάωρο πέρασε χωρίς κάτι αξιοσημείωτο και έτσι η αναμέτρηση προχώρησε στη διαδικασία των πέναλτι. 

Εκεί η ΑΕΛ ήταν πιο ψύχραιμη σε αντίθεση με τον ΠΑΣ, που ξεκίνησε με 0/2, με τους Σάλιακα και Κάργα να αστοχούν. Η εμπειρία του Λοντίγκιν φάνηκε, καθώς κατάφερε να αποκρούσει το πέναλτι του Μπέρτου, δίνοντας ζωή στην ομάδα του. Ο Παντελάκης όμως αστόχησε, με τον Κολομπίνο να ευστοχεί για τους «βυσσινί» που πήραν την πρόκριση για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ενδεκάδες:

ΑΕΛ: Θεοδωρόπουλος, Μπέρτος, Ομάρ, Ηλιάδης, Μαξιμένκο, Παπαγεωργίου, Κολομπίνο, Μαυρίας, Μπαντιμπαγκά, Νικολιάς, Όγκμποε

ΠΑΣ Γιάννινα:Π Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Ρίζος, Καραχάλιος, Σιόντης, Γκαρντάβσκι, Μίνα, Περέα, Μιλιντσέανου

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News