ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 74-76: Ο Μίροτιτς πήρε το θρίλερ της Κωνσταντινούπολης

Με τον Νίκολα Μίροτιτς να σκοράρει στο τελευταίο δευτερόλεπτο με όλη την άμυνα την Φενερμπαχτσέ κρεμασμένη πάνω του, η Μπαρτσελόνα πήρε τη ματσάρα της Κωνσταντινούπολης 74-76 και παρέμεινε στην κορυφή της Euroleague με το απόλυτο.

Σε ένα παιχνίδι που κυριάρχησαν οι άμυνες αλλά και η αστοχία εκατέρωθεν, η Μπαρτσελόνα πήρε τη ματσάρα της Κωνσταντινούπολης απέναντι στην Φενέρμπαχτσε επικρατώντας 74-76, με καλάθι του Νίκολα Μίροτιτς στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Κορυφαίος για την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήταν ο Κόρι Χίγκινς με 18 πόντους, με τους Καταλανούς να βρίσκονται στην πρώτη θέση με το απόλυτο σε έξι αγώνες, ενώ οι Τούρκοι που είχαν σε εξαιρετική μέρα τον Γιαν Βέσελι με 24 πόντους γνώρισαν την τρίτη τους ήττα και βρίσκονται στην 11η θέση. 

H Φενερμπαχτσέ ξεκίνησε πολύ δυναμικά το παιχνίδι με σερί 12-2, με πρωταγωνιστή τον Γιαν Βέσελι που έκανε πάρτι στη ρακέτα της Μπαρτσελόνα, κάτι που ανάγκασε τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να κλέσει εσπευσμένα την ομάδα του σε τάιμ – άουτ. Η τουρκική ομάδα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, όμως σιγά σιγά οι «μπλαουγκράνα» άρχισαν να συνέρχονται, με τον Νικ Καλάθη να βγαίνει μπροστά μαζί με τον Ντέιβις και ναοδγούν τους συμπαίκτες τους.

Η ομάδα του Τζόρτζεβιτς άρχισε να γίνεται εκνευριστικά άστοχή, με αποτέλεσμα η Μπαρτσελόνα να πάρει τελικά πριν το τέλος του ημιχρόνου το προβάδισμα. Στη «μάχη» των ψηλών ο Ντέιβις κυριάρχησε με 8 πόντους, ενώ από την πλευρά της Φνέρ, ο Γιαν Βέσελι ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει σε άμυνα και επίθεση, με το σκορ να κλείνει 35-29 για τους «Καταλανούς».

Στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα του Γιασικεβίτσιους κατάφερε να βάλει περισσότερους παίκτες στο παιχνίδι, με τον Νικ Καλάθη να ηγείται, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο Νίκολα Μίροτιτς είχε σκοράρει μόλις ένα τρίποντο στο παιχνίδι. Η Μπαρτσελόνα κυριαρχούσε στα ριμπάουντ, με αποτέλεσμα να βγάζει αιφνιδιασμούς αλλά να έχει και δεύτερες επιθέσεις. Ο Βέσελι όμως ήταν σε τρομερή βραδιά έχοντας φτάσει στα τέλη της τρίτης περιόδου στους 17 πόντους, δίνοντας τη δυνατότητα στην ομάδα του να περάσει μπροστά. Όμως ένα καλάθι του Σμιτς στην εκπνοή κράτησε τους «μπλαουγκράνα» στο προβάδισμα.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να είναι άστοχες στην τελευταία περίοδο, όμως από ένα σημείο και μετά μίλησε η κλάση του Κόρι Χίγκινς, με τον Αμερικανό να παίρνει το ματς πάνω του με πέντε συνεχόμενους πόντους. Όμως η ομάδα του Σάρας δεν μπορούσε να χτίσει διαφορά, την ίδια ώρα που στην ρακέτα γίνονταν ομηρικές «μάχες». Κάπου εκεί ξύπνησε γαι τα καλά ο Μάρκο Γκούντουριτς που με τέσσερις πόντους μετά από τρίποντο και φάουλ έβαλε μπροστά τους Τούρκους. Το ματς πήγαινε πόντο – πόντο. Ο Ντέιβις είχε την ευκαιρία να τελειώσει το ματς, όμως έκανε βήματα, με τον Μπούκερ να καρφώνει στην άλλη πλευρά του παρκέ ισοφαρίζοντας σε 74-74. Ο άφαντος Νίκολα Μίροτιτς ήταν αυτός που πήρε την τελευταία επίθεση στο ματς, με τον Ισπανό φόργουορντ να πετυχαίνει ένα απίστευτο καλάθι με όλη την άμυνα της Φενέρ πάνω του και να δίνει τη νίκη στους «μπλαουγκράνα» με 74-76.

Τα δεκάλεπτα:

20-15, 9-20, 19-14, 26,27

Δείτε εδώ το boxscore του αγώνα

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News