ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-1: «Δαίμονας» Καρλίτος... ξόρκισε τους πράσινους δαίμονες! (vid)

Με γκολ του ασταμάτητου Καρλίτος, ο Παναθηναϊκός κέρδισε για πρώτη φορά φέτος εκτός έδρας και πήρε μεγάλη πρόκριση στο Περιστέρι (0-1)

Ο Παναθηναϊκός πήγε στο Περιστέρι υπό το βάρος των εφετινών εκτός έδρας επιδόσεών του, με μόλις 1 βαθμό σε 4 ματς μακριά από τη Λεωφόρο. Ο Ατρόμητος πήγε να παίξει με τον Παναθηναϊκό υπό το βάρος της δικής του κακής πορείας την τρέχουσα σεζόν και τα πρόσφατα “λαϊκά δικαστήρια” που συνθέτουν το κακό κλίμα στο σύλλογο. Όπερ σημαίνει η συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν ένα “must win” και για τους δύο, ειδικά από τη στιγμή που κρινόταν σε ένα παιχνίδι μία ολόκληρη διοργάνωση.
 

Απείλησε στην αρχή ο Ατρόμητος και… ξεφούσκωσε

 
Ο Γιοβάνοβιτς έκανε αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με τα τελευταία ματς, βάζοντας Κώτσιρα, Βέλεθ και Ιωαννίδη, θέλοντας έτσι να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Ο Ατρόμητος, όμως, ήταν πιο επιθετικός στα πρώτα λεπτά, έχοντας τη μεγάλη ευκαιρία με τον Κουλούρη νωρίς-νωρίς, απόρροια της… συνηθισμένης προβληματικής εικόνας των φιλοξενούμενων στο κέντρο της άμυνας.

Ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε μετά το 15′ και άρχισε σιγά-σιγά να παίρνει μπάλα και να προσπαθεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ. Αυτό ήρθε στο 39ο λεπτό με το 9ο γκολ σε 8 παιχνίδια του Καρλίτος. Το μισό γκολ όμως ανήκει στον Χατζηγιοβάνη που γύρισε την μπάλα και ουσιαστικά έδωσε πάσα “πάρε-βάλε” στον συμπαίκτη του.
 

Πήρε αυτό που ήθελε  

 
Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλύτερος του Ατρόμητου, αλλά πήρε αυτό που ήθελε στο πρώτο μέρος. Ούτε ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος του Παναθηναϊκού και το μόνο που θα θυμόμαστε είναι το δυναμικό του ξεκίνημα που δεν κράτησε, όμως, πάνω από 10 λεπτά.
 

Αναίτια οπισθοχώρηση

 
Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός γύρισε πίσω με αποτέλεσμα να προκαλέσει τη δικαιολογημένη αντίδραση του Γιοβάνοβιτς από τον πάγκο. Το ρίσκο των φιλοξενούμενων ήταν μεγάλο, δίνοντας χώρο στον Ατρόμητο να απειλήσει. Οι Περιστεριώτες έγιναν πιο πιεστικοί, δεχόμενοι το “δώρο” του Παναθηναϊκού, αλλά η πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε από τους “πράσινους” στο 63ο λεπτό. Συγκεκριμένα, ο Καρλίτος βρήκε ωραία τον Χατζηγιοβάνη, σε μία αντιστροφή ρόλων με τη φάση του 0-1, αλλά ο Γιαννιώτης νίκησε τον αντίπαλό του.
 
Η αντίδραση του Παράσχου ήταν να βάλει Μπεντινέλι και Αθανασίου γυρίζοντας το σύστημα σε 4-4-2 με σκοπό να γεμίσει την αντίπαλη, προβληματική, άμυνα και να αυξήσει τις πιθανότητες του Ατρόμητου για την ισοφάριση. Αυτός, όμως, που έφτανε πιο εύκολα στη δημιουργία φάσεων, χάνοντας ευκαιρίες, ήταν ο Παναθηναϊκός που ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος στην κόντρα.
 
Το 0-1 παρέμενε, ο χρόνος κυλούσε, το σφύριγμα της λήξης πλησίαζε και το ματς έπαιρνε χαρακτήρα θρίλερ. Ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν αισθάνθηκε ιδιαίτερη απειλή από τον Ατρόμητο (μόνη αξιόλογη φάση το φάουλ του Αθανασίου στις καθυστερήσεις) και κράτησε το υπέρ του αποτέλεσμα παίρνοντας την πρόκριση για τους 16 του Κυπέλλου και συνάμα το πρώτο του διπλό την τρέχουσα χρονιά. Στην αντίπερα όχθη, ο Ατρόμητος βυθίστηκε κι άλλο στην εσωστρέφεια και τα προβλήματά του.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Κιβρακίδης (60 λ.τ. Βασιλαντωνόπουλος), Στρούγγης, Παπαδόπουλος, Μαυρομμάτης (77′ Αθανασίου), Γκαλβάο, Νάτσος, Σάλομον, Καρτάλης (77′ Μπεντινέλι), Κωτσόπουλος, Κουλούρης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σάρλια, Χουάνκαρ (80′ Σάντσες), Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος, Χατζηγιοβάνης (90′ Πούγγουρας), Παλάσιος (69′ Παλάσιος), Καρλίτος, Ιωαννίδης. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News